CLASSICSNL – JUBILEUM EDITIE VOLLEDIG UITVERKOCHT!

By 22 oktober 2019
Persbericht
22 oktober 2019
CLASSICSNL – JUBILEUM EDITIE VOLLEDIG UITVERKOCHT!
LEEUWARDEN – Van 25 t/m 27 oktober 2019 is het WTC Expo Leeuwarden hét podium voor de 5e editie van de grootste Klassieke Autoshow van het Noorden. En er is groot uitgepakt! “Alle stands waren ruim voor de beurs al uitverkocht en we zijn er in geslaagd om het aanbod CLASSICSNL uit te breiden met veel nieuwe bedrijven. Dit jaar zijn er bovendien maar liefst drie themapleinen: The Fifties, British Cars en 70 jaar Volkswagen.” aldus beursmanager Gerda Brouwer.
THEMA’S CLASSICSNL
Volkswagen is jarig! En viert haar 70 jarig bestaan. Samen met Wagenfolks wordt invulling gegeven aan het 70-jarig bestaan van dit revolutionaire merk en staat een aantal iconen uit de indrukwekkende modelhistorie centraal. De meest bijzondere is de Standard Superior (Kever) uit 1933 die is ontwikkeld door de Joodse Josef Ganz. Deze man wordt onofficieel als de bedenker van de Volkswagen Kever gezien. Hij is in WO2 verbannen waarna Hitler en Ferdinand Porsche er met zijn idee vandoor gingen. Tijdens CLASSICSNL geeft onderzoeksjournalist Paul Schilperoord op zondag om 12.00 uur en 14.00 uur een lezing over de bijzondere historie van deze klassieker.
Maar er zijn nog twee themapleinen! Op het Fifties paviljoen is volop aandacht voor de geschiedenis van deze revolutionaire automobielen, er worden verschillende historische modellen uit de jaren ’50 tentoongesteld. Enkele zijn: Volvo P444 uit 1951, Chevrolet Corvette C1 uit 1956, De Daimler DB18 Special Sport, MG TD MK I uit 1952 en de Jaguar XK 140 FHC SE.
Op het themaplein British Cars wordt volledig teruggegaan naar de Engelse Historie. Klassiekers uit de jaren ’50 – ’70 zijn te bewonderen, denk aan Rover, van een P2 10 coupe t/m Rover 75V8. Prachtige Jaguar E-type en Jaguar XK, en diverse fraaie MG’s.
VEILING CLASSICSNL
In samenwerking met Online veilingmeester is er dit jaar een live veiling van klassieke auto’s op CLASSICSNL! Er worden maar liefst 36 auto’s geveild. Zowel particulier als bedrijfsmatig aanbod is  ingebracht. Net als het overige aanbod op de beurs, is het uitgangspunt dat de te veilen klassieke auto’s zich tenminste in een goede staat bevinden. De kavellijst met auto’s staat online en er kan reeds geboden worden. De kijkdagen zijn op de beurs op vrijdag 25 oktober, zaterdag 26 oktober en deels op zondag 27 oktober. Op zondagmiddag worden de auto’s live op de beurs afgehamerd.
CLASSICSNL richt zich op liefhebbers, verzamelaars en andere mensen die enthousiast worden van klassieke automobielen. CLASSICSNL biedt een gevarieerd aanbod; van oldtimer tot youngtimer, in verschillende prijsklassen, van dure exclusieve klassiekers tot gangbare modellen van vroeger en museumstukken. Maar je vindt er ook onderdelen, accessoires, taxatiebedrijven, restauratiebedrijven en verzekeringen. Op zaterdag komt Piter Wilkens om 15.30 uur zijn boek ‘Pake syn wein’ presenteren en geeft aansluitend een optreden. Partner van CLASSICSNL is Auto Week Classics.
TICKETS ONLINE MET KORTING!
CLASSICSNL is op 25 oktober geopend van 12. 00 – 20. 00 uur en op 26 en 27 oktober van 10.00 – 17.00 uur. Tickets zijn online met korting te bestellen voor slechts € 11,50 per kaart in plaats van €13,50 aan de kassa. Te bestellen via www.classicsnl.nl