Noord-Nederlandse Landbouwbeurs belooft veel innovaties

By 7 december 2016

15073438-1_wtc_nnlb_2016_website2

 

Komende week zal het WTC Expo te Leeuwarden het toneel worden van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs. Een beurs die inmiddels een begrip is in ons land. De voorbereidingen zijn momenteel in volle gang. “We verwelkomen dit jaar veel primeurs en noviteiten,” laat Tjettje Miedema, Beursmanager, weten. De agrarische sector wordt tijdens deze 21e editie volop in de spotlight gezet.

Met nog een kleine week te gaan, hebben zich in de verschillende categorieën al zo’n 25 baanbrekende innovaties op agrarisch gebied aangekondigd voor deelname aan de Landbouwbeurs. Tjettje Miedema: “Veel deelnemers zien de Landbouwbeurs als het juiste platform om hun nieuws op het gebied van bijvoorbeeld landbouwmachines en -werktuigen, veevoeders, zaaizaden en stalinrichting te tonen. Enkele noviteiten betreffen echt nieuws vers van de pers.”

Innovaties
Op de website van de Landbouwbeurs staat de complete lijst met noviteiten. Van een volautomatisch voer uithaalsysteem, digitale mestanalyse via een app, een nieuw afdichtsysteem voor sleufsilo’s tot een unieke kistenkantelaar en een CO2 neutrale verwarmer van spoelwater. “We kunnen nog allerlaatste primeurs verwachten op de beurs. Want sommige deelnemers houden dat zelfs voor ons als organisatie geheim,” aldus Tjettje Miedema.

Gouden Hef
Tijdens de officiële opening van de Landbouwbeurs op woensdag 14 december a.s. wordt de winnaar bekend gemaakt van de “Gouden Hef”. Deze inmiddels felbegeerde prijs is door de organisatie in het leven geroepen ter stimulering van nieuwe ontwikkelingen en slimme ideeën, om hiermee de agrarische sector op een hoger niveau te ‘heffen’.

Ticketverkoop
De online kaartverkoop voor de Landbouwbeurs is in volle gang. Entreekaarten aan de kassa kosten 12,50 euro per stuk. Online bestellen kan voor € 10,50.

Praktische informatie Noord-Nederlandse Landbouwbeurs 2016
Van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 december 2016 wordt de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs gehouden in het WTC Expo Leeuwarden. De beurs is op woensdag en donderdag geopend van 13.00 tot 22.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie: www.wtclandbouw.nl.