Uitverkochte Business Contact Dagen Noord succesvol

By |

De Business Contact Dagen Noord (BCDN) op 21 en 22 maart in het WTC Expo in Leeuwarden bracht ondernemers en vertegenwoordigers van non-profit sectoren in het noorden weer samen tijdens deze twee netwerkdagen. ‘Twee uitverkochte beurshallen, met zeven nieuwe ondernemerspleinen en 10% meer bezoekers maakte het event wederom tot een groot succes’, aldus beursmanager Hetty Kroes.
De afgelopen twee dagen was het WTC Expo de plek om zaken te doen, te netwerken en leads te generen. Kroes: ‘We zijn trots op het aantal standhouders, ondernemerspleinen en beslissingsbevoegde bezoekers, zoals managers, directeuren en eigenaren, dat naar Leeuwarden kwam. De maakindustrie is terug op de BCDN, en hoe. Ze waren sterk vertegenwoordigd en daar zijn we eveneens bijzonder trots op. We kijken tevreden terug op twee inspirerende dagen.’
Het ondernemersevent trok meer bezoekers dan vorig jaar. Er waren maar liefst twaalf  ondernemerspleinen, drie meer dan vorig jaar. Daarvan waren er zeven nieuwe pleinen, die hebben bijgedragen aan dit succes. Het duurzaamheidsplein hielp bedrijven daadwerkelijk en concreet te verduurzamen. De toename van het aantal ondernemerspleinen getuigt van krachtenbundeling.
Ieder plein had een uitgebreid en interactief programma met prominente sprekers. Naast contacten leggen en netwerken werden bezoekers geïnformeerd over nieuwe en interessante ontwikkelingen binnen het ondernemerschap. Er is bovendien flink uitgepakt door alle standhouders. De aankleding van de stands en pleinen waren een lust voor het oog.
De reacties waren zeer lovend over de totale opzet en inhoud van de beurs. De sfeer was goed en het programma was goed gevuld. De diversiteit aan sprekers, masterclasses en presentaties werden zeer goed ontvangen door de bezoekers. Men wist elkaar te vinden door de toegankelijke, informele benadering van zaken doen onder het genot van een hapje en een drankje. Ook de zakelijke fashionshow werd druk bezocht.
Tijdens de BCDN werd de ondernemersprijs De HET! uitgereikt. MG Energy Systems sleepte de prijs in de wacht. MG ontwikkelt en produceert energieopslagsystemen voor de maritieme, industriële en automotive sector. ‘Jong, dynamisch, innovatief, ambitieus en gericht op een internationale markt waar een sterke groei in valt te verwachten. Daarnaast heeft MG alle potentie om uit te groeien tot een grote jongen’, aldus de jury van De HET!

BCDN 2017

By |

 

Business Contact Dagen Noord uitverkocht!

De Business Contact Dagen Noord in het WTC-Expo in Leeuwarden staan aan de vooravond van een succesvolle editie. Alle verkoopbare ruimte is een kleine week voor aanvang volledig uitverkocht. Dat is mede te danken aan de vele activiteiten en sprekers tijdens de beurs. Bekende Nederlanders als Hans Kraay jr., turner Herre Zonderland en sc Heerenveen trainer Jurgen Streppel spreken over hun werk in relatie tot het ondernemerschap. Burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone opent het tweedaagse noordelijke netwerkevent op 21 maart om 12.00 uur.
Hét ondernemersevent van Noord-Nederland maakt volgende week weer haar opwachting in Leeuwarden. Alles op het gebied van ondernemen, netwerken en zaken doen staat centraal in diverse workshops, kennissessies en seminars. Er komen tal van sprekers samen in twee hallen met een beursoppervlakte van maar liefst 15000 m2. ‘Wij zijn enorm trots dat we kunnen melden dat wij uitverkocht zijn’ aldus beursmanager Hetty Kroes. ‘Er zijn ruim 350 exposanten en twaalf ondernemerspleinen’. Hier bundelen verschillende ondernemers uit hetzelfde segment of uit dezelfde gemeente hun krachten, om zich gezamenlijk te presenteren.
Hoewel het event groeit, ligt de nadruk op kwaliteit en inhoud. Steeds meer ondernemers en gemeenten slaan de handen ineen door samen een ondernemersplein in te richten. Ondernemers, bedrijven en non-profitorganisaties komen samen om kennis uit te wisselen, te netwerken en zaken te doen. Netwerken loont en is effectief. De BCDN is daarvoor de ideale plek en trekt iedere editie duizenden mensen uit het bedrijfsleven met een leidinggevende positie.
Naast zaken doen en op informele wijze contacten leggen met andere ondernemers is er een boordevol programma met tal van activiteiten. De ondernemersprijs De Het! wordt uitgereikt. Nieuw daarin is de aandacht voor cultureel ondernemerschap in aanloop naar Culturele Hoofdstad 2018. Ook worden dit jaar weer schilderen geveild voor Stichting Ronald MCDonald Huizen Friesland. Het informele karakter van het event wordt benadrukt door businessmodeshows, met de laatste trends op het gebied van zakelijke mode. De horeca pakken uit met diverse proeverijen, zoals een High Beer en High Wine en er komt een cocktailshaker langs.
Nieuw dit jaar zijn het Duurzaamheidsplein, waar bedrijven informatie krijgen over onder andere Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en het Financeplein, waar bedrijven uit de financiële sector zich presenteren. Bezoekers en ondernemers kunnen hier terecht voor informatie over financieringen, subsidies, crowdfunding en fondsen. Ook het RVS & Metaalplein is nieuw. Steeds meer ondernemers uit de bouw- en metaalsector bundelen hun krachten en dat is een positieve ontwikkeling.
Kijk voor all informatie op www.bcdn.nl

Beurs Vrouw! een groot succes!

By |


LEEUWARDEN – De tiende editie van Vrouw! werd gevierd met een nieuwe huisstijl en vele verrassingen voor de trouwe bezoekers! De jubileum editie van beurs Vrouw! was een groot succes met ruim 24.000 bezoekers. Vrijdag was het bij de opening al erg druk en deze tendens hield ook de andere dagen aan.

Tijdens Vrouw! was er een fijne sfeer aanwezig. Er was niet alleen veel te shoppen en te zien, maar ook te doen en te beleven. De combinatie tussen de diverse segmenten viel erg goed bij de bezoekers. De bezoekers waren zeker niet in een paar uurtjes uitgekeken. Zo stonden de dames te swingen bij het optreden van Brace en liet de Vrouw! modeshow op een leuke wijze de nieuwste voorjaarstrends zien. Door de spectaculaire kappersshow van Jordan Kappers werd je weer helemaal op de hoogte gebracht van de nieuwste haartrends en ook de haute couture show van Oso Couture zorgde voor veel belangstelling. Volledig nieuw was het Vrouw! Paviljoen waar je aansloot bij leuke, inspirerende presentaties en workshops. Bij het Food plein was het culinair genieten bij de verschillende proeverijen en delicatessen. Je werd er verrast door de heerlijke mixen van Café Marakesh, Givako, de Surinaamse, Griekse en Turkse lekkernijen, foodworkshops en wijnproeverijen. Op het workshopplein kon je de hele dag aanschuiven bij creatieve workshops en werd je onder andere op de hoogte gebracht van de laatste woontrends.

Tijdens Vrouw! werd je meegenomen in een totaalbeleving waar je onder andere kon genieten van de fashion- en kappersshows, beautybehandelingen ondergaan, trends spotten, lekker eten, samen shoppen en workshops volgen. De organisatie kijkt zeer tevreden terug. Niet alleen de bezoekers waren razend enthousiast maar ook de exposanten hebben de beurs als zeer positief ervaren. Zij hebben tijdens Vrouw! goed zaken gedaan en veel exposanten hebben tijdens de beurs dan ook aangegeven volgend jaar weer te willen inschrijven. De 11e editie van Vrouw! vindt plaats van 9 t/m 11 maart 2018.

Tien jaar Vrouw!: tijd voor een feestje

By |

Tien jaar Vrouw!: tijd voor een feestje
Met onder meer Brace, Dries Roelvink en kappershow van Richard Jordan
Vrouwelijk Noord-Nederland kan zich op gaan maken voor een party van formaat: op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 maart 2017 viert Vrouw! haar tiende verjaardag in het WTC Expo in Leeuwarden. Het ultieme vrouwenevent laat haar jubileumeditie uiteraard niet ongemerkt voorbij gaan.
Onder andere Brace en Dries Roelvink zullen hun opwachting maken, de wereldberoemde Leeuwarder kapper Richard Jordan geeft een spetterende kappershow en Oso couture toont zijn nieuwste collectie High fashion.
Juiste combinatie
Met een nieuwe huisstijl en vele verrassingen worden de bezoekers ook dit jaar weer meegenomen in de ultieme totaalbeleving. Vrouw! biedt de juiste combinatie van samen shoppen, lekker eten, trends spotten, fashionshows bezoeken, beautybehandelingen ondergaan en workshops volgen. Vrouwen shoppen er de hele dag lang de mooiste items voor hun kinderen, interieur en zichzelf bij maar liefst 230 winkels onder één dak. Naast een shopbelevenis biedt Vrouw! ook heel verschillende workshops, presentaties, proeverijen en liveoptredens. ,,Natuurlijk pakken we dit jaar nóg grootser uit!”, benadrukt beursmanager Anouk Kuperus, die net als ‘haar’ Vrouw! ook een tienjarig jubileum viert.
Nieuw: Vrouw! Paviljoen
,,Volledig nieuw is het Vrouw! Paviljoen”, vertelt ze, ,,hier schuift de bezoeker aan bij leuke, inspirerende presentaties en workshops.” Zo zijn er workshops die uitgaan van het principe van de wet van de aantrekkingskracht, geeft een kindercoach tips over het vertalen van het gedrag van kinderen en is er een presentatie over de invloed van hormonen op de vrouw. Ook kunnen de bezoekers in het nieuwe paviljoen terecht voor tips en trucs om je leven zo in te kunnen richten zoals jij dat graag wilt.
Tijd voor een feestje
,,Naast alle vernieuwingen en verrassingen, is het natuurlijk ook gewoon tijd voor een feestje!” benadrukt Anouk. ,,Want wie jarig is trakteert. Wij trakteren onder andere op proeverijen en verrassende workshops, waaronder cocktails maken. Ook zijn verschillende activiteiten op het gebied van sport en gezonde voeding en vele creatieve workshops te volgen. Op Facebook zijn tijdens en voorafgaand aan Vrouw! acties waarmee leuke cadeautjes zijn te winnen en ook tijdens de beurs lopen de bezoekers de kans zomaar verrast te worden.
Het volledige programma, alle deelnemers, activiteiten en het laatste nieuws zijn te vinden op www.vrouw-beurs.nl.
Openingstijden
Vrijdag 10 maart 13.00 – 22.00 uur
Zaterdag 11 maart 10.00 – 18.00 uur
Zondag 12 maart 10.00 – 18.00 uur
Entreeprijzen
Entreeprijs kassa €11,50
Online kaartverkoop €9,50
Parkeren €4,00
Kinderen tot en met 12 jaar gratis entree*
* Onder begeleiding van minimaal één volwassene
Adres
WTC Expo, Entree West, Slauerhoffweg Leeuwarden
Tel: 058 294 15 00 www.vrouw-beurs.nl.

Nog maar enkele plaatsen beschikbaar op Business Contact Dagen Noord

By |

Het programma van de Business Contact Dagen Noord (BCDN), hét ondernemersevent van Noord-Nederland dat ook dit jaar weer is gegroeid, krijgt steeds meer vorm. Alles op het gebied van ondernemen, netwerken en zaken doen staat centraal in diverse workshop en seminars. Er zijn lezingen van bekende Friezen, maar ook uit het zakenleven. Slechts enkele plaatsen zijn nog beschikbaar op de ondernemerspleinen. Ook de overige stands, die verdeeld zijn over ruim twee hallen, beginnen vol te lopen. De Business Contact Dagen Noord zijn dit jaar op 21 en 22 maart in het WTC Expo in Leeuwarden.

Het aantal ondernemerspleinen is ten opzichte van vorig jaar weer gestegen met vijf pleinen. Onder andere nieuw zijn dit jaar het Duurzaamheidsplein, waar bedrijven informatie krijgen over onder andere Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Ideeën worden omgezet in concrete plannen. Op het Financeplein presenteren bedrijven uit de financiële sector zich. Bezoekers en ondernemers kunnen hier terecht voor informatie over financieringen, subsidies, crowdfunding en fondsen. Ook het RVS & Metaalplein is nieuw. Steeds meer ondernemers uit de bouw- en metaalsector bundelen hun krachten en dat is een positieve ontwikkeling.

Hoewel het event groeit, ligt de nadruk op kwaliteit en inhoud. De afgelopen editie sloegen al steeds meer ondernemers en gemeenten de handen ineen door samen een ondernemersplein in te richten. Ondernemers, bedrijven en non-profitorganisaties komen samen om kennis uit te wisselen, te netwerken en zaken te doen. Netwerken loont en is effectief. De BCDN is daarvoor de ideale plek en trekt iedere editie duizenden mensen uit het bedrijfsleven met een leidinggevende positie. Dit maakt de beurs een uitgelezen plek om persoonlijk afspraken in te plannen, te netwerken met beurscollega’s en bezoekers.

Dit alles gebeurt op informele wijze onder het genot van een hapje en een drankje, want de pleinen zijn sfeervol ingericht met horeca op de beursvloer. Naast workshops, lezingen en seminars wordt tijdens het event de ondernemersprijs De HET! uitgereikt. Nieuw daarin is de aandacht voor cultureel ondernemerschap in aanloop naar Culturele Hoofdstad 2018. Ook worden dit jaar weer schilderijen geveild voor Stichting Ronald MCDonald Huizen Friesland.

Alle standhouders en de ondernemerspleinen halen alles uit de kast om een gevarieerd en uniek programma samen te stellen die bezoekers verder helpen op het gebied van ondernemen.
Want, ondernemen doe je met elkaar.

www.bcdn.nl

Boot Holland 2017: Opgetogen standhouders en goede zaken

By |

Leeuwarden – De 27ste editie van Boot Holland is een groot succes geweest. In alles was te merken dat het vertrouwen in de economie zich ook steeds meer uitbetaald in de watersportbranche. Standhouders deden goede zaken en sinds jaren steeg het aantal directe verkopen op de beurs.

Na jaren van stabiliteit zat de beurs ook weer in de lift met het bezette vloeroppervlak. Er viel een lichte stijging te noteren van het aantal verhuurde vierkante meters. De beurs was groter dan vorig jaar en had een aantal bijzondere primeurs. Met 45 motorjachten was de beurs voor geïnteresseerden in een nieuw of jong gebruikt schip de ideale plaats om te kijken, te vergelijken en te kopen.

De Varende Villa van Lecowa B.V. was een van de grote blikvangers op de beurs. Bezoekers stonden in de rij om een kijkje te mogen nemen. “Het liep af en aan met geïnteresseerden en al het foldermateriaal dat wij mee hadden is op”, zegt Lieuwe Koonstra van Lecowa B.V. “Wij zijn er zeker van dat er nieuwe opdrachten volgen na onze presentatie op Boot Holland.”

Vedette Jachtbouw staat sinds de oprichting van de werf, 15 jaar geleden, elk jaar op Boot Holland. Hans van Veen van Vedette: “Boot Holland is een belangrijke beurs waaruit wij elk jaar verkopen genereren. Naast de gezellige en gemoedelijke sfeer op de beurs is dit ook een reden dat wij de afgelopen 15 jaar geen enkele keer hebben overgeslagen.”

De beurs begon bijna met een valse start. Donderdag op vrijdagnacht gingen alle alarmbellen af omdat het waterbassin op het suppaviljoen lekte. De afdeling facilitair van het WTC Expo heeft alles in het werk gesteld om de vloer in de Friezenhal op tijd droog te maken. De beurs en de Friezenhal konden afgelopen vrijdag om 13.00 uur dan ook gewoon open voor het publiek. Het bassin was er niet meer maar standhouders als Easysup hebben alles uit de kast gehaald om er alsnog een mooie presentatie van te maken compleet met livesuppen en demo’s. Alleen kon het helaas niet meer in de praktijk worden gebracht. Andere demonstraties zoals onderwaterlassen, gehouden door Blockr Marine, werden goed bezocht en de presentatie van Marit Bouwmeester zorgde voor een grote opkomst.

Boot Holland 2017 werd bezocht door 35.540 bezoekers. Dat dit iets minder is dan voorgaande editie, kwam grotendeels door een minder druk bezochte zondag. De doorgaans drukst bezochte dag was iets rustiger, wat de organisatie toeschrijft aan sneeuwval in veel plekken in ons land waardoor sommige bezoekers van verder weg het lieten afweten.

Ondanks iets minder bezoekers kijkt de organisatie van Boot Holland terug op een meer dan goed verlopen 27e editie. Over de hele breedte viel op te merken dat de interesse en verkopen voor en van de producten op de beurs toenemen aldus beursmanager Pieter Fokkema. Hij vervolgt: “De beurs zit weer in de lift en standhouders waren tevreden over het aanbod en over de kwaliteit van het bezoek. Boot Holland staat als een huis en de organisatie kijkt dan ook met veel vertrouwen uit naar de 28e editie die plaats zal vinden van 9 t/m 14 februari 2018.

Boot Holland 2017

Boot Holland 2017 in de lift

By |

Leeuwarden – De 27e editie van Boot Holland vindt plaats van 10 t/m 15 februari 2017 in het WTC Expo Leeuwarden. Na jaren van stabiliteit zit de beurs weer in de lift. Zo kent het bezette vloeroppervlak een lichte stijging en meren er meer motorjachten af dan ooit te voren.

Daar komt nog bij dat nagenoeg alle standhouders van vorig jaar nu weer van de partij zijn. Hieruit blijkt dat het goed is bevallen en dat we het als organisatie goed doen, aldus beursmanager Pieter Fokkema. “Hier spreekt vertrouwen uit en daar zijn we ontzettend blij mee. Ook zijn we erg blij met de nieuwkomers en met de bedrijven die terug zijn van weggeweest.” Dat geldt bijvoorbeeld voor Keikes Jachtbouw, Green Yachting en Melior Yachts.

In de motorjachtensector komt Vedette met twee primeurs; De Vedette 12.30 salon in waduitvoering en de Cantia 31 Launch die een nieuwe opbouw en indeling heeft gekregen. Brandsma komt met vier Luna’s waaronder de compacte Luna 34, Pollard presenteert de Coastliner 43 NG en Grouwstervlet de 1350 AK. Breedendam introduceert, de door Guido de Groot vormgegeven, MTB Fourzero Wheelhouse en Bootcentrum Geertsma is aanwezig met de nieuwe BEGE Peddler 950. Verdeeld over de Saksenhal en de Keltenhal vind je maar liefst 45 stalen motorjachten, een ongekend aantal.

Een grote blikvanger die niet meer in de Saksenhal geplaatst kon worden en zo een plek vond in de Frankenhal, is ongetwijfeld de Varende Villa van Lecowa BV. Naast alle primeurs en nieuwbouw schepen is op Boot Holland ook een ruim aanbod van in onberispelijke staat verkerende gebruikte motorjachten. In de Keltenhal zijn er diverse fraaie occasions van Jachtbemiddeling Van Veen en Kuster Yachts. Smelne Yachtcenter presenteert een selectie jong gebruikte jachten in de Saksenhal. Tornado Sailing is deze Boot Holland neergestreken in de Saksenhal en presenteert, naast twee Delphia Escape motorjachten, een Delphia 34 en 47 uit zeiljachten range van dit merk.

Als echte botenbeurs is Boot Holland ook zeker de plaats voor liefhebbers van open boten. Zo vind je er een ruim aanbod sloepen, tenders, consoleboten en rubberboten. Bekende werven en dealers actief in deze bedrijfstak zijn onder meer: Maril, Antaris, Boot Akkrum, A28 Watersport, Van Wierenwatersport, Seafury, Waterspoor en Van Roeden Watersport. Sportboten zijn er van JetBoats.

Naast een grote stand met zeilboten van de klassenorganisaties is er op Boot Holland ook een groot sup en kitesurfplein. Hier vind je alles op het gebied van kiten en suppen. Ook is er een simulator en een groot waterbassin voor demonstraties. Als vanouds is er ook weer een klassieke schepen paviljoen. En vanzelfsprekend staan ook vele dienstverleners en leveranciers van accessoires en toebehoren op Boot Holland. Partijen als Yanmar, Vetus, Drinkwaard, NPS Diesel, Honda en Volvo Penta presenteren hier de nieuwste motoren. Voor watersportartikelen kun je onder meer terecht bij Allpa, Nauticshop en Boatmax.

Boot Holland is de aftrap van het watersportseizoen en wordt gehouden van vrijdag 10 tot en met woensdag 15 februari in het WTC Expo Leeuwarden.

U vindt alle informatie over Boot Holland 2017 op www.boot-holland.nl

Caravana

Caravana 2017 trekt 47.000 bezoekers

By |


Leeuwarden – Het kamperen zit weer in de lift, zo is gebleken de afgelopen dagen in het WTC Expo Leeuwarden. Van 19 t/m 24 januari was kamperend Nederland te vinden op de 57e editie van de Caravana, die dit jaar maar liefst 47.000 kampeerliefhebbers heeft getrokken.

Kwalitatief goede bezoekers
Vanuit het hele land trotseerden fanatieke kampeerders de kilometers om de Caravana te kunnen bezoeken. Beursmanager Femke Beekink kijkt dan ook terug op een geslaagde beurs. ‘’We hadden zondag wat concurrentie van het weer. Desalniettemin hebben we er samen met de standhouders weer  een prachtige presentatie van gemaakt. Ondanks de lichte daling in bezoekersaantallen zijn de standhouders positief: de kwaliteit van de bezoekers was goed en er is veel verkocht!’’

Primeurs Caravana in de Nederlandse media
De vele primeurs op kampeergebied, onder andere de Paradiso, de duurzame trekauto’s en de ANWB en NKC verkiezingen trokken de aandacht van de media. Ook het boek ‘Dus u wilt een camper?’ van Arie en Tineke de Ruijter stond in de spotlight.

Caravana 2018
Beekink is rooskleurig als het gaat om de toekomst: ‘’De Caravana wordt in 2018 wederom in januari georganiseerd in het WTC Expo Leeuwarden. Vanaf maart dit jaar kunnen geïnteresseerde kampeerbedrijven zich weer inschrijven voor deelname’’.

De Caravana 2018 wordt gehouden van 18 t/m 23 januari.

www.caravana.eu

Caravana

Opbouw Caravana 2017 in volle gang!

By |

 

Leeuwarden, 17 januari – De opbouw van de Caravana 2017 is in volle gang. En dat is maar goed ook! In 3 dagen wordt het WTC Expo door zowel de organisatie als 400 exposanten omgetoverd tot een waar kampeerwalhalla.

Primeur! Dus u wilt een camper?
Een prachtige primeur op de Caravana: het eerste Nederlandse handboek voor camperaars. Dit boek telt 288 pagina’s vol handige tips en achtergrondinformatie voor de beginnende camperaar. Schrijvers Arie en Tineke de Ruijter zijn inmiddels ervaren camperaars, maar zijn dit niet altijd geweest. Arie: ‘’Wij kozen voor een camper vanwege de vrijheid, maar kwamen er al snel achter dat de camper een zeer complex kampeermiddel is. En dat is nou precies de reden waarom wij dit boek geschreven hebben. Omdat we dergelijke informatie als beginnend camperaar zelf goed hadden kunnen gebruiken!’’.

Geïnteresseerd in het eerste Nederlandse handboek voor camperaars? Op donderdag 19 januari om 13:00 zal bij entree west (stand 8091) het eerste boek overhandigd worden, en niet zomaar aan iemand. Het eerste boek zal overhandigd worden aan voormalig Nederlands schaatscoach en tevens fanatiek camperaar Ab Krook en zijn vrouw Ineke. Een ieder is natuurlijk van harte welkom dit feestelijke moment bij te wonen.

Femke Beekink, beursmanager van de Caravana 2017: ‘’Wij zijn natuurlijk ontzettend blij dat Arie en Tineke de Ruijter en Uitgeverij Anderszins onze beurs hebben uitgekozen voor de lancering van dit prachtige en handzame boek. Dat zegt iets over ons succes en dat van de branche’’

www.caravana.eu

Caravana

Caravana 2017: het is bijna zover!

By |

Leeuwarden, 11 januari – Het is bijna zover: vanaf volgende week donderdag 19 januari kan kamperend Nederland zijn hart ophalen aan al het moois dat de Caravana te bieden heeft! De volledige 45.000 vierkante meter is al sinds november uitverkocht. Dat belooft wat! De Caravana is met dit oppervlakte en haar 400 exposanten nog steeds de grootste kampeerbeurs van Nederland!

Caravana: De plek om een nieuwe vakantiebestemming uit te kiezen!

De Caravana is bij uitstek dé beurs om een kampeerbestemming te kiezen. Op geen enkele andere kampeerbeurs is het campingaanbod zo hoog. Ruim 200 campings vertegenwoordigen samen zo’n 16 verschillende Europese Bestemmingen.  Naast de meest populaire vakantiebestemmingen, zoals Frankrijk, Duitsland en Italië, zijn ook de minder bekende vakantielanden op de Caravana te vinden. Denk hierbij aan Letland, Tsjechië en Zwitserland.

De camperaar in het zonnetje
Voor de fanatieke camperaar is er van alles te beleven op de Caravana. Zo kan een camperaar optimaal van zijn beursbezoek genieten door bij Harry J. Wildschut, van Uw Camper Toergids,  een overnachting te boeken. Wildschut organiseert voor het vijfde jaar op rij hét camper stamppot arrangement. Ook voelt de NKC stand voor de camperaar natuurlijk als thuiskomen. Ze kunnen weg zwijmelen bij de kampeerauto’s van het jaar, of deelnemen aan de workshop ‘Camperen voor beginners’.

De caravan: onverminderd populair!
Zoals bij velen bekend, zit de caravan verkoop in Nederland weer in de lift. En dat is goed nieuws! Ook op de Caravana kan de caravanliefhebber zijn ogen uitkijken. Er zijn namelijk maar liefst 17 verschillende caravanmerken te vinden op de Caravana! Ook voor toebehoren en voortenten kunnen de bezoekers natuurlijk terecht in de Friezenhal.

De vouwwagen in opmars
Veel jonge gezinnen kiezen tegenwoordig vaak voor een vouwwagen. Paradiso speelt hierop in met de presentatie van de allernieuwste Paradiso Vouwcaravan. Vanuit het gedachtegoed van de oude Paradiso is een volledig nieuw product ontwikkeld passend bij deze tijd. De Paradiso Vouwcaravan heeft een modern design en kan naar wens aangepast worden! Voor ieder wat wils.

Femke Beekink, beursmanager van de Caravana 2017: ‘’Ook dit jaar bieden we de totale kampeermix aan. Bezoekers kunnen bij ons terecht voor een kampeermiddel, de leukste campings en de meest handige kampeeraccessoires. Dit totaalaanbod maakt Caravana zo’n succes. Daar zijn we trots op!’’

www.caravana.eu

Business Contact Dagen Noord zitten opnieuw in de lift

By |

bcdn17-mail-header-670x90px

Opnieuw is er een groei van aantal standhouders tijdens de Business Contact Dagen Noord, die volgend jaar op 21 en 22 maart in Leeuwarden plaatsvinden. Het aantal ondernemerspleinen is ten opzichte van dit jaar weer gestegen. Nieuw zijn volgend jaar het Duurzaamheidsplein en het RVS & Metaalplein. ‘We zien steeds meer ondernemers uit de bouw- en metaalsector op de beurs en dat is een positieve ontwikkeling. Ook economisch gezien getuigt dit van een stijgende lijn. Bovendien willen  ondernemers steeds meer hun krachten bundelen’, aldus beursmanager Hetty Kroes.

De Business Contact Dagen Noord staan volgend jaar wederom in het WTC Expo in Leeuwarden. Op 21 en 22 maart komen ondernemers, bedrijven en non-profitorganisaties in twee hallen samen om kennis uit te wisselen, te netwerken en zaken te doen. Er zijn inspirerende workshops, interessante lezingen en boeiende sprekers over de meest uiteenlopen zaken op het gebied van ondernemen. Zo komt onder andere voormalig topturner Herre Zonderland naar het WTC om te spreken over hoe topsport zich verhoudt tot zaken doen.

De afgelopen editie sloegen al steeds meer ondernemers en gemeenten de handen ineen door samen een ondernemersplein in te richten. Ook volgend jaar verwelkomen we de ondernemersverenigingen en gemeenten De Fryske Marren en Smallingerland. Daarnaast zijn ook SC Heerenveen, Cambuur en The White House weer vertegenwoordigd.

Op het Duurzaamheidsplein, een nieuw plein, worden onder andere vraagstukken beantwoord rond Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Zo komen bezoekers alles te weten over financiering, subsidies en besparingsmogelijkheden op dit gebied. De bedrijven die zich hier presenteren helpen ondernemers hun MVO ambities om te zetten in concrete stappen. Veel pleinen bieden bovendien maatwerk en beantwoorden vragen over hoe je als onderneming kunt groeien of professioneler voor de dag komt.

De gemeente en ondernemersvereniging De Fryske Marren hebben voor de BCDN 2017 nog een ludiek idee. Ze nodigen alle ondernemers in De Fryske Marren uit om naar de BCDN te komen. Niet met eigen vervoer, maar met speciale bussen. Ze hopen op 21 maart met een enorme colonne bussen naar Leeuwarden te rijden onder het motto: ondernemen doe je met elkaar.

www.bcdn.nl

Noord Nederlandse Landbouwbeurs

Succesvolle editie Landbouwbeurs

By |

15073438-1_wtc_nnlb_2016_website2
De agrarische sector biedt volop kansen. Dit was het beeld van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs die van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 december jl. werd gehouden. Indrukwekkende stands en een waslijst aan activiteiten, primeurs, seminars en interessante lezingen. De grootste landbouwvakbeurs van het Noorden trok de afgelopen dagen ruim 25.000 enthousiaste bezoekers uit binnen- en buitenland.

Innovatie als brug naar de toekomst
De agrarische sector zit momenteel in een lastige periode. Veel boeren zijn ongerust over de fosfaatproblematiek en de steeds strengere eisen waaraan moet worden voldaan. Geïnteresseerden lieten zich hierdoor echter niet afschrikken. Integendeel, de algemene stemming op de beurs was dat het juist nu tijd is om te investeren in kennis en optimaal samen te werken om toekomstige problemen te lijf te kunnen gaan.

Zowel bezoekers als exposanten oordeelden zeer positief over de beurs. “Als ik iedereen zo beluister, heb ik de indruk dat er hard wordt gewerkt aan innovaties. Iedereen is enthousiast en erg gedreven om de agrarische sector hier in Noord-Nederland succesvol te laten blijven in de toekomst. Dat wij als beursorganisatie een steentje hebben bijgedragen aan het bij elkaar brengen van partijen en aan een nog betere samenwerking, stemt mij zeer positief,” aldus Beursmanager Tjettje Miedema.

Landbouwbeurs 2018
“Er is nu al animo voor de beurs in 2018”, konden organisatoren Tjettje Miedema en Douwina Yntema tevreden vaststellen. “We gaan deze editie samen met de deelnemers evalueren, maar dat er in 2018 weer een Landbouwbeurs komt, staat nu al vast. Zelfs de datum is al bekend, namelijk van woensdag 12 tot en met zaterdag 15 december 2018.”

www.wtclandbouw.nl

Noord Nederlandse Landbouwbeurs

Winnaar Gouden Hef 2016 bekend

By |

15073438-1_wtc_nnlb_2016_website2

Een onafhankelijke jury heeft zojuist onder leiding van voorzitter Robert Ellenkamp bij de opening van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs, Hoogland B.V. met Alkagrain beloond met de stimuleringsprijs “Gouden Hef”. Het winnende eiwit vervangende diervoederproduct Alkagrain is samen met de andere 23 genomineerde innovatieve producten nog tot en met zaterdag 17 december te bewonderen op de Landbouwbeurs in het WTC Expo te Leeuwarden.
Hoogland met Alkagrain prijswinnaar “Gouden Hef”
Alkagrain van het Friese familiebedrijf Hoogland B.V. uit Ferwert is door de jury uitgeroepen tot meest vernieuwende product dat tijdens de Landbouwbeurs wordt getoond. “Een briljant alternatief voor de geïmporteerde Amerikaanse soja, met direct voordeel voor iedere melkveehouder. Duurzaamheid, een betere voederwaarde voor de koe en een lager fosfaatgehalte dan in soja. Daarmee levert Alkagrain een bijdrage aan het oplossen van de huidige mest-problematiek. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van voertarwe uit eigen land, dus het vergroot ook nog eens de afzetmogelijkheden van de Noord-Nederlandse akkerbouwsector,” aldus juryvoorzitter Robert Ellenkamp. Naast Alkagrain waren ook de Innovado, het automatisch voersysteem van Schuitemaker en het SSAS mestbeluchtingssysteem genomineerd.

Winnaar Gouden Hef 2016

Meer informatie over de winnaar en andere innovaties die de agrarische sector naar een hoger plan weten te tillen, is te vinden op http://wtclandbouw.nl/noviteiten. Alle innovaties zijn nog tot en met zaterdag te bewonderen op de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs.
Friesland ‘kicking alive’
Na een welkomstwoord door beursmanager Tjettje Miedema stonden Gedeputeerde Johannes Kramer en Dairy Campus-directeur Kees de Koning tijdens de opening stil bij de ontwikkelingen in de agrarische sector. Het zijn zorgelijke tijden door het fosfaat-plafond wat veel boeren boven het hoofd hangt. Tegelijk benadrukten beide sprekers het enorme belang van de sector voor Noord-Nederland en dat het juist nu tijd is om naar voren te kijken, tijd voor kansen en innovaties. “Friesland is ‘kicking alive’ als het gaat om nieuwe initiatieven voor de melkveehouderij,” aldus Kees de Koning. Samenwerken, verbinden, kennisdelen, clusteren, de handen uit de mouwen steken, daar zet Dairy Campus op in. Net als de provincie Friesland. “Dairy Valley is daar een recent voorbeeld van. Een samenwerking binnen de Agri- en Zuivelsector die hoopt uit te groeien tot hét Zuivelhart van Nederland. Ook het nieuwe initiatief Potato Valley, een kennisplatform van 800 Groningse en Friese aardappeltelers, wordt door de provincie gestimuleerd. Tijd dus om kansen te pakken, deze beurs biedt daarvoor volop innovatieve voedingstof, “aldus gedeputeerde Johannes Kramer.
Praktische informatie Noord-Nederlandse Landbouwbeurs 2016
Van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 december 2016 wordt de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs gehouden in het WTC Expo Leeuwarden. De beurs is op woensdag en donderdag geopend van 13.00 tot 22.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie: www.wtclandbouw.nl.
Noord Nederlandse Landbouwbeurs

Noord-Nederlandse Landbouwbeurs belooft veel innovaties

By |

15073438-1_wtc_nnlb_2016_website2

 

Komende week zal het WTC Expo te Leeuwarden het toneel worden van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs. Een beurs die inmiddels een begrip is in ons land. De voorbereidingen zijn momenteel in volle gang. “We verwelkomen dit jaar veel primeurs en noviteiten,” laat Tjettje Miedema, Beursmanager, weten. De agrarische sector wordt tijdens deze 21e editie volop in de spotlight gezet.

Met nog een kleine week te gaan, hebben zich in de verschillende categorieën al zo’n 25 baanbrekende innovaties op agrarisch gebied aangekondigd voor deelname aan de Landbouwbeurs. Tjettje Miedema: “Veel deelnemers zien de Landbouwbeurs als het juiste platform om hun nieuws op het gebied van bijvoorbeeld landbouwmachines en -werktuigen, veevoeders, zaaizaden en stalinrichting te tonen. Enkele noviteiten betreffen echt nieuws vers van de pers.”

Innovaties
Op de website van de Landbouwbeurs staat de complete lijst met noviteiten. Van een volautomatisch voer uithaalsysteem, digitale mestanalyse via een app, een nieuw afdichtsysteem voor sleufsilo’s tot een unieke kistenkantelaar en een CO2 neutrale verwarmer van spoelwater. “We kunnen nog allerlaatste primeurs verwachten op de beurs. Want sommige deelnemers houden dat zelfs voor ons als organisatie geheim,” aldus Tjettje Miedema.

Gouden Hef
Tijdens de officiële opening van de Landbouwbeurs op woensdag 14 december a.s. wordt de winnaar bekend gemaakt van de “Gouden Hef”. Deze inmiddels felbegeerde prijs is door de organisatie in het leven geroepen ter stimulering van nieuwe ontwikkelingen en slimme ideeën, om hiermee de agrarische sector op een hoger niveau te ‘heffen’.

Ticketverkoop
De online kaartverkoop voor de Landbouwbeurs is in volle gang. Entreekaarten aan de kassa kosten 12,50 euro per stuk. Online bestellen kan voor € 10,50.

Praktische informatie Noord-Nederlandse Landbouwbeurs 2016
Van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 december 2016 wordt de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs gehouden in het WTC Expo Leeuwarden. De beurs is op woensdag en donderdag geopend van 13.00 tot 22.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie: www.wtclandbouw.nl.

Caravana

Caravana 2017 volgeboekt!

By |

caravana2017-978x127

Caravana 2017 volgeboekt!

Dat het de kampeerbranche voor de wind gaat, is meer dan ooit te merken aan het aantal inschrijvingen voor de Caravana 2017. Op een aantal kleine plekken na is het complex tot de laatste vierkante meter volgeboekt met caravan- en camperprimeurs, tenten, vouwwagens, kampeeraccessoires én campings. Met ruim 45.000m2 aan expositieruimte mag de Caravana zich dan ook nog steeds de grootste kampeerbeurs van Nederland noemen!

Thema: ‘Proef de vrijheid!’
Het thema van de Caravana 2017 is ‘Proef de vrijheid!’. Met dit thema vieren we dat kamperen ons het ultieme gevoel van vrijheid geeft. Met de camper langs de kust van Frankrijk, met de caravan naar die ene fantastische camping in Italië of met de vouwwagen naar de prachtige Adriatische kust in Kroatië. En als het niet bevalt? Dan rijden we door naar de volgende bestemming. Dát is vrijheid!

Verkiezingen
In het kader van de twee verschillende wedstrijden is er veel innovatie te zien op de Caravana 2017. Het gaat hierbij om de Caravan en Camper van het Jaar, een initiatief van de ANWB Kampeer & Caravan Kampioen. Daarnaast worden op donderdag 19 januari om 11:00 de NKC kampeerauto’s van het jaar bekend gemaakt.

Primeurs
Een van de primeurs op de Caravana is de presentatie van de nieuwe Paradiso Vouwcaravan. Vanuit het gedachtegoed van de oude Paradiso is een volledig nieuw product ontwikkeld passend bij deze tijd. De Paradiso vouwcaravan heeft een modern design en kan naar wens aangepast worden.
Tevens kan men dit jaar op de Caravana terecht voor een milieuvriendelijker alternatief voor traditioneel aangedreven trekauto’s. Op de stand van Lexus Groningen en Toyota-dealer Galema uit Leeuwarden krijgen bezoekers uitleg over de hybride voordelen van de Lexus NX 300h AWD, Lexus RX 450h en Toyota RAV4 Hybrid AWD.

Femke Beekink, beursmanager van de Caravana 2017: “We zijn ontzettend trots en dankbaar dat we ook dit jaar weer de prachtigste primeurs en noviteiten aan de bezoekers mogen presenteren. We vinden het belangrijk om de diversiteit en innovatie van onze branche over te brengen aan de bezoeker. Dat we nu binnen de meeste segmenten al volgeboekt zitten zegt wat over de populariteit van de Caravana en de positiviteit in de kampeerbranche!’’

Het noviteitenoverzicht is te vinden op www.caravana.eu

Noord Nederlandse Landbouwbeurs

Unieke samenwerkingen Noord-Nederlandse Landbouwbeurs

By |
Noord-Nedrlandse Landbouwbeurs 2016
Van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 december 2016 staat het WTC Expo Leeuwarden volledig in het teken van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs. Ruim 25.000 belangstellenden uit de agrarische sector bezoeken naar verwachting het evenement. Hiermee is de beurs uitgegroeid tot één van de topevenementen in het WTC Expo. Klein begonnen, bestrijkt de Landbouwbeurs met 45.000 m2 nu de gehele beursvloer van het WTC-complex. De komende weken wordt ingezet op een uitgebreide mediacampagne. Daarbij eisen zelfs de bekende Omrin bedrijfsafvalauto’s de aandacht van het publiek op.

De 21e editie van de Landbouwbeurs belooft een levendig en dynamisch evenement te worden. Met nog een paar weken te gaan, telt de lijst circa 250 deelnemers. “De beurs zit praktisch boordevol,” aldus Beursmanager Tjettje Miedema. “Een groot aantal trouwe exposanten is aanwezig. Daarnaast verwelkomen we tientallen nieuwe deelnemers, waardoor we nog completer zijn dan afgelopen editie in 2014. Ik kan natuurlijk niet voor individuele bedrijven spreken, maar het lijkt er op dat de agrarische sector goed boert. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat deze editie een groot succes wordt.”

Uitgebreid activiteitenprogramma
Aan activiteiten geen gebrek tijdens de Landbouwbeurs 2016. Op de beursvloer is meer  te doen dan ooit. Maar voor het eerst is er ook buiten het nodige te beleven. In mei 2016 is de Dairy Campus officieel geopend. Een inspirerende ontmoetingsplek voor iedereen die iets met de zuivelsector van doen heeft. Voor slechts € 15,00 kunnen geïnteresseerden de Landbouwbeursbeurs bezoeken, inclusief een excursie met rondleiding op de Dairy Campus. Woensdag 14, donderdag 15 en vrijdag 16 december staat er om 14.00 uur een bus klaar voor deze excursie. Rond 16.00 uur is men weer terug bij het WTC Expo. Een overzicht van alle activiteiten staat weergegeven op www.wtclandbouw.nl.

Ludieke mediacampagne met Omrin
Nu exposanten zich massaal hebben aangemeld, is het de hoogste tijd voor een uitgebreide bezoekerscampagne. De komende vier weken ziet u overal in de provincie het thema “Voedingsstof voor een rijke oogst” in de rode boerenzakdoek-stijl terug. Op billboards, in advertenties, in de samenwerking met Agrio, maar ook in bladen met speciale acties. Niemand kan om de samenwerking met Omrin Bedrijfsafval heen. Mooi vormgegeven reclame-uitingen op meerdere bedrijfsafvalwagens van Omrin zullen dagelijks uw aandacht trekken. In het verkeer of op uw boerenerf. “Omrin Bedrijfsafval is trotse partner van WTC Expo en ook van deze Landbouwbeurs. Wij zijn zelf uiteraard deelnemer aan de beurs en maken graag deze uitzondering om de Landbouwbeurs extra te promoten. Een mooie win-win situatie!”, aldus Klaas Wijnsma, manager Commercie & Logistiek van Omrin Bedrijfsafval. Via onderstaand filmpje krijgt u een impressie van deze ludieke mediacampagne.

Samenwerking Omrin

Praktische informatie Noord-Nederlandse Landbouwbeurs 2016
Van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 december 2016 wordt de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs gehouden in het WTC Expo Leeuwarden. De beurs is woensdag en donderdag geopend van 13.00 tot 22.00 uur en vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie: www.wtclandbouw.nl.

Tweede editie CLASSICSNL overtreft verwachtingen

By |

afbeelding1

Tweede editie CLASSICSNL overtreft verwachtingen

In oktober 2015 beleefde CLASSICSNL- de beurs voor klassieke automobielen in Leeuwarden- een uitstekende start. Kwalitatief goed en hoogwaardig commercieel aanbod en klassiekers voor expositie doeleinden vormden uitstekende uitgangspunten om het hoogwaardige imago van CLASSICSNL te vestigen. Dit jaar groeide de beurs op alle vlakken. Het vloeroppervlak, het aantal deelnemers en de ambiance werden naar een hoger niveau getild. En de poorten van het WTC Expo in Leeuwarden werden van 28 tot en met 30 oktober door duizenden bezoekers méér gepasseerd.

“Ik denk dat we er in geslaagd zijn om onze belofte en ambitie waar te maken”, zegt beursmanager Pieter Fokkema. We hebben nóg meer aandacht besteed aan de aankleding van CLASSICSNL. Daarnaast zijn we er samen met – en dankzij onze deelnemers – in geslaagd om het aanbod óók naar een hoger niveau te tillen. Ook hebben we in de aanloop naar de beurs een gevarieerd mediaprogramma uitgevoerd en hiermee veel media-exposure gegenereerd. De liefhebbers hebben het opgepikt en zijn in groten getale – en vanuit heel het land – naar Leeuwarden gekomen. Het feit dat bezoekers ook echt de tijd namen om alles tot zich te nemen geeft aan dat de beurs de mensen heeft gepakt. Mooi is ook het feit dat diverse deelnemers een “verkocht” bordje op een aantal van de aangeboden klassiekers plaatsen. We kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagd evenement.”

Het themaplein “100 jaar BMW” in samenwerking met de BMW Klassieke Autoclub gaf cachet aan CLASSICSNL. Een heldere stand met belangrijke en bijzondere modellen uit de geschiedenis van BMW trok veel belangstelling. En dat gold ook voor de fraaie stands van de professionele klassiekerbedrijven, particulieren, clubs en branche gerelateerde organisaties. Ook het themaplein “hulpverlening uit vroeger jaren” trok veel aandacht. Het hart van het plein werd gevormd door het 70-jarig bestaan van de ANWB Wegenwacht. De motoren en fraaie Citroëns van de Gele Brigade werden in een historische setting- met veel beeldmateriaal- gepresenteerd. Ook de Klassiekerveiling- door CLASSICSNL in samenwerking met Onlineveilingmeesters.nl- trok nadrukkelijk aandacht. Meerdere auto’s wisselden van eigenaar.

In alle opzichten groeide CLASSICSNL. En in alle opzichten is de 2016 editie van CLASSICSNL geslaagd. Pieter Fokkema besluit: “Vorig jaar hebben we met deze beurs vooral gezaaid. Onze entree gemaakt binnen de wereld van klassiekerbeurzen. Dit jaar hebben we onze naam binnen deze wereld denk ik gevestigd. We zijn dan ook trots op het feit dat alle voorbereidingen voor en alle componenten van CLASSICSNL in het laatste weekend van oktober op een prachtige wijze samenkwamen. En resulteerden in een beurs waar we niet alleen trots op mogen zijn, maar die ook verse uitgangspunten biedt voor de 2017-editie. Want dat we op deze wijze door willen gaan, staat absoluut vast.” 

Hobby & Vrije tijd groeit door

By |

Persbericht 27  oktober 2016

Hobby & Vrije tijd groeit door

Na een succesvolle terugkeer in 2015 staat Hobby & Vrije Tijd 2016 weer voor de deur en de belangstelling is gegroeid. Waren er vorig jaar in totaal nog zo’n 170 standhouders, zijn het er dit jaar al ruim 200. De beurs is dan ook al bijna vol, en de laatste plekken worden vergeven.  Hobby & Vrije Tijd 2016 staat weer bol van activiteiten, creativiteit, vermaak en inspiratie.

De beursvloer
Net als in 2015 staan er weer 2 grote hallen vol met alles op het gebied van modelbouw. Naast natuurlijk de vaarvijver, het vlieggebied, de treinsporen en modeltrucks is er dit jaar, nieuw op de beursvloer, ook een model racebaan aanwezig welke is uit te proberen door de aanwezige kinderen!

Daarnaast is een hal gevuld met vele hobby’s en materialen, workshops en sportieve activiteiten. Van Scrapbooking tot plotteren, van kaarten maken tot haken en breien, van oude ambachten tot lego en meccano. Bij binnenkomst wordt men verrast met een straat vol kunst!

Volop vermaak en activiteit
Hobby & Vrije Tijd staat ook dit jaar weer garant voor vermaak en activiteit. Jeugdcircus Saranti presenteert de nieuwe show “Hotel d’Botel” en RadioNL neemt enkele spraakmakende artiesten mee. Verder haken we weer mee met de grootste gehaakte deken van de wereld en zijn er talloze workshops en demo’s over de gehele beursvloer op het gebied van modelbouw, sport, kunst en creatieve hobby’s.

Kortom: shoppen, meedoen, bewonderen en inspiratie opdoen op Hobby & Vrije Tijd van 11 t/m 13 november! De beurs is op vrijdag 11 november geopend van 13.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag 12 en zondag 13 november van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Kijk voor all informatie over de beurs op www.wtchobbyenvrijetijd.nl

CLASSICSNL is klaar voor de tweede editie

By |
afbeelding1
Leeuwarden – Van 28 tot en met 30 oktober vindt in het WTC Expo in Leeuwarden de tweede editie van CLASSICSNL plaats. Alles is in gereedheid gebracht om de klassiekerbeurs een nog groter succes te laten worden dan de al geslaagde debuuteditie van 2015. “Alle stands zijn uitverkocht en we zijn er in geslaagd om CLASSICSNL opnieuw van een aantal prachtige attracties te voorzien. Bovendien is de beurs groter van opzet”, zegt beursmanager Pieter Fokkema. De uitgangspunten blijven hetzelfde: we richten ons op klassiekers die zich in een conditie van goed tot en met concoursstaat bevinden.
100 jaar BMW
Als hoofdthema heeft CLASSICSNL dit jaar het 100 jarige bestaan van BMW uitgekozen. In samenwerking met de BMW Klassieke Autoclub wordt een indrukwekkende invulling gegeven aan het thema. Illustere Beierse iconen als de BMW 507 en de BMW 326 zullen -samen met nog eens 15 iconische BMW’s- invulling geven aan het hoofdthema in Leeuwarden.
70 jaar Wegenwacht
Een andere publiekstrekker zal worden ingekleurd door het 70-jarig bestaan van de ANWB Wegenwacht. De bezoekers gaan in Leeuwarden terug in de tijd. Het themaplein wordt onder meer opgeluisterd door de aanwezigheid van onder meer een originele Citroën Ami, twee Wegenwacht BSA’s en een originele bestel 2 CV van de gele brigade. Naast de ANWB Wegenwacht voertuigen is er op dit plein nog een aantal bijzondere historische hulpverleningsvoertuigen te aanschouwen.
Veiling
Nieuw op CLASSICSNL is de veiling van klassieke auto’s, die in samenwerking met de Online Veilingmeesters uit Groningen wordt georganiseerd. Net als het overige aanbod op de beurs, bevinden de te veilen klassieke auto’s zich tenminste in een goede staat. In totaal worden er 35 voertuigen aangeboden en binnen het aanbod bevindt zich een aantal exclusieve klassiekers en auto’s die uitstekend geschikt zijn om als dagelijks vervoermiddel in te zetten. De kavellijst met auto’s staat online en er kan reeds geboden worden. De kijkdagen zijn tijdens de openingsdagen tijdens de beurs. Op zondagmiddag 30 oktober vanaf 13.30 uur worden de auto’s live op de beurs afgehamerd. Het loont bijzonder de moeite om minimaal een kijkje te nemen of om alvast online te bieden.
Tijdens CLASSICSNL staat het WTC Expo volledig in het teken van klassieke auto’s en youngtimers. CLASSICSNL biedt plaats aan een grote verscheidenheid van professionele deelnemers, specialisten, particuliere eigenaren, branche gerelateerde organisaties en clubs. Zij zullen gezamenlijk een grote verscheidenheid aan klassiekers, youngtimers, automobilia en dienstverlening tonen in een hoogwaardige, sfeervolle en bijzonder toegankelijke entourage. In een omgeving waar mooie klassiekers, specialismen en pure liefde voor het vak de klassiekerbeleving bij de bezoekers zeker zullen vergroten. Een bezoek aan CLASSICSNL is daarom voor de liefhebber en aspirant klassiekerrijder een absolute must.
Tickets bestellen
De beurs is van vrijdag 28 tot en met zondag 30 oktober dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur. Voor bezoekers is inmiddels de kaartverkoop gestart. In de online voorverkoop bedraagt een toegangsbewijs € 11,50. Te bestellen via de website. www.classicsnl.nl.
Noord Nederlandse Landbouwbeurs

Samenwerking centraal op Noord-Nederlandse Landbouwbeurs 2016

By |

16034139-1_wtc_landbouw_banner_728x90-1

Het doel van een beurs als de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs is het bevorderen van samenwerking in de agrisector. Dit vergroot de kennis en versterkt de expertise bij de agrariërs. En dat wordt in de huidige economische markt steeds belangrijker. “Ook als agrarisch ondernemer red je het niet meer om op je eigen eilandje te blijven zitten en je niks aan te trekken van de wereld om je heen,” aldus Tjettje Miedema, Beursmanager. “We zien dit terug in diverse samenwerkingsverbanden en gezamenlijke deelnames aan pleinen op de komende Landbouwbeurs in het WTC Expo te Leeuwarden.”

Vanuit een unieke samenwerking tussen elf bedrijven, die gezamenlijk de melkveesector bedienen, is “Melk van het Noorden” ontstaan. Tjettje Miedema: “Tijdens de beurs zijn al deze bedrijven gesitueerd op één groot plein. Ook veel dealers zien we gezamenlijk optrekken als het om beursdeelname gaat. Een positieve ontwikkeling. Hetzelfde geldt voor de importeurs. Velen vinden de weg weer terug naar Leeuwarden, zoals Goeweil, Bressel und Lade en Tjalma. Dit werkt ondersteunend voor de dealers in het Noorden. De Landbouwbeurs is altijd een succesvolle beurs geweest. Ook nu lopen de inschrijvingen weer prima en liggen de verwachtingen zowel qua bezoekers als exposanten hoger dan in 2014. Kortom, we zijn meer dan tevreden.”

Gouden Hef
In 2014 werd de drogestofmeter voor grasland Pasture Reader uitgeroepen tot winnaar van de “Gouden Hef”. Dit leverde Pasture Reader de titel duurzaamste jong agrarisch ondernemer op. Ook dit jaar kunnen deelnemers in aanmerking komen voor deze felbegeerde prijs, die door de beursorganisatie in het leven is geroepen ter stimulering van nieuwe ontwikkelingen en slimme ideeën, om hiermee de agrarische sector op een hoger niveau te heffen. Vernieuwende deelnemers kunnen zichzelf via de website voordragen of zich door een ander laten voordragen voor de “Gouden Hef” 2016.

Samenwerking Bildtse Aardappelweken
Het Bildt, één van de kerngebieden voor export van pootaardappels, organiseerde in 2012 de eerste Bildtse Aardappelweken. In 2018 keert dit succesvolle evenement terug, het jaar waarin Leeuwarden Culturele Hoofdstad is. Maar naast Leeuwarden is dan ook Valetta (Malta) Culturele Hoofdstad van Europa. Er zijn daarom vele lopende uitwisselingsprojecten met aardappeleiland Malta, waaronder ‘Potatoes Go Wild’. Tijdens de Landbouwbeurs laat de Stichting Bildtse Aardappelweken al haar projecten zien aan het publiek. Zo is de Landbouwbeurs aanwezig bij de ondernemerslunch in 2018. Een vruchtbare samenwerking met het oog op 2018, het jaar waarin ook de Landbouwbeurs weer wordt georganiseerd.

Veiling
De unieke agrarische veiling van jong gebruikte landbouwmachines trekt van oudsher veel bezoekers. Voor de derde maal op rij pakt Troostwijk Veilingen weer groots uit op de Landbouwbeurs. Tijdens de beurs kunnen bezoekers jong gebruikte machines bekijken, waarna er online kan worden geboden.

Sieperda-symposium 2016
De agribusiness heeft een sterke invloed gehad op de moderne Friese economie. Zo zijn de Friese koe en de bijbehorende zuivelindustrie wereldwijd bekend. Op 16 december 2016 wordt in het kader van de Landbouwbeurs het Sieperda-symposium “Graven naar de wortels van de Friese kenniseconomie” georganiseerd. De bijdragen op het symposium in het WTC Expo concentreren zich op voorbeelden uit het agrarische bedrijfsleven en de zuivelindustrie. De organisatie is in handen van de Fryske Akademy en het Fries Genootschap.

Praktische informatie Noord-Nederlandse Landbouwbeurs 2016
Van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 december 2016 wordt de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs gehouden in het WTC Expo Leeuwarden. De beurs is op woensdag en donderdag geopend van 13.00 tot 22.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie: www.wtclandbouw.nl.

Vrouw! Experience – ben jij er klaar voor?

By |
15309-WTC-Expo_Beurs-Vrouw!-Experience_Facebook-Header-851x315px
LEEUWARDEN – op 7, 8 en 9 oktober is het weer drie dagen genieten van alles wat vrouwen leuk vinden. Dan vindt in het WTC Expo in Leeuwarden de tweede editie plaats van Vrouw! Experience, het kleinere zusje van de voorjaarseditie in maart. De beurs is op ten top beleving en zet de vrouw centraal. Het is een dag lang shoppen, je laten verwennen en inspireren door de ruim 150 deelnemers, workshops, demonstratie en modeshows.
Vorig jaar was de debuuteditie van de beurs een groot succes. Dit heeft er aan bijgedragen dat de tweede editie behoorlijk in de lift zit. Anouk Kuperus, beursmanager ligt toe: “Vrouw! Experience is kleiner van opzet dan de voorjaarseditie, heeft een eigen karakter en is meer thematisch ingericht.
Dit wordt enorm gewaardeerd door onze bezoekers en exposanten. Voor dit jaar zijn we zeer tevreden over de grotere opzet waarbij we veel nieuwe deelnemers mogen begroeten. Nieuw is o.a. Cafe Marakesh waar je aan kunt schuiven bij workshops en proeverijen van dit heerlijke drankje. Weleda laat je kennis maken met de heerlijkste verzorgingsproducten en op het nieuwe Oer lekker
plein geniet je van heerlijke Friese producten. “
Nieuw op Vrouw! Experience – Gezond & Fitplein
Een compleet nieuw interactief plein op Vrouw! Experience waarbij alles draait om gezondheid, je fit voelen en ontspanning. Op het plein kun je bij Terpstra Cycling World de nieuwste Giant Liv testen, op het Gezond & Fit podium schuif je o.a. aan bij lezingen over gezonde voeding van Gezond met Femke. Eet jij wanneer je moe, blij, verdrietig of onrustig bent? En kan je eigenlijk heel goed afvallen als je dat niet doet? Schuif dan aan bij de workshop Emotie- eten de baas van Judith van Gennip.
Vrouw! modeshow en live optredens
Onder het genot van een hapje en drankje geniet je samen met je vriendinnen, zus of moeder van de inspirerende Vrouw! Experience modeshow door Jamm Models, begeleid door Arjen Baakman (bekend van The Voice of Holland). In samenwerking met de Nacht van Friesland wordt een podium neergezet waar iedere dag een optreden is van Friese artiesten. Op vrijdagavond komt Jelle B langs, zaterdag kun je genieten van de nieuwe single van Syb van der Ploeg en Piter Wilkens en zondag komt Johannes Rypma met de Bounty Hunters langs. Feest gegarandeerd dus.
Ga gratis met Arriva naar Vrouw! Experience
Weet je nog niet op welke manier je naar Vrouw! Experience toe gaat? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou! WTC Expo is namelijk een samenwerking met Arriva aangegaan waarbij iedere bezoeker op vertoon van haar E-ticket kosteloos met het openbaar vervoer van Arriva vanuit Friesland en Groningen (trein) naar Vrouw! Experience kan rijden. Er worden vanaf het station Leeuwarden speciale Vrouw! pendelbussen ingezet die de dames naar het WTC Expo brengt en weer terug naar het station. Je stapt samen met je vriendinnen op de trein en/of bus en wordt voor de deur afgezet. Hoe leuk is dat! En….wanneer je online je ticket koopt profiteer je ook nog eens van € 2,00 korting.

Klassiekerbeurs CLASSICSNL behoorlijk groter van opzet

By |

CLASSICSNL

Leeuwarden – Van 28 tot en met 30 oktober 2016 wordt in het WTC Expo Leeuwarden de tweede editie van de klassiekerbeurs CLASSICSNL georganiseerd. Met nog ruim 6 weken te gaan tot aan de beurs mag de organisatie nu al concluderen dat de beurs is gegroeid. Ze is behoorlijk groter van opzet als de succesvolle debuuteditie van vorig jaar.
De verantwoordelijken koppelen een hoge mate van ambitie aan de beurs CLASSICSNL. Ze zijn meer dan tevreden met de positieve ontwikkeling en groei die de tweede editie laat zien. Beursmanager Pieter Fokkema licht het graag toe. “Voor de tweede editie mogen we een groter en nog gevarieerder aanbod auto’s en deelnemers begroeten. Dat de beurs 35% is gegroeid maakt deze alleen maar aantrekkelijker. Wij verwachten dan ook een toename van het aantal bezoekers. Hiermee zorgen we er voor dat de beurs steeds meer op de agenda komt van klassieker minnend Nederland en daarbuiten”.
100 jaar BMW
Het hoofdthema van CLASSICSNL 2016 staat in het teken van het eeuwfeest van BMW. In samenwerking met de BMW Klassieke Autoclub zal een bijzondere invulling worden gegeven aan het 100-jarig bestaan en zullen 15 iconen uit de indrukwekkende modelhistorie van het Beierse merk het centrale themaplein opluisteren. De BMW 507- het legendarische ontwerp van Graf Koertz- en de BMW 326 vormen slechts een kleine greep uit de eye-catchers uit München, die hun opwachting in Leeuwarden zullen maken. Een ander aansprekend thema wordt ingekleurd door het 70 jarig jubileum van de Wegenwacht. Op dit ruim opgezette themaplein zullen illustere Wegenwacht auto’s uit vroeger tijden worden gepresenteerd.
Hoogwaardige opzet
In het WTC Expo worden de hallen gevuld met hoogwaardig commercieel aanbod, klassiekers voor expositiedoeleinden en daarnaast vele branchegerichte activiteiten. De specifieke, hoogwaardige stijl van CLASSICSNL zal voor de tweede editie op dezelfde wijze worden doorgezet als die van de eerste editie. Want CLASSICSNL richt zich andermaal op een gevarieerd aanbod van klassiekers, die zich in een staat bevinden van goed tot concoursstaat.”
Beschikbare expositieruimte zo goed als ingevuld
Een keur aan deelnemers heeft zich inmiddels ingeschreven voor de tweede editie van CLASSICSNL. De beschikbare vloeroppervlakte voor de beurs is dan ook zo goed als ingevuld. Partijen die nog willen deelnemen wordt dan ook verzocht zich spoedig te melden, om zo nog verzekerd te zijn van standruimte op de beurs.
Veiling
Op de tweede editie van CLASSICSNL is er in samenwerking met Online Auctionmaster uit Groningen een veiling van klassieke auto’s. Zowel particulier als bedrijfsmatig aanbod mag worden ingebracht. Net als het overige aanbod op de beurs, is het uitgangspunt dat de te veilen klassieke auto’s zich tenminste in een goede staat bevinden. Aanmelden voor de veiling kan tot 7 oktober aanstaande. Vanaf die datum staan de te veilen auto’s online en kan er reeds geboden worden. De kijkdagen zijn op de beurs op vrijdag 28-10, zaterdag 29-10 en deels op zondag 30-10. Op zondagmiddag 30-10 worden de auto’s live op de beurs afgehamerd. Voor meer informatie en aanmelden voor de veiling kunt u terecht op website.
Tickets bestellen
Voor bezoekers is inmiddels de kaartverkoop gestart. In de online voorverkoop bedraagt een toegangsbewijs € 11,50. Te bestellen via de website, www.classicsnl.nl.

afbeelding1

Gratis met Arriva bus of trein naar Vrouw! Experience!

By |
15309 WTC-Expo_Beurs Vrouw! Experience_Header 978x127 px
LEEUWARDEN – WTC Expo en Arriva zijn een samenwerking aangegaan voor de beurs Vrouw! Experience. Iedere bezoeker van Vrouw! Experience met een e-ticket kan tijdens de beursdagen op 7, 8 en 9 oktober 2016 gratis met het openbaar vervoer van Arriva in Groningen en Friesland. Hoe leuk is dat!
Gedurende de beursdagen kun je op vertoon van het e-ticket overal in Friesland gratis op een bus of trein van Arriva stappen. Er worden vanaf het station Leeuwarden speciale Vrouw! pendelbussen ingezet die de dames naar het WTC Expo brengen en weer terug naar het station. Het is de eerste keer dat Arriva op deze manier gratis vervoer aanbiedt naar een beurs in het WTC Expo. De samenwerking met Vrouw! Experience is een eerste pilot, mocht het een succes blijken dan wordt ook gekeken naar een samenwerking voor andere beurzen van het WTC Expo. ‘Wij kunnen onze bezoekers op deze manier iets extra’s bieden’ vertelt Anouk Kuperus, beursmanager Vrouw!. ‘Je stapt samen met je vriendinnen op de trein en/of bus en wordt voor de deur afgezet.’
Voor meer informatie over de actie, bijbehorende voorwaarden en Vrouw! Experience kijk op website.

Vrouw! Experience

2e editie klassiekerbeurs CLASSICSNL groter van opzet

By |

CLASSICSNL

Leeuwarden – Van 28 tot en met 30 oktober 2016 wordt in het WTC Expo Leeuwarden de tweede editie van de klassiekerbeurs CLASSICSNL georganiseerd. Na een succesvolle debuuteditie vorig jaar zijn de voorbereidingen voor de tweede productie in volle gang en nu al is zeker dat de beurs in 2016 groter van opzet zal zijn. Dit betekent dat de bezoekers een nog groter en gevarieerder aanbod mogen begroeten ten opzichte van de eerste editie.
De grote belangstelling en de positieve en constructieve reacties na de eerste editie hebben ertoe geleid dat CLASSICSNL in 2016 groter wordt. Waar dé beurs voor klassieke automobielen vorig jaar al een imposant beursoppervlak van 12.000 m2 bestreek, zal dit jaar 18.000 m2 ter beschikking worden gesteld aan de deelnemers.
Hoogwaardige opzet
In het WTC Expo worden de hallen gevuld met hoogwaardig commercieel aanbod, klassiekers voor expositiedoeleinden en daarnaast vele branchegerichte activiteiten. Wat goed is, veranderen we niet aldus beursmanager Pieter Fokkema. “De specifieke, hoogwaardige stijl van CLASSICSNL zal voor tweede editie op dezelfde wijze worden doorgezet als die van de eerste editie. Want CLASSICSNL richt zich andermaal op een gevarieerd aanbod van klassiekers, die zich in een staat bevinden van goed tot concoursstaat.”
100 jaar BMW
Het hoofdthema van CLASSICSNL 2016 staat in het teken van het eeuwfeest van BMW. In samenwerking met de BMW Klassieke Autoclub zal een bijzondere invulling worden gegeven aan het 100-jarig bestaan en zullen 15 iconen uit de indrukwekkende modelhistorie van het Beierse merk het centrale themaplein opluisteren. De BMW 507- het legendarische ontwerp van Graf Koertz- en de BMW 326 vormen slechts een greep van de eye-catchers uit München, die hun opwachting in Leeuwarden zullen maken.
Ruim 50% van de beschikbare expositieruimte reeds ingevuld
Een keur aan deelnemers heeft zich inmiddels ingeschreven en tal van andere exposanten hebben inmiddels concrete toezeggingen gedaan voor hun presentie op de tweede editie van CLASSICSNL. De  beurs krijgt vorm en meer dan de helft van de beschikbare expositieruimte is reeds ingevuld. En we weten nu al dat een bezoek aan de beurs ook dit jaar een must is voor iedere liefhebber.
Noteer de periode van 28 tot en met 30 oktober 2016 dan ook alvast in uw agenda. Bedrijven die graag deel willen nemen worden verzocht op korte termijn contact op te nemen met de organisatie voor de mogelijkheden of om zich direct aan te melden via de website. Waarom u de beurs niet mag missen kunt u ook ervaren door nog even achterom te kijken en de video- en foto impressie van 2015 op de website van CLASSICSNL te bezoeken.

Wij verwelkomen de nieuwe beurs Rondom Huis

By |

HEADERS_WEBSITE- 978 x 127

Alles op het gebied van wonen in Friesland
In het voorjaar van 2017 verwelkomen wij een nieuwe beurs in het WTC Expo te Leeuwarden, namelijk: de beurs Rondom Huis. Een beurs waar u als bezoeker volop inspiratie en informatie op kunt doen voor het bouwen en verbouwen van uw huis. Daaraan toevoegend informatie over verhuizen, duurzaamheid en natuurlijk de financiering van uw droom.
In januari 2016 is bekend gemaakt dat de beurs Huis & Tuin werd geannuleerd. De afgelopen jaren was de beurs niet meer wat het was geweest. Daardoor had de directie besloten er een punt achter te zetten. Gelijktijdig is bekend gemaakt dat in 2017 de beurs weer terug zou komen, zei het in een aangepaste vorm. Uit onderzoek en verschillende gesprekken met betrokkenen is gebleken dat er veel potentieel is voor de nieuwe beurs ‘Rondom Huis’. Zo stapt u in het voorjaar dan ook een wereld binnen van verbouwingen, nieuwbouw en nog veel meer aspecten rondom het huis. Van de tekentafel tot aan de voordeur van het huis!
De beurs zal gehouden worden van 3 t/m 5 maart 2017 onder begeleiding van beursmanager Jacco van Emst. De komende weken zal de organisatie van Rondom Huis verder gaan werken aan deze vernieuwde beurs. Binnenkort zal op de site www.rondom-huis.nl  dan ook meer informatie te vinden zijn over deze beurs.