The Dire Straits Experience (UK)

“40 years of Dire Straits – anniversary tour 1977-2017”

Met de originele leden Chris White & Chris Whitten

In mei en november 2017 komt het uit Engeland afkomstige “The Dire Straits Experience”, met voormalige leden saxofonist Chris White én drummer Chris Whitten in de gelederen voor een aantal bijzondere concerten naar Nederland, waaronder Leeuwarden én Assen.
De zanger/gitarist Terence Reis is naast Chris White en Chris Whitten dé blikvanger van de show én boven alles, volgens velen, de beste vervanger van Mark Knopfler die je maar mag wensen, bezoekers en pers zijn dit unaniem eens  De meeste concerten van DSE zijn dan ook uitverkocht, dus Komt dat zien! en laat je verrassen!
2017 is een bijzonder jaar, want The Dire Straits Experience viert het 40 jarig jubileum van deze supergroep rond Mark Knopfler.
Zaterdag 13 mei :        WTC Expo te Leeuwarden
Tribute bands worden soms gezien als een slap aftreksel van vroegere muzikale helden. Dat geldt beslist niet voor The Dire Straits Experience, want de band, gevormd door Chris White, Terence Reis, Richard Cottle, Paddy Milner, Tim Walters, Michael Féat en Chris Whitten weet de ongeëvenaarde muzikale klasse van The Dire Straits op uiterst authentieke manier te laten herleven.
Zo meent Chris White dat bandlid Terence Reis de enige is die de vocale en instrumentale kwaliteiten van oud-Straits voorman Mark Knopfler kan evenaren. Dan ligt de lat hoog.
De leden van The Dire Straits Experience werkten samen met grote namen als Paul McCartney, Eric Clapton, David Bowie, Mick Jagger, Tina Turner en Mike Oldfield. Het begrip ‘tribute band’ doet eigenlijk geen recht aan de missie van het gezelschap: het mooiste uit het Dire Straits songbook doorgeven aan de volgende generatie.
Support Act – SOLOF
Singer-songwriter SOLOF komt uit Zeeland. Zijn liedjes gaan over reizen, de liefde en allerlei maatschappelijke thema’s. Olof Sinke de man achter SOLOF bracht in december 2016 zijn laatste single “In the lowlands” uit. In dit liedje zingt SOLOF een duet met de finalist van The Voice of Holland: Isabel Provoost.
SOLOF promoot in zijn single “Take your time” het echte samenzijn van mensen in tegenstelling tot het oppervlakkige contact via social media. Hij doet daarom naast grote concerten met zijn band ook graag optredens op straat en in de woonkamer.
Dit leidde in het voorjaar van 2016 tot zijn “Home Sweet Home Tour”, waarin hij 15 huiskamers door heel Nederland bezocht.
In oktober 2015 stond SOLOF met zijn band 4 keer in het voorprogramma van internationale artiest Kim Wilde tijdens haar Nederlandse tour. Ook heeft hij in november 2015 het voorprogramma mogen verzorgen van Kenny B. Op uitnodiging van Bløf mocht SOLOF 2015 afsluiten door 20 huiskamerconcerten te verzorgen op het festival Back@sea.
In 2016 is SOLOF de winnaar geworden van de Beste Kampvuurmuzikant van Zeeland. Ook heeft hij in dat jaar een tweede plek behaald in de finale van de Beste Singer-Songwriter van Zeeland. In mei 2016 mocht SOLOF de titelsong schrijven voor de internationale reisgids “I love the seaside”. Dit liedje werd vervolgens een ware hit op de Zeeuwse radio en tv en zal tevens verschijnen op zijn in juni te verwachten nieuwe album.

www.solof.nl

Kaarten kosten euro 29,50 excl. servicekosten.
Het is een sta concert.
Beperkt stoelen links- en rechts aan de zijkanten van de zaal beschikbaar voor euro 34,50.
Deze zijn echter wel geplaceerd en dus op nummer.(deze zijn vanaf 15 december alleen te koop via www.vanplan.nl)
Deuren open om 19:30 uur
Support act start om 20:00 uur
Dire Straits beginnen om 21:15 uur
De show duurt 2 uur! daarna 70’s 80’s & 90’s DJ.
www.vanplan.nl