Uitverkochte Business Contact Dagen Noord succesvol

By 23 maart 2017

De Business Contact Dagen Noord (BCDN) op 21 en 22 maart in het WTC Expo in Leeuwarden bracht ondernemers en vertegenwoordigers van non-profit sectoren in het noorden weer samen tijdens deze twee netwerkdagen. ‘Twee uitverkochte beurshallen, met zeven nieuwe ondernemerspleinen en 10% meer bezoekers maakte het event wederom tot een groot succes’, aldus beursmanager Hetty Kroes.
De afgelopen twee dagen was het WTC Expo de plek om zaken te doen, te netwerken en leads te generen. Kroes: ‘We zijn trots op het aantal standhouders, ondernemerspleinen en beslissingsbevoegde bezoekers, zoals managers, directeuren en eigenaren, dat naar Leeuwarden kwam. De maakindustrie is terug op de BCDN, en hoe. Ze waren sterk vertegenwoordigd en daar zijn we eveneens bijzonder trots op. We kijken tevreden terug op twee inspirerende dagen.’
Het ondernemersevent trok meer bezoekers dan vorig jaar. Er waren maar liefst twaalf  ondernemerspleinen, drie meer dan vorig jaar. Daarvan waren er zeven nieuwe pleinen, die hebben bijgedragen aan dit succes. Het duurzaamheidsplein hielp bedrijven daadwerkelijk en concreet te verduurzamen. De toename van het aantal ondernemerspleinen getuigt van krachtenbundeling.
Ieder plein had een uitgebreid en interactief programma met prominente sprekers. Naast contacten leggen en netwerken werden bezoekers geïnformeerd over nieuwe en interessante ontwikkelingen binnen het ondernemerschap. Er is bovendien flink uitgepakt door alle standhouders. De aankleding van de stands en pleinen waren een lust voor het oog.
De reacties waren zeer lovend over de totale opzet en inhoud van de beurs. De sfeer was goed en het programma was goed gevuld. De diversiteit aan sprekers, masterclasses en presentaties werden zeer goed ontvangen door de bezoekers. Men wist elkaar te vinden door de toegankelijke, informele benadering van zaken doen onder het genot van een hapje en een drankje. Ook de zakelijke fashionshow werd druk bezocht.
Tijdens de BCDN werd de ondernemersprijs De HET! uitgereikt. MG Energy Systems sleepte de prijs in de wacht. MG ontwikkelt en produceert energieopslagsystemen voor de maritieme, industriële en automotive sector. ‘Jong, dynamisch, innovatief, ambitieus en gericht op een internationale markt waar een sterke groei in valt te verwachten. Daarnaast heeft MG alle potentie om uit te groeien tot een grote jongen’, aldus de jury van De HET!