Winnaar Gouden Hef 2016 bekend

By 14 december 2016

15073438-1_wtc_nnlb_2016_website2

Een onafhankelijke jury heeft zojuist onder leiding van voorzitter Robert Ellenkamp bij de opening van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs, Hoogland B.V. met Alkagrain beloond met de stimuleringsprijs “Gouden Hef”. Het winnende eiwit vervangende diervoederproduct Alkagrain is samen met de andere 23 genomineerde innovatieve producten nog tot en met zaterdag 17 december te bewonderen op de Landbouwbeurs in het WTC Expo te Leeuwarden.
Hoogland met Alkagrain prijswinnaar “Gouden Hef”
Alkagrain van het Friese familiebedrijf Hoogland B.V. uit Ferwert is door de jury uitgeroepen tot meest vernieuwende product dat tijdens de Landbouwbeurs wordt getoond. “Een briljant alternatief voor de geïmporteerde Amerikaanse soja, met direct voordeel voor iedere melkveehouder. Duurzaamheid, een betere voederwaarde voor de koe en een lager fosfaatgehalte dan in soja. Daarmee levert Alkagrain een bijdrage aan het oplossen van de huidige mest-problematiek. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van voertarwe uit eigen land, dus het vergroot ook nog eens de afzetmogelijkheden van de Noord-Nederlandse akkerbouwsector,” aldus juryvoorzitter Robert Ellenkamp. Naast Alkagrain waren ook de Innovado, het automatisch voersysteem van Schuitemaker en het SSAS mestbeluchtingssysteem genomineerd.

Winnaar Gouden Hef 2016

Meer informatie over de winnaar en andere innovaties die de agrarische sector naar een hoger plan weten te tillen, is te vinden op http://wtclandbouw.nl/noviteiten. Alle innovaties zijn nog tot en met zaterdag te bewonderen op de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs.
Friesland ‘kicking alive’
Na een welkomstwoord door beursmanager Tjettje Miedema stonden Gedeputeerde Johannes Kramer en Dairy Campus-directeur Kees de Koning tijdens de opening stil bij de ontwikkelingen in de agrarische sector. Het zijn zorgelijke tijden door het fosfaat-plafond wat veel boeren boven het hoofd hangt. Tegelijk benadrukten beide sprekers het enorme belang van de sector voor Noord-Nederland en dat het juist nu tijd is om naar voren te kijken, tijd voor kansen en innovaties. “Friesland is ‘kicking alive’ als het gaat om nieuwe initiatieven voor de melkveehouderij,” aldus Kees de Koning. Samenwerken, verbinden, kennisdelen, clusteren, de handen uit de mouwen steken, daar zet Dairy Campus op in. Net als de provincie Friesland. “Dairy Valley is daar een recent voorbeeld van. Een samenwerking binnen de Agri- en Zuivelsector die hoopt uit te groeien tot hét Zuivelhart van Nederland. Ook het nieuwe initiatief Potato Valley, een kennisplatform van 800 Groningse en Friese aardappeltelers, wordt door de provincie gestimuleerd. Tijd dus om kansen te pakken, deze beurs biedt daarvoor volop innovatieve voedingstof, “aldus gedeputeerde Johannes Kramer.
Praktische informatie Noord-Nederlandse Landbouwbeurs 2016
Van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 december 2016 wordt de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs gehouden in het WTC Expo Leeuwarden. De beurs is op woensdag en donderdag geopend van 13.00 tot 22.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie: www.wtclandbouw.nl.