9-10-11 januari 2020 presenteert FADERPAARD 2020: de Hengstenkeuring 

De Hengstenkeuring is de start van het selectieproces om stamboekhengst te worden. Naast de voorrondes en het clinic-programma is het hoogtepunt de keuring van de ingeschreven stamboekhengsten en het uitroepen van de kampioen op zaterdagmiddag.
BEZICHTIGING EN EDUCATIE
In december 2019 is tijdens de eerste bezichtig een voorselectie van Friese hengsten gemaakt voor het felbegeerde dek brevet. Het programma begint op donderdag 9 januari 2020 met de tweede bezichtiging van de jonge hengsten. Op vrijdag 10 januari staat educatie centraal in een gevarieerd en informatief clinicprogramma die voor iedereen toegankelijk is en in diverse talen wordt aangeboden. Er zijn diverse informatieve lezingen zowel theoretisch als clinics in de arena met paarden erbij.
HENGSTENKEURING
Traditioneel staat de Hengstenkeuring zaterdag 11 januari in het teken van de ingeschreven stamboekhengsten. Met meerdere hoogtepunten waaronder het kampioenschap oudere hengsten, jongere hengsten en het algeheel kampioenschap. Het programma wordt afgewisseld met enkele showrubrieken.
NIEUW SINDS 2019
Nieuw is dat sinds de 2019 editie tijdens de Hengstenkeuring de tribune ook op zaterdag geplaceerd zal zijn. Dit betekent dat bij de aankoop van de tickets, de gewenste stoelen gereserveerd kunnen worden. Voor de FRIESIAN PROMS werd al langer gewerkt met het placering van tribuneplaatsen. Voor de Hengstenkeuring op zaterdag was er tot nu toe sprake van een vrije stoelkeuze. Wie ’s ochtends het eerst kwam, had de mooiste plekken. De belangrijkste reden dat dit nu gewijzigd wordt, is dat vrije stoel keuze leidde tot ongewenste situaties.

Meer informatie kunt u vinden op
www.faderpaard.nl