Hobby & Vrije Tijd is bijna klaar voor de aftrap

By 2 november 2017

Hobby & Vrije Tijd is bijna klaar voor de aftrap

Na een succesvolle afsluiting in 2016 staat Hobby & Vrije Tijd 2017 weer voor de deur en de belangstelling is enorm. Ook dit jaar mogen wij weer zo’n 200 standhouders begroeten. De beurs is dan ook al bijna uitverkocht en de laatste plekken worden vergeven. Hobby & Vrije Tijd 2017 staat weer bol van activiteiten, creativiteit, vermaak en inspiratie.
De beursvloer
Net als in 2016 staan er weer 2 grote hallen vol met alles op het gebied van modelbouw. Naast natuurlijk de vaarvijver, het vlieggebied, de treinsporen en modeltrucks is er dit jaar ook een racebaan aanwezig. De kinderen kunnen op de verschillende disciplines hun rij-, vaar- of vliegbewijs halen.
Daarnaast is een hal gevuld met vele hobby’s en materialen, workshops en diverse demonstraties. Populaire hobby’s als haken, breien en scrapping zijn goed vertegenwoordigd. Niet te vergeten de handlettering, zeer populair bij vele vrouwen. Tevens treft u een complete straat met kunstenaars die alles laten zien op het gebied van schilderen, beeldhouwen en staalbewerking. Enkele leden van Ambachtelijk Friesland laten zien hoe de oude ambachten vroeger waren en in de huidige tijd nog steeds gebruikt worden.
Volop vermaak en activiteit
Hobby & Vrije Tijd staat ook dit jaar weer garant voor vermaak en activiteit. Jeugdcircus Saranti presenteert de nieuwe show “Hotel d’Botel” en de Hengelsport Vereniging Friesland heeft een compleet visplein ingericht met alles op het gebied van hengelsport. De jeugd kan hier deelnemen aan workshops en kijken naar demonstraties op het gebied van sportvisserij.
Ondanks dat de winter zijn intrede nog niet heeft gedaan ligt er in de hal wel een ijsbaan waar de jongeren onder ons hun eerste schaatsbewegingen kunnen uitoefenen.
De Sterkste man van Nederland
Op zaterdag 11 november zullen er onder leiding van Wout Zijlstra (Titel sterkste man van Nederland in 2001 en 1e op de NK Highland Games 2004) wedstrijden gehouden worden om de titel Sterkste man van Nederland.
De volgende disciplines zullen aan bod komen: vrachtwagen trekken, gewicht hoog gooien, gewicht heffen, boomstam sjouwen en de deadlift.
Op zondag 12 november zal er in dezelfde disciplines gestreden worden om de titel sterkste man van Fryslân. Namen als Gijs Boeijen, Arnold Louwsma en Jitse Kramer zullen hier de strijd aangaan.

Kortom: shoppen, meedoen, bewonderen en inspiratie op doen op Hobby & Vrije Tijd van 10 t/m 12 november! De beurs is op vrijdag 10 november geopend van 13.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag 11 en zondag 12 november van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Kijk voor all informatie over de beurs op www.wtchobbyenvrijetijd.nl