Vernieuwde BCDN – innovatiever dan ooit!

By |

 

 

Vernieuwde BCDN – innovatiever dan ooit!

De Business Contact Dagen Noord (BCDN) stond op 19 en 20 maart meer dan ooit in het teken van inspireren, ontmoeten en ontdekken. De BCDN werd geopend door topondernemer Aad Ouborg en de oprichters van lifestyle-merk RUMAG. De nadruk lag bij de BCDN op professionalisering, kwaliteit, vernieuwing en interactie. En dat was duidelijk zichtbaar op de beurs, er was veel te beleven, te zien en te proeven. Met veel positieve reacties over de nieuwe opzet van de beurs en kwalitatief goede bezoekers kijkt de organisatie tevreden terug op twee innoverende dagen.
De bezoekers van het zakenevent zijn veelal beslissingsbevoegd zoals managers, directeuren en eigenaren. Dit in combinatie met de vernieuwing en een goed gevuld aanbod maakt BCDN tot een succes. “Ondernemers hebben goede zaken gedaan en zowel bestaande als nieuwe bedrijven hebben nu al aangegeven volgend jaar aanwezig te zijn.” Dit is een positief signaal zegt beursmanager Eva Hoebe.
Innovatie en interactie was er volop! Zo was er een Innovatie plein waar men kennis maakte met start ups en creatieve technologische oplossingen in Virtual- en Augmented Reality. Ook kon men met een VR bril ‘smart gamen’ om het stresslevel te testen en was er een complete escaperoom opgebouwd. Nieuw was ook het veelzijdige programma in de Arena. De gehele dag kon men aanschuiven bij ronde tafelgesprekken en inspirerende keynotes. Tijdens de ‘Fuckup Nights’ konden bezoekers lachen om én leren van andermans miskleunen. Traditiegetrouw werd hier ook De Leeuwarder Ondernemersprijs, De Het! uitgereikt. Bureau Schmidt sleepte deze mooie prijs in de wacht.
De visie en missie van de BCDN is om uit te groeien tot hét zakelijk platform van ondernemend Noord-Nederland. “We beperken ons niet tot de twee beursdagen in maart maar brengen het hele jaar door ondernemers in verbinding middels onze website en seminars.” aldus teamleider Anouk Kuperus. In 2020 vindt de BCDN plaats op 24 en 25 maart.

 

 

Business Contactdagen in nieuw jasje gestoken

By |

 

 

Volop aandacht voor innoveren en ondernemen in Fryslân

Business Contactdagen in nieuw jasje gestoken

Kennismaken met nieuwe technologie? Workshops volgen over fossielvrij ondernemen of vitaliteit; leren van de successen én miskleunen van ondernemers? In het WTC-Expo starten op dinsdag 19 maart de vernieuwde Business Contact Dagen Noord. Bedrijfsleven, onderwijs en overheden: zo’n 250 deelnemers laten zich zien op het netwerkevent.
De beurs blijft uiteraard de hoofdmoot, maar de BCDN staat meer dan ooit in het teken van inspireren, ontmoeten en ontdekken. Organisatoren Eva Hoebe en Anouk Kuperus: ‘Nieuwe technologie, inspirerende concepten, jong talent: onze provincie is volop in beweging. Met een veelzijdig en multimediaal programma willen we bezoekers op allerlei manieren laten kennismaken met ondernemend Fryslân.’
Van opening tot app
De BCDN biedt bezoekers en deelnemers onder meer nieuwe mogelijkheden om ondernemers en potentiële klanten te ontmoeten. Zo is er voor exposanten een grootse opening én een netwerklunch. Hiervoor zijn topondernemer Aad Ouborg en de oprichters van lifestyle-merk RUMAG gestrikt. Ook nieuw is de BCDN-app waarmee je contacten kunt leggen en afspraken maken.
Keynotes en rondetafelgesprekken
De Speakers Arena is eveneens een nieuwkomer. Hier kunnen bezoekers terecht voor inspirerende keynotes. Bijvoorbeeld over het nut en noodzaak van fossielvrij ondernemen. Of hoe je ziekteverzuim voorkomt door gezond en veilig werken. In de Arena vinden rondetafelgesprekken plaats over actuele ondernemersthema’s. Tijdens de ‘Fuckup Nights’ kunnen bezoekers lachen om én leren van andermans miskleunen.
Innovatie en vitaliteit
Innovatie en vitaliteit zijn thema’s van nu. De BCDN biedt daarom nieuwe pleinen die zijn ingericht rondom deze onderwerpen. Maak kennis met partijen die zich bezighouden met technologie zoals Virtual Reality en Augmented Reality. Of met sociale innovatie en vitaliteit. Kuperus: ‘Hiermee zijn we de plek om Friese ondernemers te ontmoeten én te ontdekken hoe je met lokaal talent jouw business kunt vernieuwen.’
BCDN bezoeken?
Op 19 en 20 maart ook op ontdekkingsreis door ondernemend Friesland? Via de bcdn.nl kun je alvast gratis je ticket claimen.

 

Duizenden vrouwen hebben genoten van de grootste editie Vrouw

By |

 

Van 8 t/m 10 maart hebben duizenden vrouwen zich in het WTC Expo Leeuwarden laten inspireren door de vele deelnemers, workshops, presentaties en live optredens. Gangpaden vol met vrouwen en hier en daar een verdwaalde man ademden gezelligheid. Met twee volledig uitverkochte beurshallen en ruim 27.000 bezoekers mag gesproken worden van een zeer succesvol evenement.
“Trouwe bezoekers van Vrouw! hebben kunnen zien dat de beurs weer gegroeid is dit jaar. Met circa 30 deelnemers extra is dit de grootste editie Vrouw! tot nu toe” vertelt beursmanager Emmy Dijkstra. “Alle segmenten zijn goed vertegenwoordigd op de beurs. Zo konden bezoekers bij binnenkomst langs wooninspiratie huisjes lopen, ingericht door diverse woonwinkels. Op het Beautyplein was alles te vinden voor je innerlijk en uiterlijk en kon je eindeloos shoppen bij 260 winkels onder één dak. Naast de nieuwe deelnemers waren er ook vele vertrouwde deelnemers aanwezig. “
Tussen de 260 deelnemers waren er veel nieuwe workshops en programma-items te vinden op Vrouw!. Zo konden vrouwen aansluiten bij creatieve workshops zoals dromenvangers maken, stippen op porselein, action painting en Ibiza portemonneetjes maken. Zelfs een tattoo laten zetten op de beurs was mogelijk! Naast creatieve activiteiten konden bezoekers ook praktisch aan de slag bij de ANWB Ladies Pech cursus of een CV check doen bij Femmeployment Plaza powered by Vrouw!.
Niet te missen op Vrouw! was het hoofdpodium, hier vonden onder andere het gehele weekend spetterende modeshows en live optredens plaats. Tijdens de Vrouw! modeshow werden de nieuwste voorjaarstrends onder begeleiding van een saxofonist en bekende hits getoond. Bezoekers kregen ook zelf de kans om ontdekt te worden als model bij de Jamm Model Search for all sizes and ages. De winnares is volgend jaar zelf terug te zien in de Vrouw! modeshow. De live optredens werden verzorgd door drie oud deelnemers van The Voice of Holland en zorgde voor een sfeervolle muzikale break op de beurs.
De beursorganisatie kijkt terug op een zeer geslaagde editie en de eerste inschrijvingen voor Vrouw! 2020 zijn al binnen. Na een succesvolle 12e editie Vrouw! is de datum van Vrouw! 2020 bekend gemaakt. Volgend jaar vindt Vrouw! plaats op 13, 14 en 15 maart 2020.

RUMAG OPENT DE VERNIEUWDE BUSINESS CONTACTDAGEN NOORD

By |

 

RUMAG OPENT DE VERNIEUWDE BUSINESS CONTACTDAGEN NOORD
Leeuwarden – De mannen van het Amsterdamse lifestylemerk RUMAG openen op dinsdag 19 maart de Business Contact Dagen Noord in Leeuwarden. Met een keynote in typische RUMAG-stijl geven Thijs van der Heide, Danny Membre en René Watsema het startschot voor de flink vernieuwde BCDN.
RUMAG is één van de meest populaire social mediaplatforms van Nederland. Het bedrijf verzamelde in anderhalf jaar tijd een miljoen volgers. Dit doen ze met herkenbare content: op het randje, maar altijd met een knipoog. Op de BCDN vertellen de founding fathers hoe hun RUMAG in korte tijd uitgroeide van zolderkamerproject tot een merk dat overal te zien is: van YouTube tot nationale tv, van Instagram tot merchandise.
Nieuw format
De RUMAG-opening past in het nieuwe format van de Business Contact Dagen Noord. Organisatoren Eva Hoebe en Anouk Kuperus: ‘we gaan voor een multimediaal en eigentijds netwerkevent waarbij alles is gericht op ontdekken, ontmoeten én inspireren. Nieuw deze editie zijn interessante sprekers, een eigen app, een werkcafé en nieuwe themapleinen rondom Friese innovaties en startups.’
Reserveer alvast je plekje
De opening van de BCDN bijwonen? Dat kan. De mannen van RUMAG doen hun aftrap op dinsdag 19 maart van 11.00 tot 13.00. De opening is exclusief voor deelnemers. Maar…ook als bezoeker kun je hier bij zijn. Hoe? Koop via www.bcdn.nl online je ticket voor de opening. Aansluitend kun je aanschuiven bij de netwerklunch met alle deelnemers.

Boot Holland – Meer nadruk op segmentatie

By |
Vier hallen en een promenade bomvol met alles wat de watersport te bieden heeft. Dat is de 29ste editie van Boot Holland in het kort. Met natuurlijk de motorbotensteiger als vaste waarde maar ook een nieuw element in de vorm van een informatie paviljoen waar in een zesdaags programma uitleg wordt gegeven over onderhoud en veiligheid voor de doe-het-zelver en botenbezitter. Nieuw is ook het houseboat paviljoen, terwijl het funpaviljoen nu twee waterbassins heeft met een totale oppervlakte van 2.000 m². Boot Holland is van 8 t/m 13 februari in het WTC Expo in Leeuwarden.
De Friezenhal staat voor een belangrijk deel in het teken van watersporten voor jongeren. De hal is verdeeld in een bassin voor de supsport en eentje voor (jeugd)sporten als kiten, skimmen, surfen en kanoën. Daarnaast in deze hal een historisch paviljoen, met op een centraal plein zeven klassieke jachten en daarom heen behoudsorganisaties. Verder is er voor de jeugd nog een heus Kameleondorp met verscheidene activiteiten, geeft het Watersportverbond lezingen, is de Provinsje Fryslân er met ‘Varen doe je Samen’ en complementeren klassenorganisaties de Friezenhal. Jacco van Emst, samen met Gerda Brouwer, beursmanagers van Boot Holland: “Natuurlijk blijven motorboten en alles wat daar mee samenhangt de rode draad bij Boot Holland. Maar je moet wel open staan voor nieuwe ontwikkelingen. Suppen en kiten zijn hot. Die nieuwe manieren van watersport willen we graag een platform bieden.”
De open boten zoals tenders, bijboten, rubberboten en sloepen zijn in de Frankenhal ondergebracht. Naast het horecaterras is een grote stand van de Provinsje Fryslân met als stralend middelpunt de Friso. Dit statenjacht, dat louter voor representatieve doeleinden wordt gebruikt, bestaat dit jaar 125 jaar en verkeert vanzelfsprekend in onberispelijke staat. De verjaardag wordt onder andere op Boot Holland gevierd waar de Friso ongetwijfeld één van de grote publiekstrekkers zal zijn.
In de Saksenhal vindt men de hoofdsteiger met (stalen) motorboten van werven en importeurs zoals Vedette Jachtbouw, Abim Yachting, Brandsma Jachten, Kuster Yachts/North Line en Tornado Sailing. Daarnaast Bootcentrum Geertsma, Jachtwerf Gruno, Smelne Yachts (met een selectie jong gebruikte jachten) en Prins van Oranje met een royale eiland-stand. En verder een houseboat-paviljoen met grote en kleinere houseboats, een recreatiedeel waar jachthavens, zeilscholen en VVV’s zich presenteren, directe verkoop van nautische kleding door Nauticshop en d’Oude Seylmakery en veel toeleveranciers van (buitenboord)motoren, accessoires, navigatieapparatuur, lakken, accu’s en kunststof dekken en vloeren. Noviteiten zijn er onder andere van Abim Yachting met de Abim-Classic 134 Superior, Bootcentrum Geertsma met de Tigo, Scheepsmakelaardij Goliath met de Departure One, Maritiem 24 met de Relaxseat 2.0, Drinkwaard Motoren met de E-Propulsion Pod Drive 3.0 en Boot Akkrum met de Primeur 620 Tender.
Naast alle primeurs en nieuwbouw schepen is op Boot Holland ook een ruim aanbod van in onberispelijke staat gebrachte gebruikte stalen motorjachten te zien. In de Keltenhal zijn er diverse fraaie occasions van Jachtbemiddeling Van Veen. Een belangrijk deel van deze hal wordt in beslag genomen door een groot informatie paviljoen waar demo’s, workshop en lezingen worden gegeven voor botenbezitters en met name voor de doe-het-zelver. In deze hal vind je onder andere nog meer, zoals; stoffeerders, jachtbemiddelaars, leveranciers van ramen en dekken.
Boot Holland is de aftrap van het watersportseizoen en is van vrijdag 8 tot en met woensdag 13 februari in het WTC Expo Leeuwarden. De beurs wordt vrijdag 8 februari officieel geopend door Commissaris der Koning van de Provinsje Fryslân Arno Brok.

Kijk voor meer info op www.boot-holland.nl

Caravana

Caravana 2019 succesvol!

By |

 

Caravana 2019 succesvol!


Leeuwarden – De 59e editie van de Caravana is achter de rug, en kamperen is nog steeds onverminderd populair. Van 17 t/m 22 januari was heel kamperend Nederland te vinden op de Caravana, die dit jaar bijna 43.000 kampeerliefhebbers heeft getrokken.
Vanuit het hele land trokken fanatieke kampeerders richting Leeuwarden om op de Caravana de kampeersfeer te proeven. De organisatie is dan ook tevreden over de resultaten. “De eerste vijf beursdagen zijn goed bezocht en het aantal bezoekers bleef stabiel ten opzichte van afgelopen jaar. Helaas hebben we de laatste dag een daling in de bezoekersaantallen ervaren vanwege de sneeuwval. Desalniettemin hebben we er samen met de standhouders weer een prachtig evenement van gemaakt. De nieuwe indeling van de Caravana werd door standhouder én bezoeker als positief ervaren. Ook hebben de standhouders dit jaar weer goede zaken gedaan en kijken we terug op een succesvolle 59e editie!” aldus het beursmanagement.
De organisatie, WTC Expo, is positief en de eerste aanmeldingen voor de Caravana zijn dan ook al binnen. De komende editie wordt de Caravana van 23 t/m 28 januari 2020 georganiseerd in het WTC Expo te Leeuwarden.

 

Caravana

Opbouw Caravana 2019 in volle gang!

By |

 

Opbouw Caravana 2019 in volle gang!

Leeuwarden, 16 januari – De opbouw van de Caravana 2019 is in volle gang. En dat is maar goed ook! In 3 dagen wordt het WTC Expo door zowel de organisatie als 400 exposanten omgetoverd tot een waar kampeerwalhalla.
Primeur! Lume traveler
De Lume Traveler is een echte hollander, gemaakt van aluminium mét een groot open dak. Dat ‘genieten van het buitenleven’ bij het ontwerpen een grote rol heeft gespeelt zie je ook terug in de volledig uitgeruste buitenkeuken. De Lume traveler mag dan van Nederlandse makelij zijn, hij is nog niet eerder in Nederland tentoongesteld. Zijn beursdebuut maakt de Lume namelijk op de Caravana 2019! Deze designcaravan – bedacht door Hein van de Laar – is te verkrijgen in drie uitvoeringen. De Lume No.1 is het originele model, afgewerkt met een roestvast stalen werkblad in de buitenkeuken, de genoemde wolvilt bekleding, een teakhouten vloer en lederen achterwand. Kun je zonder de luxe van het open dak, dan is er de Lume Basic. En Shell is er voor degene die hem helemaal naar eigen wens wil aanpassen.
Internationaal karakter
Dat de Caravana een sterk, internationaal karakter heeft, is natuurlijk alom bekend. Er staan namelijk ieder jaar zo’n 200 verschillende campings die samen 16 Europese bestemmingen vertegenwoordigen! Maar ook binnen de andere kampeer segmenten blijkt de Caravana een internationale trekker: Zo neemt het Engelse bedrijf ‘Gocycle’ voor het eerst deel aan de Caravana met een nieuwe e-bike. Je test deze nieuwe elektrische fietsen op het fietsparcours in hal 5.
NKC uitreiking: Kampeerauto van het jaar
Voor het twaalfde jaar op rij houdt de NKC de verkiezing Kampeerauto van het jaar. De Kampeerauto van het jaar 2019 zal wederom een echte publieksprijs worden. Er kon worden gestemd op drie categorieën: bus, integraal en half integraal. Ook is er per categorie een winnaar. De prijsuitreiking vindt plaats op 17 januari om 11:00 op de stand van de NKC in hal 3.
Femke Beekink, beursmanager van de Caravana 2019: ‘’Wij zijn natuurlijk ontzettend blij dat zoveel exposanten ons weer hebben weten te vinden. Daardoor kunnen we de diversiteit en variëteit blijven waarborgen én kunnen we er weer een mooi kampeerfeest van maken! De Caravana vindt plaats van 17 tot en met 22 januari in het WTC Expo te Leeuwarden en is alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Kijk voor all informatie op www.caravana.eu

22e editie Noord-Nederlandse Landbouwbeurs vol vernieuwingen een groot succes!

By |

 

22e editie Noord-Nederlandse Landbouwbeurs vol vernieuwingen een groot succes!
Leeuwarden – Voor al je vragen en dilemma’s ‘eerst maar naar de Landbouwbeurs’. Dat was de boodschap welke centraal stond tijdens de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs welke van woensdag 12 t/m zaterdag 15 december plaatsvond in het WTC Expo te Leeuwarden. Duizenden gerichte bezoekers uit binnen- en buitenland hebben de 22e editie van de grootste Landbouwvakbeurs in het Noorden bezocht. Met maar liefst vier volledig uitverkochte beurshallen en bijna 20.000 bezoekers mag gesproken worden van een zeer succesvolle beurs.
“Bezoekers van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs hebben kunnen merken dat er veel vernieuwingen aan de beurs zijn toegevoegd”, vertelt beursmanager Emmy Dijkstra. “We hebben goed nagedacht over vernieuwende elementen om bezoekers te blijven verrassen en de beurs naar een hoger niveau te tillen, voor zowel onze bezoekers als deelnemers. De beleving op de beurs hebben we hierin centraal gesteld”. Eén van deze vernieuwende elementen waren de kruislingkalveren van K&L, dit waren de eerste echte dieren ooit aanwezig op de Landbouwbeurs in Leeuwarden. Daarnaast hebben bezoekers een kijkje kunnen nemen op het nieuwe plein ‘Het Jong Gebruikte Machines Plein’. Hier werden jong gebruikte trekkers en machines van diverse deelnemers getoond.
Ook nieuw op de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs was de Workshop Arena. In deze arena werd alle beursdagen een programma aan lezingen en workshops aangeboden door onder andere Agrarisch Jongeren Friesland in samenwerking met Rabobank, LTO Noord en AB Vakwerk, Agrifirm en Kärcher. Daarnaast konden bezoekers met een spuitlicentie deelnemen aan het speciale kennisprogramma opgezet door Delphy. “Kennis delen en met elkaar in gesprek gaan over actuele onderwerpen en vraagstukken is een waardevolle toevoeging aan de beurs voor ondernemers en bedrijven.” stelt beursmanager Emmy Dijkstra.
Naast een uitgebreid programma aan workshops en activiteiten waren er vele vertrouwde en nieuwe deelnemers aanwezig op de Landbouwbeurs. Honderden deelnemers uit alle diverse segmenten hebben de nieuwste innovaties en meer dan 200 merken en producten getoond, om bezoekers te informeren en inspireren. “De deelnemers van de Landbouwbeurs zijn positief gestemd over de 22e editie en de eerste bedrijven zijn weer voornemens deel te nemen aan de volgende editie. Ook over de bezoekers zijn de deelnemers erg te spreken. Er waren veel gerichte bezoekers welke met een specifiek doel de beurs bezochten. We zijn met zijn allen erg trots op de beurs welke we gezamenlijk hebben neergezet en kijken nu al uit naar de volgende editie in 2020. We gaan in gesprek met onze deelnemers en bezoekers om de 23e editie van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs tot een nog groter succes te maken.” aldus de beursorganisatie.

 

Divers programma aan lezingen en workshops op de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs

By |

Divers programma aan lezingen en workshops op de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs

Leeuwarden- De Noord-Nederlandse Landbouwbeurs staat van woensdag 12 t/m zaterdag 15 december volledig in het teken van het delen van kennis, het opdoen van ideeën en het ontmoeten van waardevolle contacten. De 22e editie van de beurs is volledig gevuld en staat vol met toonaangevende bedrijven uit diverse segmenten en er wordt een programma aan diverse lezingen en workshops aangeboden.
Sprekers van de Rabobank, AB Vakwerk en LTO Noord zullen in samenwerking met Agrarisch Jongeren Friesland de workshop Het bedrijf overnemen? geven waarin lastige vraagstukken van de hedendaagse tijd aanbod komen. Hoe communiceer je effectief met alle betrokken partijen? Wat zijn je persoonlijke competenties en hoe zet je deze in? Ben je ondernemend genoeg? Alle ingrediënten voor een weloverwogen keuze komen in een gesprek met jonge boeren onder leiding van twee agrarische coaches aan bod.
Ook voor adviezen in het optimaliseren van ruwvoer en het goed benutten van rantsoen kunnen bezoekers de workshop Haal meer uit je ruwvoer met TMR Constant bijwonen, verzorgd door Agrifirm. Of voor een opfrisser in het efficiënt en veilig reinigen kan de interessante lezing van Kärcher Efficiënte reinigingstechnieken gevolgd worden. Verder wordt er dit jaar een speciaal spuitlicentie programma voor veehouders en akkerbouwers aangeboden, meetellend voor het thema ‘Veiligheid en techniek’. Onderdeel van dit programma is een presentatie waarin Delphy, Wetterskip Fryslân en Mulder Agro meer vertellen over spuittechniek en precisielandbouw. Bezoekers welke geen spuitlicentie hoeven te verlengen zijn ook van harte welkom bij de presentatie. De workshops en lezingen zijn tijdens de beurs vrij toegankelijk voor alle bezoekers. Voor het verlengen van de spuitlicentie kunnen bezoekers zich voorafgaand aan de beurs inschrijven.
Naast de diverse lezingen en workshops kunnen bezoekers meer dan 200 merken en producten uit diverse segmenten bij elkaar zien op de Landbouwbeurs. Ook kunnen de bezoekers welke op zoek zijn naar jong gebruikte machines terecht op het nieuwe plein: het Jong Gebruikte Machines Plein. Hier bieden exposanten jong gebruikte trekkers en machines te koop aan. Ook zal op de beurs de internationale veiling van Troostwijk Veilingen plaatsvinden waarbij een uiteenlopend aanbod aan kavels geveild wordt. In hal gericht op onder andere melkveehouderij presenteren partners van het magazine ‘Melk van het Noorden’ zich samen als het Melk van het Noorden plein en worden er in deze hal voor het eerst echte dieren, namelijk kruislingkalveren, getoond. De standplaatsen op de Landbouwbeurs zijn uitverkocht en er is deze editie dan ook veel te zien, te doen en vooral te beleven tijdens de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs 2018.
De Noord-Nederlandse Landbouwbeurs is woensdag 12 december geopend van 10.00 tot 18.00 uur, op donderdag 13 december en vrijdag 14 december van 13.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 15 december van 10.00 tot 17.00 uur.
Kijk voor het volledige programma op www.wtclandbouw.nl en bestel online je tickets met korting.

———————

Entreeprijzen:
Aan de kassa €12,50
Online kaartverkoop €10,50
Parkeren €4,00
Kinderen tot en met 12 jaar gratis, onder begeleiding van een volwassene
Social media:
Facebook: /WTCLandbouw
www.wtclandbouw.nl
Adres:
WTC Expo Leeuwarden
Heliconweg 52
8914AT Leeuwarden
Ingang West – Slauerhoffweg

Noord-Nederlandse Landbouwbeurs helpt jou bij het maken van de juiste keuzes

By |
Noord-Nederlandse Landbouwbeurs helpt jou bij het maken van de juiste keuzes
Leeuwarden- WTC Expo opent van 12 tot en met 15 december 2018 haar deuren voor duizenden bezoekers tijdens de 22e editie van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs. Deze editie worden bezoekers verrast met interessante workshops en lezingen en vele toonaangevende bedrijven uit diverse segmenten. De Landbouwbeurs is dé ontmoetingsplek voor jong en oud om waardevolle contacten en kennis en ideeën op te doen, maar ook om elkaar te helpen bij lastige vraagstukken.
De juiste keuzes maken
De agrarische sector groeit erg snel, waarbij dilemma’s op het gebied van investeringen of een koerswijziging weleens lastig kunnen zijn. Moeten tradities juist gekoesterd worden of is het tijd voor vernieuwing door het automatiseren van machines of juist het aannemen van personeel? Op de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs worden alle nieuwste technieken, machines, innovaties, diensten en producten bij elkaar getoond, zodat bezoekers weloverwogen keuzes kunnen maken.
Ontdek de nieuwste producten en noviteiten
Tijdens de komende editie van de Landbouwbeurs worden de nieuwste noviteiten en meer dan 200 merken en producten uit diverse segmenten getoond. Van de nieuwste landbouwmachines en werktuigen tot diervoeders, gewasbescherming, stalinrichting, bouw, financiën en nog veel meer. Daarnaast wordt er een vol programma van lezingen en workshops aangeboden zoals een workshop ‘Het bedrijf overnemen’ en kunnen bezoekers op de beurs onder andere hun spuitlicentie verlengen. Voor een stukje extra beleving worden er dit jaar kalveren tentoongesteld.
De Noord-Nederlandse Landbouwbeurs is woensdag 12 december geopend van 10.00 tot 18.00 uur, op donderdag 13 december en vrijdag 14 december van 13.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 15 december van 10.00 tot 17.00 uur.
Kijk voor het volledige programma op www.wtclandbouw.nl en bestel online je tickets met korting.
———————
Entreeprijzen:
Aan de kassa €12,50
Online kaartverkoop €10,50
Parkeren €4,00
Kinderen tot en met 12 jaar gratis, onder begeleiding van een volwassene
Social media:
Facebook: /WTCLandbouw
www.wtclandbouw.nl

Adres:
WTC Expo Leeuwarden
Heliconweg 52
8914AT Leeuwarden
Ingang West – Slauerhoffweg

Hobby & Vrije Tijd : vernieuwend leuk!

By |

 

Hobby & Vrije Tijd : vernieuwend leuk!

De 34e editie van Hobby & Vrije Tijd mag spreken van een geslaagd weekend. Verzamelaars, knutselaars, liefhebbers maar vooral ook kinderen konden zich afgelopen weekend vergapen aan een groot aantal hobby’s en vrijetijdsbestedingen.
De organisatie heeft hard gewerkt aan verbreding en vernieuwing van de beurs. Dit heeft zich onder andere geuit in de beleefhal, waar een groot aantal sporten zich zelf heeft kunnen promoten. Dat laatste vooral door de bezoekers de sport zelf te laten ervaren.
Ook het populaire gamen, misschien wel de grootste vrijetijdsbesteding van dit moment, is natuurlijk niet onbelicht gebleven. Tijdens de beurs heeft op alle beursdagen een succesvol FIFA ‘19 toernooi plaatsgevonden. “Wij willen deze segmenten in de komende edities verder uitbouwen”, aldus beursmanager Jacco van Emst. “Onze beurs moet nog meer toonaangevend worden op het gebied van hobby en vrije tijd in de breedste zin van het woord”.
Naast sporten en gamen was er van alles te zien op het gebied van modelspoorbanen, Lego, radiografisch bestuurbare auto’s, vliegtuigen, drones en zelfs boten in een echte speciaal daartoe aangelegde vijver. Voor de creatieve bezoekers was er ook een knutsel- en handwerkhoek.
Het aantal bezoekers is vergeleken met voorgaande jaren stabiel gebleven. Daarover is de organisatie niet geheel tevreden: “we zullen toch nog beter moeten kijken naar onze doelgroepen en de communicatie. Een bezoek aan deze beurs staat namelijk 100% garant voor een hele leuke dag voor het hele gezin, maar dat moeten mensen eerst ervaren”.
De organisatie kijkt met vertrouwen uit naar de volgende editie van de beurs. Zij zal met veel enthousiasme de volgende Hobby & Vrije Tijd organiseren. Binnenkort volgt meer informatie over de komende editie.

Hobby & Vrije Tijd 2018 in vernieuwde vorm

By |

 

Hobby & Vrije Tijd 2018 in vernieuwde vorm

Na een succesvolle afsluiting in 2017 staat Hobby & Vrije Tijd 2018 weer voor de deur en de belangstelling is groot. Ook dit jaar mogen wij weer zo’n 200 standhouders begroeten. De beurs is dan ook al bijna uitverkocht, en de laatste plekken worden op dit moment vergeven. Hobby & Vrije Tijd 2018 staat weer bol van activiteiten, creativiteit, vermaak en inspiratie. Dit jaar staat de “beleefhal” centraal.
De beleefhal
De beleefhal is een hal vol deelnemers die uitpakken op het gebied van vrijetijdbestedingen. Hierbij denken we aan sporten en activiteiten die niet alledaags zijn. Een skatebaan met een half pipe, een graffiti wall waar demo’s en workshops worden gegeven, een skihelling waar geproefd kan worden hoe het is om van de piste te gaan, een indoor schaatsbaan, een groot waterbassin waarin de sup vaardigheden op de proef worden gesteld en een klimwand tot aan het plafond. Kortom hier kunt u het beleven! Je kunt ook indoor laser gamen, ponyrijden en meer te weten komen over de hengelsport die ook is te vinden in deze hal.
Voor degene die wel sportief zijn maar dit vanuit de “luie” stoel willen doen met een controller in de hand, biedt de beurs de gelegenheid om FIFA 19 en Fortnite vrij te spelen. Tevens is er dagelijks een FIFA 19 toernooi georganiseerd waar iedereen zich voor kan aanmelden via onze website.
Ter Land, ter Zee en in de Lucht
In de hallen vindt u alles op het gebied van modelbouw. Naast natuurlijk de vaarvijver, het vlieggebied, de treinsporen en modeltrucks is er dit jaar ook weer een racebaan aanwezig. De kinderen kunnen op de verschillende disciplines hun rij-, vaar- of vliegbewijs halen.
Volop vermaak en activiteit
Wie kent ze niet, het kerstcircus Sander & friends, een spectaculaire wintershow die garant staat voor volle zalen.  Tijdens de beurs zal Circus Salto ook aanwezig zijn met een show vol spectaculaire acrobatiek, vertederende eenden en vele magische goocheltrucs.
De Sterkste man van Nederland
Op zaterdag 10 november zullen onder leiding van Wout Zijlstra (Titel sterkste man van Nederland in 2001 en 1e op de NK Highland Games 2003) de wedstrijden gehouden worden om de titel Sterkste man en vrouw van Nederland.
De volgende disciplines zullen aan bod komen: Vrachtwagen trekken hand over hand, boomstam (100 kg) voor herhalingen grond raken 75 sec, timberwalk (100 kg), gewicht hoog gooien (20 kg) stones op verschillende hoogtes (100 tot 170 kg)
Creativiteit
Daarnaast is een hal gevuld met vele hobby’s en materialen, workshops en diverse demonstraties. Populaire hobby’s als haken, breien en scrapping zijn goed vertegenwoordigd. Niet te vergeten de handlettering welke zeer populair is onder vele vrouwen. Een straat met kunstenaars die alles laten zien op het gebied van schilderen, beeldhouwen en staal ontbreken niet. Leden van Ambachtelijk Friesland laten zien hoe de oude ambachten vroeger waren en in de huidige tijd nog steeds gebruikt worden.
Kortom: shoppen, meedoen, beleven en bewondering op doen op Hobby & Vrije Tijd van 9 t/m 11 november! De beurs is op vrijdag 9 november geopend van 13.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag 10 en zondag 11 november van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Klassiekerbeurs CLASSICSNL groeit wederom

By |
Persbericht
22 oktober 2018

Klassiekerbeurs CLASSICSNL groeit wederom

Van 26 t/m 28 oktober 2018 werd CLASSICSNL – dé beurs voor klassieke automobielen – georganiseerd in het WTC Expo in Leeuwarden. Maar liefst 20.000 m2 werd gevuld met een variatie aan klassieke auto’s en youngtimers, onderdelen, accessoires en toebehoren. Er kan van een geslaagde beurs gesproken worden, nu de vierde editie van CLASSICSNL opnieuw een bescheiden groei in bezoekersaantallen vertoonde. De vierde editie van CLASSICSNL trok dit weekend ruim 9.000 bezoekers vanuit het hele land.
‘’We hebben veel lovende reacties op de diversiteit van onze beurs mogen ontvangen. We zijn er in geslaagd om een beurs neer te zetten waar variëteit voorop staat. Bezoekers konden dit weekend bij ons terecht voor onderdelen en gangbare klassieke auto’s, maar er kon ook weggedroomd worden bij wagens die voor menig mens onbetaalbaar zijn. Deze diversiteit én de sfeervolle aanblik maakt ons uniek’’, aldus Beursmanager Femke Beekink.
Het themaplein ‘Iconic Cars’, wat in samenwerking met meerdere deelnemers werd georganiseerd, gaf de nodige allure en aandacht aan CLASSICSNL 2018. Menig bezoeker was onder de indruk van de expositie die de ontwikkeling van de auto door de twintigste eeuw heen overzichtelijk weergaf. Op zondag was de Catawiki oldtimerveiling een succes. Op deze veiling werd driftig geboden en wisselden vele prachtige klassiekers van eigenaar. De onderdelen en accessoire braderie, dit jaar nieuw op de beurs, werd door bezoekers eveneens goed bezocht.
‘De groei van CLASSICSNL door de jaren stemt ons positief , Aldus Femke Beekink. ‘’We geloven wel dat er door de jaren heen nog meer uit deze beurs gehaald kan worden. De organisatie zal dan ook in beraad gaan met haar deelnemers én bezoekers om van de vijfde editie een nog groter succes te maken’’.

Klassiekerbeurs CLASSICSNL volledig volgeboekt!

By |
Persbericht
22 oktober 2018

Klassiekerbeurs CLASSICSNL volledig volgeboekt!

Leeuwarden – Aan de vooravond van de opbouw voor de vierde editie van CLASSICSNL is de beurs wederom volledig volgeboekt. De komende dagen zullen de hallen van het WTC Expo in Leeuwarden langzaam aan gevuld worden met klassiekers, youngtimers, motoren, accessoires en toebehoren.

Iconische auto’s als hoofdthema
Het hoofdthema van CLASSICSNL staat in hal 4 en heet Iconic Cars. In een tijdlijn van 1900 tot nu worden modellen tentoongesteld die tot de verbeelding hebben gesproken en niet meer weg te denken zijn uit de geschiedenis. Natuurlijk ontbreekt de T Ford niet. Het model waarmee de wereld mobiel werd. Met dit model wilde Henry Ford zijn droom waarmaken, namelijk het produceren van een auto die zo goedkoop zou zijn dat iedereen met een redelijk inkomen zich deze zou kunnen veroorloven. Maar ook een brilkever, een Citroën DS en nog 8 andere legendarische auto’s vind je op het themaplein in hal 4.
Veiling Catawiki
In samenwerking met Catawiki is er ook dit jaar weer een live veiling op CLASSICSNL! Catawiki is de grootste veilingwebsite van Europa met iedere week meer dan 300 verschillende veilingen in meer dan 80 categorieën. Catawiki vult op CLASSICSNL een volledige hal met bijzondere klassieke auto’s, motoren, youngtimers, automobilia en modelauto’s die live online geveild worden!
60 jaar Austin Healey Sprite
De Austin Healey Sprite MKI bestaat zestig jaar en dat wordt op CLASSICSNL gevierd met een plein waar deze icoon van de Engelse automobielindustrie centraal staat. Eyecatcher zal ongetwijfeld de Sprite MKI in race-uitvoering van Carrosso zijn waarmee de vermaarde Tonio Hildebrand successen vierde op Zandvoort! Bewonder meerdere wagens van Britse makelij op stand 4101 én in de entree.
Tickets bestellen
Naast de aandacht voor de veiling en de themapleinen is er natuurlijk een uiterst gevarieerd aanbod klassiekers, zodat de beurs voor iedere auto –en klassiekerliefhebber meer dan de moeite waard is! In de online voorverkoop bedraagt een toegangsbewijs € 11,50. Kaarten zijn te bestellen via de website.
www.classicsnl.nl

 

Klassiekerbeurs verwelkomt nieuwe deelnemers!

By |
Persbericht
4 oktober 2018

Klassiekerbeurs verwelkomt nieuwe deelnemers!

Leeuwarden – over ruim 3 weken is het weer zover: dan worden de hallen van het WTC Expo in Leeuwarden voor de vierde keer omgetoverd tot een waar klassieker walhalla. Oldtimer, maar ook youngtimer liefhebbers kunnen zich vergapen aan prachtige auto’s of kunnen informatie inwinnen bij verschillende dienstverlenende bedrijven. Er kan zelfs een bod uitgebracht worden tijdens de veiling!

Nieuwe deelnemer: Pedal To The Metal

Een kroon op het werk is voor CLASSICSNL 2018 het verwelkomen van een aantal nieuwe deelnemers, waaronder Pedal To The Metal: dé zeldzame musclecar dealer van Nederland. Dit gerenommeerde bedrijf is begonnen vanuit een passie en levert alleen zorgvuldig geselecteerde, zeldzame en goede kwaliteit auto’s af.
met een schitterende selectie musclecars debuteren ze op de vierde editie van CLASSICSNL.

Themapleinen

Aan thema’s ontbreekt het de vierde editie in ieder geval niet. Het hoofdthema draait om de ontwikkeling van de auto in de twintigste eeuw. Bezoekers kunnen maar liefst 12 iconische auto’s bewonderen: van 1900 tot nu. Daarbij vieren we op CLASSICSNL 2018 de 60 jarige verjaardag van de Austin Healey sprite, ook wel kikkeroog genoemd. Het derde thema staat in het teken van de geüniformeerde beroepen, waarbij een auto onmisbaar was. In hal 4 bewonder je verschillende klassieke ambulances, brandweerauto’s, legervoertuigen en een politie auto.

Accessoire- en onderdelenbraderie

Dit nieuwe segment wordt aankomende editie voor het eerst geïntroduceerd op CLASSICSNL: onderdelen en accessoires. Deze onderdelenbraderie in de grote promenade is een aanvulling op het al bestaande assortiment, en maakt CLASSICSNL compleet en interessant voor iedereen.

Veiling

In samenwerking met Catawiki is er ook dit jaar weer een live veiling op CLASSICSNL! Catawiki is de grootste veilingwebsite van Europa met iedere week meer dan 300 verschillende veilingen in meer dan 80 categorieën. Catawiki richt wederom hal 2 volledig in met klassieke auto’s, motoren, youngtimers, automobilia en modelauto’s die live online geveild worden!

Tickets bestellen

Naast de aandacht voor de thema auto’s, de veiling en de braderie is er natuurlijk wederom gezorgd voor een uiterst gevarieerd aanbod, zodat de beurs voor iedere auto- en klassiekerliefhebber meer dan de moeite waard is. Bezoekers kunnen online een kaart met korting kopen voor slechts €11,50. Dit kan via de website: www.classicsnl.nl

BCDN 2018; wederom succesvol!

By |

Business Contact Dagen Noord wederom succesvol!

De Business Contact Dagen Noord (BCDN) was op 20 en 21 maart in het WTC Expo Leeuwarden dé plek om zaken te doen, te netwerken en leads te genereren. Ondernemers in het noorden werden tijdens deze twee netwerkdagen samengebracht. De beurs werd geopend door Commissaris van de Koning, Arno Brok. Met een gelijk aantal bezoekers ten opzichte van vorig jaar en twee uitverkochte beurshallen kijkt de organisatie tevreden terug op twee innoverende dagen.
De nadruk lag bij BCDN op kwaliteit en inhoud. De reacties over de totale opzet en sfeer van de beurs waren positief. Er was door de ruim 350 deelnemers flink uitgepakt en men wist op een informele wijze contacten te leggen en te netwerken. De bezoekers van het zakenevent zijn veelal beslissingsbevoegd zoals managers, directeuren en eigenaren. Dit in combinatie met een goed gevuld aanbod maakt BCDN tot een succes. ‘Nu al hebben vele deelnemers aangegeven volgend jaar weer aanwezig te zijn. Ook hebben er al gesprekken plaatsgevonden voor nieuwe pleinen en initiatieven, een positief signaal’ aldus beursmanager Anouk Kuperus.

Prominente sprekers wisten de bezoekers op de ondernemerspleinen te informeren over nieuwe en interessante ontwikkelingen binnen het ondernemerschap. Het interactieve programma en de diversiteit aan sprekers, masterclasses en presentaties werden goed ontvangen door de bezoekers.
De Leeuwarder Ondernemersprijs, De Het!, die traditiegetrouw tijdens de BCDN wordt uitgereikt, werd in de wacht gesleept door Boekhandel van der Velde. In het kader van Culturele Hoofdstad was er dit jaar ook de Culturele Ondernemersprijs, deze ging naar dansschool Saco Velt.
Kijk voor alle informatie op www.bcdn.nl

Beurs Vrouw! wederom een groot succes!

By |

 

Persbericht

12 maart 2018

Beurs Vrouw! wederom een groot succes!

Leeuwarden – Het WTC Expo in Leeuwarden stond drie dagen lang in het teken van fashion, beauty, lifestyle, health, food & drinks en veel meer. Duizenden dames bezochten in het weekend van vrijdag 9 tot en met zondag 11 maart Vrouw! en lieten zich verrassen door een grote diversiteit aan workshops, exposanten en optredens. De elfde editie van beurs Vrouw! was een groot succes en de bezoekersaantallen zijn dan ook gestegen ten opzichte van afgelopen jaar. Vrijdag was het bij de opening al erg druk en deze tendens hield ook de andere dagen aan.

“Die diversiteit was een bewuste keuze”, zegt beursmanager Emmy Dijkstra. “We wilden vrouwen zowel in de ‘look and feel’ als in het aanbod veel afwisseling bieden. De reacties hierop waren positief.”Tussen de 230 exposanten was er volop ruimte gecreëerd voor workshops, showkamers, metamorfoses, massages en veel meer. Vrouwen konden daarnaast hun haar laten knippen en stylen, lieten zich opmaken, genoten van hun strak gelakte nagels en ondergingen vele verschillende massages.

Onder het dak van een groot, houten frame in de vorm van een huis werden zeer uiteenlopende workshops aangeboden, die stuk voor stuk een succes bleken. Alle workshops waren volgeboekt en de bezoekers gingen tevreden huiswaarts.

De North Model Search van North Model Scouting werd zo’n succes, dat de scouts en jury uiteindelijk bijna 300 jongens en meiden hebben beoordeeld op hun modelskills. Naast looks en lengte werd er ook gekeken naar de potentie die de jonge modellen hebben. Na een catwalktraining op de zaterdagochtend presenteerden de deelnemers zich ’s-middags aan agencies uit Parijs, London en New York. 29 van hen kregen een zogenaamde ‘call back’ en uiteindelijk wonnen twee meiden een casting in Parijs.

Demi van Wijngaarden gaf een spetterend optreden, wat veel jong publiek trok. De nummer drie van de meest recente The Voice of Holland nam na haar show uitgebreid de tijd om met alle fans op de foto te gaan. Danny Froger op zijn beurt dompelde op zondag de sfeervolle ruimte rond het hoofdpodium binnen no time om in een gezellig bruin café. Ook hij had veel interactie met zijn fans, alle kinderen mochten op het podium komen en iedereen zong uit volle borst mee.

De eerste inschrijvingen voor Vrouw! 2019 zijn al binnen en beursmanager Emmy Dijkstra kijkt al weer met vol vertrouwen uit naar de volgende editie in 2019!

Vrouw! 2019 vindt plaats op 8, 9 en 10 maart 2019.

BOOT HOLLAND 2018; fris, sfeer en kwaliteit

By |

 

Persbericht

15 februari 2018

BOOT HOLLAND 2018; fris, sfeer en kwaliteit

Leeuwarden – Zowel de bezoekers als de standhouders zijn unaniem enthousiast over de frisse wind die over de beurs waaide met een iets andere opzet. Waarbij de kern – boten in het algemeen en (stalen) motorboten in het bijzonder – centraal is gebleven.

Want dát er een frisse wind waaide was aan alles te merken. Meer dan in het verleden straalde de beurs watersport uit. Het gevoel en beleving waren anders. Beste voorbeeld was misschien wel de motorbotensteigers met een fraai horecapaviljoen in het midden waar je je waande op een terras aan het water. Wiebe Leijstra van Harbour Yachts hierover: “Super, ik kan het niet beter zeggen. De nieuwe opzet van Boot Holland is echt geweldig. Het terras bij de motorbotensteiger met zijn mooie aankleding zorgde voor een ongekende watersportsfeer. Mijn stand was er tegenover. Ik had alle uren van de dag aanloop. Ik mag het misschien niet zeggen, maar ik had de eerste drie dagen al meer serieuze contacten dan negen dagen Boot Düsseldorf. Ik heb dan ook meteen dezelfde plek voor volgend jaar gereserveerd.”

De presentatie door Vedette Jachtbouw van vier nieuwe schepen aan de motorbotensteiger is zo goed bevallen dat het bedrijf collega-werven adviseert dit ook te doen. Werfbaas Hans van Veen: “Er was veel interesse en voor mijn gevoel waren er ook meer bezoekers dan vorig jaar waarbij de kwaliteit ook zeker hoger lag. In onze hal zag het er erg gezellig uit. Door de vier schepen leuk neer te leggen hadden we ons eigen Vedette-paviljoen. Daar hebben we veel positieve reacties op gekregen en dat gaan we volgend jaar ook zeker weer doen. Ik zou mijn collega’s en ook de organisatie van Boot Holland willen adviseren hier op in te zetten. Als het aan mij ligt is de Saksenhal straks helemaal gevuld met steigers met motorboten.”

Henk-Jan Westers van Westers Nautic roemt ook de kwaliteit van het bezoek: “De paden waren misschien niet zo vol als we in het verleden wel zagen, maar het publiek dat er was, was serieus. We hebben veel goede gesprekken gehad, veel informatie verstrekt. Verkopen doen we nauwelijks meer op een beurs en dus kan ik over een paar weken ook pas zeggen of de beurs voor ons succesvol was. Maar ik ben positief gestemd.”

Het funpaviljoen in de Friezenhal was één van de grote publiekstrekkers en dan vooral in het weekend. Grote animator Frank Hettinga van Easysup Supstore: “Een enorme pluim voor de organisatie die heeft geïnvesteerd in het grote bassin waarin we de lessen en clinics hebben kunnen geven. Vooral in het weekend was het hier één groot feest. Geweldig om te zien. Ik denk dat we veel mensen en dan vooral de jeugd natuurlijk, hebben geënthousiasmeerd voor de watersport. Alle standhouders van nu zijn er volgend jaar weer en we zijn hard aan het nadenken hoe we het volgend jaar nog gevarieerder, beter en groter kunnen maken.”

Het beursmanagement dat dit jaar voor het eerst de scepter zwaaide over Boot Holland: “Natuurlijk doet het ons het goed als bezoekers en standhouders tevreden zijn. De beurs had wel wat te lijden onder het code geel weeralarm. Uiteindelijk waren er ruim 31.000 bezoekers. Dat is iets minder dan voorgaand jaar maar de kwaliteit van de bezoekers was uitstekend te noemen. Zo was er ook veel belangstelling uit Duitsland. De uitbreiding van recreatie, verhuur en funsport is zeer positief ontvangen. Dat heeft zeker onze aandacht maar we willen vooral vast blijven houden aan de (stalen) motorboten en boten in het algemeen. Dat is de rode draad van Boot Holland, de kracht ook. Dat mag je nooit uit het oog verliezen want juist dat verwachten de bezoekers bij ons te zien. We zijn blij met de feedback en zetten in op segmentatie, paviljoens, sfeer en nog meer motorjachten.” De 29ste editie is volgend jaar van 8 t/m 13 februari.

BOOT HOLLAND 2018 LIGT OP SCHEMA

By |

BOOT HOLLAND 2018 LIGT OP SCHEMA

Leeuwarden – Boot Holland ligt op schema. Niet alleen zijn nagenoeg alle vierkante meters gevuld, er is net als andere jaren ook weer een gevarieerd aanbod. Natuurlijk als drijvende kracht de boten – heel veel boten, maar ook motoren, vaarinnovaties, bootaccessoires en de laatste trends in waterrecreatie en funsports. Boot Holland is van 9 t/m 14 februari in het WTC Expo in Leeuwarden.

Het beursmanagement is dan ook tevreden: “De laatste weken hebben we een flinke slag kunnen maken. We zijn bijna vol en met nog twee weken te gaan zie ik het wel gebeuren dat die laatste plekken ook bezet raken. En dan hebben we het erg goed gedaan. De staalbouwsteiger bijvoorbeeld, ligt stampvol. Dat komt ook omdat er werven zijn die met meerdere schepen komen. Vedette Jachtbouw komt met vier en Brandsma Jachten zelfs met vijf schepen. Dat is ongekend natuurlijk. Daar spreekt vertrouwen uit.” De staalbouwsteiger ligt centraal in de Saksenhal. Aan de steiger bepalende bouwers als, Aquanaut, Abim, Melior, Westerdijk/Noblesse, Pollard Jachtbouw en Smelne Yachtcenter. Deze laatste presenteert de nieuwe Haines 400 en Tornado Sailing toont de Delphia BluEscape 1200 2.0. Ook aanwezig zijn Bootcentrum Geertsma, Rheben Yachting en Serious Yachts die met een speciale Keizer 42 komt.

Allround
Maar ook de open boten als sloepen, ribs, tenders, consoleboten, rubberboten, polyester kajuitboten zijn ruim vertegenwoordigd. Enkele deelnemers in dit segment zijn Boot Akkrum, Seafury, Jokerboat en Debo watersport. Verder alles op het gebied van de watersport. Van motoren tot navigatieapparatuur en van elektronica tot kleding. Bekende bedrijven als Kuiper Verzekeringen, Allpa, Drinkwaard Motoren, Karyvo, Kempers & Van Twist, Epifanes, Raymarine, en Webasto zijn van de partij.

Recreatiepaviljoen
Nieuw dit jaar is het Recreatiepaviljoen. Zoals de naam al doet vermoeden zijn bedrijven uit deze watersporttak hier vertegenwoordigd. Te denken valt aan charterbedrijven, VVV’s, jachthavens en recreatie aan het water. Zo vind je hier onder andere La Mare met een prachtige houseboat en Lifestyle Yachting met de unieke TiNY Houseboot. Aansluitend aan dit plein is ook het Funpaviljoen met een groot waterbassin waar kennis kan worden gemaakt met funsporten als kiten en suppen.

Boot Holland is de aftrap van het watersportseizoen. De beurs wordt gehouden van vrijdag 9 tot en met woensdag 14 februari in het WTC Expo Leeuwarden en is een must voor iedere watersporter.

Openingstijden:
Vrijdag 13:00 – 22:00 uur
Zaterdag 10:00 – 18:00 uur
Zondag 10:00 – 18:00 uur
Maandag 13:00 – 22:00 uur
Dinsdag 10:00 – 18:00 uur
Woensdag 10:00 – 17:00 uur

Prijzen: De entree bedraagt € 14,50 voor volwassenen en jeugd t/m 12 jaar mag gratis naar binnen.
Online tickets € 12,50 Parkeren kost € 4,00.

Kijk voor alle informatie op www.boot-holland.nl

Caravana

Caravana 2018 trekt ruim 45.000 bezoekers

By |

Leeuwarden – Kamperen is nog steeds onverminderd populair, zo is gebleken de afgelopen dagen in het WTC Expo Leeuwarden. Van 18 t/m 23 januari was kamperend Nederland te vinden op de 58e editie van de Caravana, die dit jaar ruim 45.000 kampeerliefhebbers heeft getrokken.
Kwalitatief goede bezoekers
Vanuit het hele land trotseerden fanatieke kampeerders de kilometers om de Caravana te kunnen bezoeken. Beursmanager Femke Beekink is dan ook niet ontevreden over de resultaten. ‘‘Donderdag was een rustige dag vanwege de storm, maar dit tekort hebben we redelijk recht kunnen trekken. Desalniettemin hebben we er samen met de standhouders weer een prachtige presentatie van gemaakt. Ondanks de lichte daling in bezoekersaantallen is het gros van de standhouders positief: de kwaliteit van de bezoekers was goed en de eerste reserveringen voor het zomerseizoen zijn bij de campings al binnen!’’
Primeurs Caravana in de Nederlandse media
De vele primeurs en noviteiten op kampeergebied, onder andere de iCamp, de Coco en de NKC verkiezing trokken de aandacht van de media. Zo heeft de Telegraaf en SBS6 dit jaar ruim aandacht besteed aan de Caravana. Ook de Caravana designwedstrijd trok de nodige aandacht. 10 ontwerpers hebben hard gestreden om de titel: ‘ontwerper van het kampeermiddel van de toekomst’. Op donderdag 18 januari werd de juryprijs uitgereikt, maar gedurende de beurs kon er door de bezoekers nog gestemd worden. De winnaar van de publieksprijs is Mathilde Lechat, ontwerpster van de Avatar.
Caravana 2019
Beekink is rooskleurig als het gaat om de toekomst: ‘’De Caravana wordt in 2019 wederom in januari georganiseerd in het WTC Expo Leeuwarden. Vanaf maart dit jaar kunnen geïnteresseerde kampeerbedrijven zich weer inschrijven voor deelname’’.
De Caravana 2019 wordt gehouden van 17 t/m 22 januari.

www.caravana.eu

Caravana

Caravana 2018: het is bijna zover!

By |

Leeuwarden, 5 januari – Het is bijna zover: over twee weken kan kamperend Nederland zijn hart ophalen aan al het moois dat de Caravana te bieden heeft! De allerlaatste plekjes worden deze weken verkocht, ter voorbereiding op de grootste kampeerbeurs van Nederland.
Caravana: Dé plek om een nieuwe vakantiebestemming uit te kiezen!
De Caravana is bij uitstek dé beurs om een kampeerbestemming te kiezen. Op geen enkele andere kampeerbeurs is het campingaanbod zo hoog. Ruim 200 campings vertegenwoordigen samen zo’n 16 verschillende Europese Bestemmingen. Naast de meest populaire vakantiebestemmingen, zoals Frankrijk, Duitsland en Italië, zijn ook de minder bekende vakantielanden op de Caravana te vinden.
Onthullingen
De NKC stand voelt voor de camperaar natuurlijk als thuiskomen. Naast dat men hier terecht kan met vragen, organiseert de NKC ook weer de ‘Kampeerauto van het jaar’ verkiezing. De bekendmaking van de winnaars in de categorieën buscamper, half integraal en integraal zal op de Caravana plaatsvinden op donderdag 18 januari om 11:00. Ook kan men op deze dag de bekendmaking van de winnaar van de designwedstrijd bijwonen. 10 genomineerde studenten hebben hun perceptie van ‘het kampeermiddel van de toekomst’ uitgewerkt. Er zijn twee prijzen te winnen: de winnaar van de juryprijs wordt op donderdag 18 januari om 13:00 bekendgemaakt.
ICamp, caravan of vouwwagen?
De ICamp is dé primeur van de Caravana 2018. Is het een caravan of een vouwwagen? De ICamp combineert het beste van beide. Deze vouwcaravan is modern vormgegeven en weegt slechts 538 kg. Hierdoor is dit kampeermiddel ook uitermate geschikt voor kleinere auto’s. Daarbij heeft de ICamp een elektrisch dak. Al met al combineert de ICamp drie comfortpunten: transportgemak, opzetgemak en kampeergemak!
Nieuwe deelnemers op de Caravana
Op de Caravana 2018 mag het WTC Expo Leeuwarden een aantal nieuwe deelnemers verwelkomen. TenCate Outdoor Fabrics is onder veel bezoekers bekend, maar is dit jaar voor het eerst aanwezig als deelnemer. Op de Caravana 2018 laten ze zien dat de mogelijkheden onbegrensd zijn! Ook Haffkamp Holidays staat dit jaar voor het eerst in Leeuwarden, en niet met zomaar een merk: Morelo Campers. Morelo is een mooie toevoeging op het bestaande camper portfolio van de Caravana.

www.caravana.eu

Hobby & Vrije Tijd succesvol verlopen

By |

 

Hobby & Vrije Tijd succesvol verlopen

De 33e editie van Hobby & Vrije Tijd mag spreken van een succesvol en geslaagd weekend. Er was sprake van een kleine stijging in het bezoekersaantal ten opzichte van de voorgaande editie in 2016. Bovendien was zichtbaar dat de bezoekers niet alleen uit Friesland kwamen, maar ook vanuit de overige provincies wisten de bezoekers de weg naar het WTC Expo te vinden.

Een grote diversiteit aan hobby’s was aanwezig op de beurs, al waar de bezoekers volop inspiratie konden opdoen, inkopen deden en zelf aan de slag konden bij één van de vele workshops. Daarnaast was er een wedstrijd waar werd gestreden om de titel “De sterkste man van Friesland”, onder leiding van Wout Zijlstra. Deze titel is gewonnen door Kelvin de Ruiter uit Surhuisterveen.

“De beurs wordt gekenmerkt door een gezellige en gemoedelijke sfeer en kent een zeer gevarieerd aanbod voor jong en oud. Het is daarnaast goed om te zien dat we dit jaar een nog grotere variëteit aan hobby’s en activiteiten naar het WTC Expo hebben kunnen halen” aldus beursmanager Jacco van Emst.

Veel standhouders lieten tijdens het evenement al weten graag volgend jaar weer aanwezig te zijn op het grootste hobby-evenement van Noord-Nederland. Van Emst begint direct weer met de voorbereidingen voor de volgende editie: “we zijn al weer met nieuwe partijen in gesprek. Het ziet er naar uit dat er de komende jaren nog mooie dingen op Hobby & Vrije Tijd gaan plaatsvinden en dat we verder kunnen groeien in ons toch al zeer gevarieerde aanbod”. Hobby & Vrije tijd zal in 2018 plaatsvinden van 23 tot en met 25 november.

 

Hobby & Vrije Tijd is bijna klaar voor de aftrap

By |

Hobby & Vrije Tijd is bijna klaar voor de aftrap

Na een succesvolle afsluiting in 2016 staat Hobby & Vrije Tijd 2017 weer voor de deur en de belangstelling is enorm. Ook dit jaar mogen wij weer zo’n 200 standhouders begroeten. De beurs is dan ook al bijna uitverkocht en de laatste plekken worden vergeven. Hobby & Vrije Tijd 2017 staat weer bol van activiteiten, creativiteit, vermaak en inspiratie.
De beursvloer
Net als in 2016 staan er weer 2 grote hallen vol met alles op het gebied van modelbouw. Naast natuurlijk de vaarvijver, het vlieggebied, de treinsporen en modeltrucks is er dit jaar ook een racebaan aanwezig. De kinderen kunnen op de verschillende disciplines hun rij-, vaar- of vliegbewijs halen.
Daarnaast is een hal gevuld met vele hobby’s en materialen, workshops en diverse demonstraties. Populaire hobby’s als haken, breien en scrapping zijn goed vertegenwoordigd. Niet te vergeten de handlettering, zeer populair bij vele vrouwen. Tevens treft u een complete straat met kunstenaars die alles laten zien op het gebied van schilderen, beeldhouwen en staalbewerking. Enkele leden van Ambachtelijk Friesland laten zien hoe de oude ambachten vroeger waren en in de huidige tijd nog steeds gebruikt worden.
Volop vermaak en activiteit
Hobby & Vrije Tijd staat ook dit jaar weer garant voor vermaak en activiteit. Jeugdcircus Saranti presenteert de nieuwe show “Hotel d’Botel” en de Hengelsport Vereniging Friesland heeft een compleet visplein ingericht met alles op het gebied van hengelsport. De jeugd kan hier deelnemen aan workshops en kijken naar demonstraties op het gebied van sportvisserij.
Ondanks dat de winter zijn intrede nog niet heeft gedaan ligt er in de hal wel een ijsbaan waar de jongeren onder ons hun eerste schaatsbewegingen kunnen uitoefenen.
De Sterkste man van Nederland
Op zaterdag 11 november zullen er onder leiding van Wout Zijlstra (Titel sterkste man van Nederland in 2001 en 1e op de NK Highland Games 2004) wedstrijden gehouden worden om de titel Sterkste man van Nederland.
De volgende disciplines zullen aan bod komen: vrachtwagen trekken, gewicht hoog gooien, gewicht heffen, boomstam sjouwen en de deadlift.
Op zondag 12 november zal er in dezelfde disciplines gestreden worden om de titel sterkste man van Fryslân. Namen als Gijs Boeijen, Arnold Louwsma en Jitse Kramer zullen hier de strijd aangaan.

Kortom: shoppen, meedoen, bewonderen en inspiratie op doen op Hobby & Vrije Tijd van 10 t/m 12 november! De beurs is op vrijdag 10 november geopend van 13.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag 11 en zondag 12 november van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Kijk voor all informatie over de beurs op www.wtchobbyenvrijetijd.nl

Klassiekerbeurs CLASSICSNL ervaart bescheiden groei

By |

Klassiekerbeurs CLASSICSNL ervaart bescheiden groei!

Van 27 t/m 29 oktober 2017 beleefde CLASSICSNL – dé beurs in het WTC Expo te Leeuwarden voor klassieke automobielen – haar derde editie. 18.000 m2 werd gevuld met een variatie aan hoogwaardige klassiekers en youngtimers, verschillende branchegerelateerde, dienstverlenende bedrijven en accessoires. Wederom kan er van een geslaagde beurs gesproken worden en ervaarde CLASSICSNL een bescheiden groei.
‘Ik denk dat we er in geslaagd zijn om wederom een beurs van kwaliteit en variëteit neer te zetten’, zegt beursmanager Femke Beekink. ‘We hebben veel aandacht besteed aan de aankleding van CLASSICSNL. Daarnaast zijn we er samen met – en dankzij – onze deelnemers in geslaagd om de beurs weer naar een hoger niveau te tillen. We hebben deze editie opvallend veel bezoekers vanuit het midden van het land mogen verwelkomen. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we in de aanloop naar de beurs een gevarieerd, nationaal mediaprogramma uitgevoerd en hiermee veel media-exposure gegenereerd. De liefhebbers hebben het opgepikt en zijn in groten getale – en vanuit heel het land – naar Leeuwarden gekomen. Én met succes: Bij menig deelnemer hebben we een ‘verkocht’ bordje op de klassieker zien staan.’ aldus Beekink.
Het themaplein “60 jaar Mercedes SL300” in samenwerking met de Mercedes Benz Club Nederland gaf de nodige allure en aandacht aan CLASSICSNL 2017. Een heldere stand met twee prachtige SL300 Mercedessen trok veel belangstellenden. Daarbij was de Catawiki oldtimerveiling een groot succes en wisselden veel auto’s afgelopen weekeinde van eigenaar. Ook de presentatie van de beroemde reizigersfamilie, de Zapp family, trok de nodige aandacht en resulteerde menig keer in luid applaus. De Zapp family vertrekt niet met lege handen naar Argentinië: Garage Cats voorziet de familie van een nieuw motorblok voor hun inmiddels 89 jaar oude Graham Paige, zodat ze de reis nog wat langer voort kunnen zetten.
‘Ondanks de bescheiden groei zijn we nog niet helemaal tevreden’, aldus Femke Beekink. ‘We denken dat er nog veel meer uit deze beurs gehaald kan worden en geloven in de potentie van CLASSICSNL. De organisatie zal dan ook evalueren met de deelnemers én bezoekers om van de vierde editie een nog groter succes te maken’.

Klassiekerbeurs CLASSICSNL bijna van start!

By |

Klassiekerbeurs CLASSICSNL bijna van start!

Leeuwarden – Het is bijna zover! De opbouw is in volle gang en de klassiekers rijden langzaam de hallen van het WTC Expo Leeuwarden binnen. Morgen worden de laatste auto’s opgepoetst, zodat klassieker minnend Nederland zich van 27 t/m 29 oktober aanstaande kan vergapen aan prachtige auto’s, informatie kan inwinnen bij verschillende dienstverlenende bedrijven, of een bod kan uitbrengen tijdens de veiling. Kortom: er is genoeg te zien én te doen.
60 jaar Mercedes SL300
Tijdens CLASSICSNL2017 vieren we, in samenwerking met de Mercedes Benz Club Nederland, het 60-jarig bestaan van de Mercedes SL300 middels een memorabel plein. De iconische Roadster en de Gullwing zullen hier uiteraard niet ontbreken. Heeft u altijd al een Gullwing willen bezitten? Dat kan! De allereerste bezoeker van CLASSICSNL 2017 zal een Gullwing schaalmodel ontvangen.
Veiling
In samenwerking met Catawiki is er dit jaar weer een live veiling op CLASSICSNL! Catawiki is de grootste veilingwebsite van Europa met iedere week meer dan 300 verschillende veilingen in meer dan 80 categorieën. Dit jaar staat Catawiki op de CLASSICSNL beurs in Leeuwarden met een volledige hal vol bijzondere klassieke auto’s, motoren, youngtimers, automobilia en modelauto’s die live online geveild worden!
Beroemde reizigersfamilie op CLASSICSNL 2017
Herman en Candelaria Zapp hadden 3.000 euro gespaard en wilden van dit geld naar Alaska. We schrijven het jaar 2000. Nu zijn ze sinds die tijd onderweg in de inmiddels 89 jaar oude Graham Page, hebben ze 300.000 kilometer afgelegd en 83 landen bezocht. En ondertussen kregen ze ook vier kinderen. Thuis zijn ze niet meer geweest. Benieuwd naar het verhaal van de familie Zapp? Kom dan naar stand 4301. Daar geeft de familie elke dag om 14.00 en 16.00 uur een presentatie.
Gepantserde Ford Granada van Freddie Heineken
Grote publiekstrekker op de stand van de Ford Taunus M Club is ongetwijfeld de Ford Granada die toebehoorde aan Freddie Heineken. Je vindt hem op stand 3335. Deze auto werd een jaar na zijn ontvoering door de biermagnaat bij Ford Wilton in Rotterdam besteld en in 1985 afgeleverd. Bepaald geen standaard exemplaar, want deze Ford Granada 2.8 i Ghia werd door carrosseriebouw Binz GmbH in het Duitse Ilmenau 30 cm verlengd en voorzien van een grade-9 bepantsering; sterk genoeg om een handgranaat en kogels tot .50 te weren. De auto is door de huidige eigenaar van de slopershamer gered en weer helemaal in de originele staat teruggebracht.
Tickets bestellen
Naast de aandacht voor de klassieke Mercedessen en de veiling is er natuurlijk een uiterst gevarieerd aanbod klassiekers, zodat de beurs voor iedere auto –en klassiekerliefhebber meer dan de moeite waard is! Voor bezoekers is inmiddels de kaartverkoop gestart. In de online voorverkoop bedraagt een toegangsbewijs € 11,50. Kaarten zijn te bestellen via de website www.classicsnl.nl.

 

Morgen is het zover, het eerste ‘onder één dak-festival’ in Leeuwarden!

By |

Komend weekend wordt regenachtig herfstweer verwacht? Niet bij Oh My Day, het nieuwe indoor festival voor vrouwen. Uniek. Een festival als de herfst zijn intrede doet. Met food, drinks, fashion en muziek. Maar dan ónder het dak van WTC Expo. Van 20 tot en met 22 oktober kunnen vrouwelijke festivalgangers naar ‘OH MY DAY’. Een dag waar bezoekers nog even die nazomer kunnen beleven.

Op OH MY DAY ga je van shoppen naar heerlijk eten, van leren epileren bij de beautyboerderij naar een pilates workshop op een sup-board. Laat je je make up doen door professionele visagisten en scoor je de nieuwste items voor je herfst- en wintergarderobe. Maak een prachtige poster bij de workshop handlettering of een uniek leren armbandje. Trek gekregen? Kies één van de 35 smaken ‘zoenen’ op het foodplein en zoek een plekje in de loungehoek. En daarna? Feest! Dans de hele avond tijdens het OH MY DAY concert met optredens van de beste artiesten zoals Lange Frans, Maan en QMusic The Party. Uiteraard nádat je je nagels hebt laten doen in de Beauty wasstraat én onweerstaanbare handmade fudge hebt gegeten.
Een festival zonder modder en regen
Anouk Kuperus, beursmanager WTC Expo: ‘we ontdekten dat er eigenlijk geen festivals zijn in deze tijd van het jaar. Waar je lekker een beetje kunt na-zomeren, maar dan zonder de modder en regen. Met muziek, shoppen, beauty én food onder één dak. Dat concept hebben we in OH MY DAY uitgewerkt’. Op OH MY DAY vind je ook heel bewust presentaties en lezingen. Anouk: ‘op zo’n dag willen we bezoekers ook snackable verdieping bieden. Over hoe voeding, hormonen, geest en hart samenwerken bijvoorbeeld. Of wat een compliment geven of een stevige lachsessie voor je kan doen’. Ook toe aan een dag helemaal voor jou? Tickets kun je kopen op www.ohmyday.nl.

 

Het eerste ‘onder één dak-festival’ in Leeuwarden!

By |

Uniek. Een festival als de herfst zijn intrede doet. Met food, drinks, fashion en muziek. Maar dan ónder het dak van WTC Expo. Van 20 tot en met 22 oktober kunnen vrouwelijke festivalgangers naar ‘OH MY DAY’. Een dag waar bezoekers nog even die nazomer kunnen beleven.

Op OH MY DAY ga je van shoppen naar heerlijk eten, van leren epileren bij de beautyboerderij naar een pilates workshop op een sup-board. Laat je je make up doen door professionele visagisten en scoor je de nieuwste items voor je herfst- en wintergarderobe. Maak een prachtige poster bij de workshop handlettering of een uniek leren armbandje. Trek gekregen? Kies één van de 35 smaken ‘zoenen’ op het foodplein en zoek een plekje in de loungehoek. En daarna? Feest! Dans de hele avond tijdens het OH MY DAY concert met optredens van de beste artiesten zoals Lange Frans, Maan en QMusic The Party. Uiteraard nádat je je nagels hebt laten doen in de Beauty wasstraat én onweerstaanbare handmade fudge hebt gegeten.
Een festival zonder modder en regen
Anouk Kuperus, beursmanager WTC Expo: ‘we ontdekten dat er eigenlijk geen festivals zijn in deze tijd van het jaar. Waar je lekker een beetje kunt na-zomeren, maar dan zonder de modder en regen. Met muziek, shoppen, beauty én food onder één dak. Dat concept hebben we in OH MY DAY uitgewerkt’. Op OH MY DAY vind je ook heel bewust presentaties en lezingen. Anouk: ‘op zo’n dag willen we bezoekers ook snackable verdieping bieden. Over hoe voeding, hormonen, geest en hart samenwerken bijvoorbeeld. Of wat een compliment geven of een stevige lachsessie voor je kan doen’. Ook toe aan een dag helemaal voor jou? Tickets kun je kopen op www.ohmyday.nl.

 

Uitverkochte Business Contact Dagen Noord succesvol

By |

De Business Contact Dagen Noord (BCDN) op 21 en 22 maart in het WTC Expo in Leeuwarden bracht ondernemers en vertegenwoordigers van non-profit sectoren in het noorden weer samen tijdens deze twee netwerkdagen. ‘Twee uitverkochte beurshallen, met zeven nieuwe ondernemerspleinen en 10% meer bezoekers maakte het event wederom tot een groot succes’, aldus beursmanager Hetty Kroes.
De afgelopen twee dagen was het WTC Expo de plek om zaken te doen, te netwerken en leads te generen. Kroes: ‘We zijn trots op het aantal standhouders, ondernemerspleinen en beslissingsbevoegde bezoekers, zoals managers, directeuren en eigenaren, dat naar Leeuwarden kwam. De maakindustrie is terug op de BCDN, en hoe. Ze waren sterk vertegenwoordigd en daar zijn we eveneens bijzonder trots op. We kijken tevreden terug op twee inspirerende dagen.’
Het ondernemersevent trok meer bezoekers dan vorig jaar. Er waren maar liefst twaalf  ondernemerspleinen, drie meer dan vorig jaar. Daarvan waren er zeven nieuwe pleinen, die hebben bijgedragen aan dit succes. Het duurzaamheidsplein hielp bedrijven daadwerkelijk en concreet te verduurzamen. De toename van het aantal ondernemerspleinen getuigt van krachtenbundeling.
Ieder plein had een uitgebreid en interactief programma met prominente sprekers. Naast contacten leggen en netwerken werden bezoekers geïnformeerd over nieuwe en interessante ontwikkelingen binnen het ondernemerschap. Er is bovendien flink uitgepakt door alle standhouders. De aankleding van de stands en pleinen waren een lust voor het oog.
De reacties waren zeer lovend over de totale opzet en inhoud van de beurs. De sfeer was goed en het programma was goed gevuld. De diversiteit aan sprekers, masterclasses en presentaties werden zeer goed ontvangen door de bezoekers. Men wist elkaar te vinden door de toegankelijke, informele benadering van zaken doen onder het genot van een hapje en een drankje. Ook de zakelijke fashionshow werd druk bezocht.
Tijdens de BCDN werd de ondernemersprijs De HET! uitgereikt. MG Energy Systems sleepte de prijs in de wacht. MG ontwikkelt en produceert energieopslagsystemen voor de maritieme, industriële en automotive sector. ‘Jong, dynamisch, innovatief, ambitieus en gericht op een internationale markt waar een sterke groei in valt te verwachten. Daarnaast heeft MG alle potentie om uit te groeien tot een grote jongen’, aldus de jury van De HET!

BCDN 2017

By |

 

Business Contact Dagen Noord uitverkocht!

De Business Contact Dagen Noord in het WTC-Expo in Leeuwarden staan aan de vooravond van een succesvolle editie. Alle verkoopbare ruimte is een kleine week voor aanvang volledig uitverkocht. Dat is mede te danken aan de vele activiteiten en sprekers tijdens de beurs. Bekende Nederlanders als Hans Kraay jr., turner Herre Zonderland en sc Heerenveen trainer Jurgen Streppel spreken over hun werk in relatie tot het ondernemerschap. Burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone opent het tweedaagse noordelijke netwerkevent op 21 maart om 12.00 uur.
Hét ondernemersevent van Noord-Nederland maakt volgende week weer haar opwachting in Leeuwarden. Alles op het gebied van ondernemen, netwerken en zaken doen staat centraal in diverse workshops, kennissessies en seminars. Er komen tal van sprekers samen in twee hallen met een beursoppervlakte van maar liefst 15000 m2. ‘Wij zijn enorm trots dat we kunnen melden dat wij uitverkocht zijn’ aldus beursmanager Hetty Kroes. ‘Er zijn ruim 350 exposanten en twaalf ondernemerspleinen’. Hier bundelen verschillende ondernemers uit hetzelfde segment of uit dezelfde gemeente hun krachten, om zich gezamenlijk te presenteren.
Hoewel het event groeit, ligt de nadruk op kwaliteit en inhoud. Steeds meer ondernemers en gemeenten slaan de handen ineen door samen een ondernemersplein in te richten. Ondernemers, bedrijven en non-profitorganisaties komen samen om kennis uit te wisselen, te netwerken en zaken te doen. Netwerken loont en is effectief. De BCDN is daarvoor de ideale plek en trekt iedere editie duizenden mensen uit het bedrijfsleven met een leidinggevende positie.
Naast zaken doen en op informele wijze contacten leggen met andere ondernemers is er een boordevol programma met tal van activiteiten. De ondernemersprijs De Het! wordt uitgereikt. Nieuw daarin is de aandacht voor cultureel ondernemerschap in aanloop naar Culturele Hoofdstad 2018. Ook worden dit jaar weer schilderen geveild voor Stichting Ronald MCDonald Huizen Friesland. Het informele karakter van het event wordt benadrukt door businessmodeshows, met de laatste trends op het gebied van zakelijke mode. De horeca pakken uit met diverse proeverijen, zoals een High Beer en High Wine en er komt een cocktailshaker langs.
Nieuw dit jaar zijn het Duurzaamheidsplein, waar bedrijven informatie krijgen over onder andere Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en het Financeplein, waar bedrijven uit de financiële sector zich presenteren. Bezoekers en ondernemers kunnen hier terecht voor informatie over financieringen, subsidies, crowdfunding en fondsen. Ook het RVS & Metaalplein is nieuw. Steeds meer ondernemers uit de bouw- en metaalsector bundelen hun krachten en dat is een positieve ontwikkeling.
Kijk voor all informatie op www.bcdn.nl

Beurs Vrouw! een groot succes!

By |


LEEUWARDEN – De tiende editie van Vrouw! werd gevierd met een nieuwe huisstijl en vele verrassingen voor de trouwe bezoekers! De jubileum editie van beurs Vrouw! was een groot succes met ruim 24.000 bezoekers. Vrijdag was het bij de opening al erg druk en deze tendens hield ook de andere dagen aan.

Tijdens Vrouw! was er een fijne sfeer aanwezig. Er was niet alleen veel te shoppen en te zien, maar ook te doen en te beleven. De combinatie tussen de diverse segmenten viel erg goed bij de bezoekers. De bezoekers waren zeker niet in een paar uurtjes uitgekeken. Zo stonden de dames te swingen bij het optreden van Brace en liet de Vrouw! modeshow op een leuke wijze de nieuwste voorjaarstrends zien. Door de spectaculaire kappersshow van Jordan Kappers werd je weer helemaal op de hoogte gebracht van de nieuwste haartrends en ook de haute couture show van Oso Couture zorgde voor veel belangstelling. Volledig nieuw was het Vrouw! Paviljoen waar je aansloot bij leuke, inspirerende presentaties en workshops. Bij het Food plein was het culinair genieten bij de verschillende proeverijen en delicatessen. Je werd er verrast door de heerlijke mixen van Café Marakesh, Givako, de Surinaamse, Griekse en Turkse lekkernijen, foodworkshops en wijnproeverijen. Op het workshopplein kon je de hele dag aanschuiven bij creatieve workshops en werd je onder andere op de hoogte gebracht van de laatste woontrends.

Tijdens Vrouw! werd je meegenomen in een totaalbeleving waar je onder andere kon genieten van de fashion- en kappersshows, beautybehandelingen ondergaan, trends spotten, lekker eten, samen shoppen en workshops volgen. De organisatie kijkt zeer tevreden terug. Niet alleen de bezoekers waren razend enthousiast maar ook de exposanten hebben de beurs als zeer positief ervaren. Zij hebben tijdens Vrouw! goed zaken gedaan en veel exposanten hebben tijdens de beurs dan ook aangegeven volgend jaar weer te willen inschrijven. De 11e editie van Vrouw! vindt plaats van 9 t/m 11 maart 2018.

Tien jaar Vrouw!: tijd voor een feestje

By |

Tien jaar Vrouw!: tijd voor een feestje
Met onder meer Brace, Dries Roelvink en kappershow van Richard Jordan
Vrouwelijk Noord-Nederland kan zich op gaan maken voor een party van formaat: op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 maart 2017 viert Vrouw! haar tiende verjaardag in het WTC Expo in Leeuwarden. Het ultieme vrouwenevent laat haar jubileumeditie uiteraard niet ongemerkt voorbij gaan.
Onder andere Brace en Dries Roelvink zullen hun opwachting maken, de wereldberoemde Leeuwarder kapper Richard Jordan geeft een spetterende kappershow en Oso couture toont zijn nieuwste collectie High fashion.
Juiste combinatie
Met een nieuwe huisstijl en vele verrassingen worden de bezoekers ook dit jaar weer meegenomen in de ultieme totaalbeleving. Vrouw! biedt de juiste combinatie van samen shoppen, lekker eten, trends spotten, fashionshows bezoeken, beautybehandelingen ondergaan en workshops volgen. Vrouwen shoppen er de hele dag lang de mooiste items voor hun kinderen, interieur en zichzelf bij maar liefst 230 winkels onder één dak. Naast een shopbelevenis biedt Vrouw! ook heel verschillende workshops, presentaties, proeverijen en liveoptredens. ,,Natuurlijk pakken we dit jaar nóg grootser uit!”, benadrukt beursmanager Anouk Kuperus, die net als ‘haar’ Vrouw! ook een tienjarig jubileum viert.
Nieuw: Vrouw! Paviljoen
,,Volledig nieuw is het Vrouw! Paviljoen”, vertelt ze, ,,hier schuift de bezoeker aan bij leuke, inspirerende presentaties en workshops.” Zo zijn er workshops die uitgaan van het principe van de wet van de aantrekkingskracht, geeft een kindercoach tips over het vertalen van het gedrag van kinderen en is er een presentatie over de invloed van hormonen op de vrouw. Ook kunnen de bezoekers in het nieuwe paviljoen terecht voor tips en trucs om je leven zo in te kunnen richten zoals jij dat graag wilt.
Tijd voor een feestje
,,Naast alle vernieuwingen en verrassingen, is het natuurlijk ook gewoon tijd voor een feestje!” benadrukt Anouk. ,,Want wie jarig is trakteert. Wij trakteren onder andere op proeverijen en verrassende workshops, waaronder cocktails maken. Ook zijn verschillende activiteiten op het gebied van sport en gezonde voeding en vele creatieve workshops te volgen. Op Facebook zijn tijdens en voorafgaand aan Vrouw! acties waarmee leuke cadeautjes zijn te winnen en ook tijdens de beurs lopen de bezoekers de kans zomaar verrast te worden.
Het volledige programma, alle deelnemers, activiteiten en het laatste nieuws zijn te vinden op www.vrouw-beurs.nl.
Openingstijden
Vrijdag 10 maart 13.00 – 22.00 uur
Zaterdag 11 maart 10.00 – 18.00 uur
Zondag 12 maart 10.00 – 18.00 uur
Entreeprijzen
Entreeprijs kassa €11,50
Online kaartverkoop €9,50
Parkeren €4,00
Kinderen tot en met 12 jaar gratis entree*
* Onder begeleiding van minimaal één volwassene
Adres
WTC Expo, Entree West, Slauerhoffweg Leeuwarden
Tel: 058 294 15 00 www.vrouw-beurs.nl.

Nog maar enkele plaatsen beschikbaar op Business Contact Dagen Noord

By |

Het programma van de Business Contact Dagen Noord (BCDN), hét ondernemersevent van Noord-Nederland dat ook dit jaar weer is gegroeid, krijgt steeds meer vorm. Alles op het gebied van ondernemen, netwerken en zaken doen staat centraal in diverse workshop en seminars. Er zijn lezingen van bekende Friezen, maar ook uit het zakenleven. Slechts enkele plaatsen zijn nog beschikbaar op de ondernemerspleinen. Ook de overige stands, die verdeeld zijn over ruim twee hallen, beginnen vol te lopen. De Business Contact Dagen Noord zijn dit jaar op 21 en 22 maart in het WTC Expo in Leeuwarden.

Het aantal ondernemerspleinen is ten opzichte van vorig jaar weer gestegen met vijf pleinen. Onder andere nieuw zijn dit jaar het Duurzaamheidsplein, waar bedrijven informatie krijgen over onder andere Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Ideeën worden omgezet in concrete plannen. Op het Financeplein presenteren bedrijven uit de financiële sector zich. Bezoekers en ondernemers kunnen hier terecht voor informatie over financieringen, subsidies, crowdfunding en fondsen. Ook het RVS & Metaalplein is nieuw. Steeds meer ondernemers uit de bouw- en metaalsector bundelen hun krachten en dat is een positieve ontwikkeling.

Hoewel het event groeit, ligt de nadruk op kwaliteit en inhoud. De afgelopen editie sloegen al steeds meer ondernemers en gemeenten de handen ineen door samen een ondernemersplein in te richten. Ondernemers, bedrijven en non-profitorganisaties komen samen om kennis uit te wisselen, te netwerken en zaken te doen. Netwerken loont en is effectief. De BCDN is daarvoor de ideale plek en trekt iedere editie duizenden mensen uit het bedrijfsleven met een leidinggevende positie. Dit maakt de beurs een uitgelezen plek om persoonlijk afspraken in te plannen, te netwerken met beurscollega’s en bezoekers.

Dit alles gebeurt op informele wijze onder het genot van een hapje en een drankje, want de pleinen zijn sfeervol ingericht met horeca op de beursvloer. Naast workshops, lezingen en seminars wordt tijdens het event de ondernemersprijs De HET! uitgereikt. Nieuw daarin is de aandacht voor cultureel ondernemerschap in aanloop naar Culturele Hoofdstad 2018. Ook worden dit jaar weer schilderijen geveild voor Stichting Ronald MCDonald Huizen Friesland.

Alle standhouders en de ondernemerspleinen halen alles uit de kast om een gevarieerd en uniek programma samen te stellen die bezoekers verder helpen op het gebied van ondernemen.
Want, ondernemen doe je met elkaar.

www.bcdn.nl

Boot Holland 2017: Opgetogen standhouders en goede zaken

By |

Leeuwarden – De 27ste editie van Boot Holland is een groot succes geweest. In alles was te merken dat het vertrouwen in de economie zich ook steeds meer uitbetaald in de watersportbranche. Standhouders deden goede zaken en sinds jaren steeg het aantal directe verkopen op de beurs.

Na jaren van stabiliteit zat de beurs ook weer in de lift met het bezette vloeroppervlak. Er viel een lichte stijging te noteren van het aantal verhuurde vierkante meters. De beurs was groter dan vorig jaar en had een aantal bijzondere primeurs. Met 45 motorjachten was de beurs voor geïnteresseerden in een nieuw of jong gebruikt schip de ideale plaats om te kijken, te vergelijken en te kopen.

De Varende Villa van Lecowa B.V. was een van de grote blikvangers op de beurs. Bezoekers stonden in de rij om een kijkje te mogen nemen. “Het liep af en aan met geïnteresseerden en al het foldermateriaal dat wij mee hadden is op”, zegt Lieuwe Koonstra van Lecowa B.V. “Wij zijn er zeker van dat er nieuwe opdrachten volgen na onze presentatie op Boot Holland.”

Vedette Jachtbouw staat sinds de oprichting van de werf, 15 jaar geleden, elk jaar op Boot Holland. Hans van Veen van Vedette: “Boot Holland is een belangrijke beurs waaruit wij elk jaar verkopen genereren. Naast de gezellige en gemoedelijke sfeer op de beurs is dit ook een reden dat wij de afgelopen 15 jaar geen enkele keer hebben overgeslagen.”

De beurs begon bijna met een valse start. Donderdag op vrijdagnacht gingen alle alarmbellen af omdat het waterbassin op het suppaviljoen lekte. De afdeling facilitair van het WTC Expo heeft alles in het werk gesteld om de vloer in de Friezenhal op tijd droog te maken. De beurs en de Friezenhal konden afgelopen vrijdag om 13.00 uur dan ook gewoon open voor het publiek. Het bassin was er niet meer maar standhouders als Easysup hebben alles uit de kast gehaald om er alsnog een mooie presentatie van te maken compleet met livesuppen en demo’s. Alleen kon het helaas niet meer in de praktijk worden gebracht. Andere demonstraties zoals onderwaterlassen, gehouden door Blockr Marine, werden goed bezocht en de presentatie van Marit Bouwmeester zorgde voor een grote opkomst.

Boot Holland 2017 werd bezocht door 35.540 bezoekers. Dat dit iets minder is dan voorgaande editie, kwam grotendeels door een minder druk bezochte zondag. De doorgaans drukst bezochte dag was iets rustiger, wat de organisatie toeschrijft aan sneeuwval in veel plekken in ons land waardoor sommige bezoekers van verder weg het lieten afweten.

Ondanks iets minder bezoekers kijkt de organisatie van Boot Holland terug op een meer dan goed verlopen 27e editie. Over de hele breedte viel op te merken dat de interesse en verkopen voor en van de producten op de beurs toenemen aldus beursmanager Pieter Fokkema. Hij vervolgt: “De beurs zit weer in de lift en standhouders waren tevreden over het aanbod en over de kwaliteit van het bezoek. Boot Holland staat als een huis en de organisatie kijkt dan ook met veel vertrouwen uit naar de 28e editie die plaats zal vinden van 9 t/m 14 februari 2018.

Boot Holland 2017

Boot Holland 2017 in de lift

By |

Leeuwarden – De 27e editie van Boot Holland vindt plaats van 10 t/m 15 februari 2017 in het WTC Expo Leeuwarden. Na jaren van stabiliteit zit de beurs weer in de lift. Zo kent het bezette vloeroppervlak een lichte stijging en meren er meer motorjachten af dan ooit te voren.

Daar komt nog bij dat nagenoeg alle standhouders van vorig jaar nu weer van de partij zijn. Hieruit blijkt dat het goed is bevallen en dat we het als organisatie goed doen, aldus beursmanager Pieter Fokkema. “Hier spreekt vertrouwen uit en daar zijn we ontzettend blij mee. Ook zijn we erg blij met de nieuwkomers en met de bedrijven die terug zijn van weggeweest.” Dat geldt bijvoorbeeld voor Keikes Jachtbouw, Green Yachting en Melior Yachts.

In de motorjachtensector komt Vedette met twee primeurs; De Vedette 12.30 salon in waduitvoering en de Cantia 31 Launch die een nieuwe opbouw en indeling heeft gekregen. Brandsma komt met vier Luna’s waaronder de compacte Luna 34, Pollard presenteert de Coastliner 43 NG en Grouwstervlet de 1350 AK. Breedendam introduceert, de door Guido de Groot vormgegeven, MTB Fourzero Wheelhouse en Bootcentrum Geertsma is aanwezig met de nieuwe BEGE Peddler 950. Verdeeld over de Saksenhal en de Keltenhal vind je maar liefst 45 stalen motorjachten, een ongekend aantal.

Een grote blikvanger die niet meer in de Saksenhal geplaatst kon worden en zo een plek vond in de Frankenhal, is ongetwijfeld de Varende Villa van Lecowa BV. Naast alle primeurs en nieuwbouw schepen is op Boot Holland ook een ruim aanbod van in onberispelijke staat verkerende gebruikte motorjachten. In de Keltenhal zijn er diverse fraaie occasions van Jachtbemiddeling Van Veen en Kuster Yachts. Smelne Yachtcenter presenteert een selectie jong gebruikte jachten in de Saksenhal. Tornado Sailing is deze Boot Holland neergestreken in de Saksenhal en presenteert, naast twee Delphia Escape motorjachten, een Delphia 34 en 47 uit zeiljachten range van dit merk.

Als echte botenbeurs is Boot Holland ook zeker de plaats voor liefhebbers van open boten. Zo vind je er een ruim aanbod sloepen, tenders, consoleboten en rubberboten. Bekende werven en dealers actief in deze bedrijfstak zijn onder meer: Maril, Antaris, Boot Akkrum, A28 Watersport, Van Wierenwatersport, Seafury, Waterspoor en Van Roeden Watersport. Sportboten zijn er van JetBoats.

Naast een grote stand met zeilboten van de klassenorganisaties is er op Boot Holland ook een groot sup en kitesurfplein. Hier vind je alles op het gebied van kiten en suppen. Ook is er een simulator en een groot waterbassin voor demonstraties. Als vanouds is er ook weer een klassieke schepen paviljoen. En vanzelfsprekend staan ook vele dienstverleners en leveranciers van accessoires en toebehoren op Boot Holland. Partijen als Yanmar, Vetus, Drinkwaard, NPS Diesel, Honda en Volvo Penta presenteren hier de nieuwste motoren. Voor watersportartikelen kun je onder meer terecht bij Allpa, Nauticshop en Boatmax.

Boot Holland is de aftrap van het watersportseizoen en wordt gehouden van vrijdag 10 tot en met woensdag 15 februari in het WTC Expo Leeuwarden.

U vindt alle informatie over Boot Holland 2017 op www.boot-holland.nl

Caravana

Caravana 2017 trekt 47.000 bezoekers

By |


Leeuwarden – Het kamperen zit weer in de lift, zo is gebleken de afgelopen dagen in het WTC Expo Leeuwarden. Van 19 t/m 24 januari was kamperend Nederland te vinden op de 57e editie van de Caravana, die dit jaar maar liefst 47.000 kampeerliefhebbers heeft getrokken.

Kwalitatief goede bezoekers
Vanuit het hele land trotseerden fanatieke kampeerders de kilometers om de Caravana te kunnen bezoeken. Beursmanager Femke Beekink kijkt dan ook terug op een geslaagde beurs. ‘’We hadden zondag wat concurrentie van het weer. Desalniettemin hebben we er samen met de standhouders weer  een prachtige presentatie van gemaakt. Ondanks de lichte daling in bezoekersaantallen zijn de standhouders positief: de kwaliteit van de bezoekers was goed en er is veel verkocht!’’

Primeurs Caravana in de Nederlandse media
De vele primeurs op kampeergebied, onder andere de Paradiso, de duurzame trekauto’s en de ANWB en NKC verkiezingen trokken de aandacht van de media. Ook het boek ‘Dus u wilt een camper?’ van Arie en Tineke de Ruijter stond in de spotlight.

Caravana 2018
Beekink is rooskleurig als het gaat om de toekomst: ‘’De Caravana wordt in 2018 wederom in januari georganiseerd in het WTC Expo Leeuwarden. Vanaf maart dit jaar kunnen geïnteresseerde kampeerbedrijven zich weer inschrijven voor deelname’’.

De Caravana 2018 wordt gehouden van 18 t/m 23 januari.

www.caravana.eu

Caravana

Opbouw Caravana 2017 in volle gang!

By |

 

Leeuwarden, 17 januari – De opbouw van de Caravana 2017 is in volle gang. En dat is maar goed ook! In 3 dagen wordt het WTC Expo door zowel de organisatie als 400 exposanten omgetoverd tot een waar kampeerwalhalla.

Primeur! Dus u wilt een camper?
Een prachtige primeur op de Caravana: het eerste Nederlandse handboek voor camperaars. Dit boek telt 288 pagina’s vol handige tips en achtergrondinformatie voor de beginnende camperaar. Schrijvers Arie en Tineke de Ruijter zijn inmiddels ervaren camperaars, maar zijn dit niet altijd geweest. Arie: ‘’Wij kozen voor een camper vanwege de vrijheid, maar kwamen er al snel achter dat de camper een zeer complex kampeermiddel is. En dat is nou precies de reden waarom wij dit boek geschreven hebben. Omdat we dergelijke informatie als beginnend camperaar zelf goed hadden kunnen gebruiken!’’.

Geïnteresseerd in het eerste Nederlandse handboek voor camperaars? Op donderdag 19 januari om 13:00 zal bij entree west (stand 8091) het eerste boek overhandigd worden, en niet zomaar aan iemand. Het eerste boek zal overhandigd worden aan voormalig Nederlands schaatscoach en tevens fanatiek camperaar Ab Krook en zijn vrouw Ineke. Een ieder is natuurlijk van harte welkom dit feestelijke moment bij te wonen.

Femke Beekink, beursmanager van de Caravana 2017: ‘’Wij zijn natuurlijk ontzettend blij dat Arie en Tineke de Ruijter en Uitgeverij Anderszins onze beurs hebben uitgekozen voor de lancering van dit prachtige en handzame boek. Dat zegt iets over ons succes en dat van de branche’’

www.caravana.eu

Caravana

Caravana 2017: het is bijna zover!

By |

Leeuwarden, 11 januari – Het is bijna zover: vanaf volgende week donderdag 19 januari kan kamperend Nederland zijn hart ophalen aan al het moois dat de Caravana te bieden heeft! De volledige 45.000 vierkante meter is al sinds november uitverkocht. Dat belooft wat! De Caravana is met dit oppervlakte en haar 400 exposanten nog steeds de grootste kampeerbeurs van Nederland!

Caravana: De plek om een nieuwe vakantiebestemming uit te kiezen!

De Caravana is bij uitstek dé beurs om een kampeerbestemming te kiezen. Op geen enkele andere kampeerbeurs is het campingaanbod zo hoog. Ruim 200 campings vertegenwoordigen samen zo’n 16 verschillende Europese Bestemmingen.  Naast de meest populaire vakantiebestemmingen, zoals Frankrijk, Duitsland en Italië, zijn ook de minder bekende vakantielanden op de Caravana te vinden. Denk hierbij aan Letland, Tsjechië en Zwitserland.

De camperaar in het zonnetje
Voor de fanatieke camperaar is er van alles te beleven op de Caravana. Zo kan een camperaar optimaal van zijn beursbezoek genieten door bij Harry J. Wildschut, van Uw Camper Toergids,  een overnachting te boeken. Wildschut organiseert voor het vijfde jaar op rij hét camper stamppot arrangement. Ook voelt de NKC stand voor de camperaar natuurlijk als thuiskomen. Ze kunnen weg zwijmelen bij de kampeerauto’s van het jaar, of deelnemen aan de workshop ‘Camperen voor beginners’.

De caravan: onverminderd populair!
Zoals bij velen bekend, zit de caravan verkoop in Nederland weer in de lift. En dat is goed nieuws! Ook op de Caravana kan de caravanliefhebber zijn ogen uitkijken. Er zijn namelijk maar liefst 17 verschillende caravanmerken te vinden op de Caravana! Ook voor toebehoren en voortenten kunnen de bezoekers natuurlijk terecht in de Friezenhal.

De vouwwagen in opmars
Veel jonge gezinnen kiezen tegenwoordig vaak voor een vouwwagen. Paradiso speelt hierop in met de presentatie van de allernieuwste Paradiso Vouwcaravan. Vanuit het gedachtegoed van de oude Paradiso is een volledig nieuw product ontwikkeld passend bij deze tijd. De Paradiso Vouwcaravan heeft een modern design en kan naar wens aangepast worden! Voor ieder wat wils.

Femke Beekink, beursmanager van de Caravana 2017: ‘’Ook dit jaar bieden we de totale kampeermix aan. Bezoekers kunnen bij ons terecht voor een kampeermiddel, de leukste campings en de meest handige kampeeraccessoires. Dit totaalaanbod maakt Caravana zo’n succes. Daar zijn we trots op!’’

www.caravana.eu

Business Contact Dagen Noord zitten opnieuw in de lift

By |

bcdn17-mail-header-670x90px

Opnieuw is er een groei van aantal standhouders tijdens de Business Contact Dagen Noord, die volgend jaar op 21 en 22 maart in Leeuwarden plaatsvinden. Het aantal ondernemerspleinen is ten opzichte van dit jaar weer gestegen. Nieuw zijn volgend jaar het Duurzaamheidsplein en het RVS & Metaalplein. ‘We zien steeds meer ondernemers uit de bouw- en metaalsector op de beurs en dat is een positieve ontwikkeling. Ook economisch gezien getuigt dit van een stijgende lijn. Bovendien willen  ondernemers steeds meer hun krachten bundelen’, aldus beursmanager Hetty Kroes.

De Business Contact Dagen Noord staan volgend jaar wederom in het WTC Expo in Leeuwarden. Op 21 en 22 maart komen ondernemers, bedrijven en non-profitorganisaties in twee hallen samen om kennis uit te wisselen, te netwerken en zaken te doen. Er zijn inspirerende workshops, interessante lezingen en boeiende sprekers over de meest uiteenlopen zaken op het gebied van ondernemen. Zo komt onder andere voormalig topturner Herre Zonderland naar het WTC om te spreken over hoe topsport zich verhoudt tot zaken doen.

De afgelopen editie sloegen al steeds meer ondernemers en gemeenten de handen ineen door samen een ondernemersplein in te richten. Ook volgend jaar verwelkomen we de ondernemersverenigingen en gemeenten De Fryske Marren en Smallingerland. Daarnaast zijn ook SC Heerenveen, Cambuur en The White House weer vertegenwoordigd.

Op het Duurzaamheidsplein, een nieuw plein, worden onder andere vraagstukken beantwoord rond Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Zo komen bezoekers alles te weten over financiering, subsidies en besparingsmogelijkheden op dit gebied. De bedrijven die zich hier presenteren helpen ondernemers hun MVO ambities om te zetten in concrete stappen. Veel pleinen bieden bovendien maatwerk en beantwoorden vragen over hoe je als onderneming kunt groeien of professioneler voor de dag komt.

De gemeente en ondernemersvereniging De Fryske Marren hebben voor de BCDN 2017 nog een ludiek idee. Ze nodigen alle ondernemers in De Fryske Marren uit om naar de BCDN te komen. Niet met eigen vervoer, maar met speciale bussen. Ze hopen op 21 maart met een enorme colonne bussen naar Leeuwarden te rijden onder het motto: ondernemen doe je met elkaar.

www.bcdn.nl

Noord Nederlandse Landbouwbeurs

Succesvolle editie Landbouwbeurs

By |

15073438-1_wtc_nnlb_2016_website2
De agrarische sector biedt volop kansen. Dit was het beeld van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs die van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 december jl. werd gehouden. Indrukwekkende stands en een waslijst aan activiteiten, primeurs, seminars en interessante lezingen. De grootste landbouwvakbeurs van het Noorden trok de afgelopen dagen ruim 25.000 enthousiaste bezoekers uit binnen- en buitenland.

Innovatie als brug naar de toekomst
De agrarische sector zit momenteel in een lastige periode. Veel boeren zijn ongerust over de fosfaatproblematiek en de steeds strengere eisen waaraan moet worden voldaan. Geïnteresseerden lieten zich hierdoor echter niet afschrikken. Integendeel, de algemene stemming op de beurs was dat het juist nu tijd is om te investeren in kennis en optimaal samen te werken om toekomstige problemen te lijf te kunnen gaan.

Zowel bezoekers als exposanten oordeelden zeer positief over de beurs. “Als ik iedereen zo beluister, heb ik de indruk dat er hard wordt gewerkt aan innovaties. Iedereen is enthousiast en erg gedreven om de agrarische sector hier in Noord-Nederland succesvol te laten blijven in de toekomst. Dat wij als beursorganisatie een steentje hebben bijgedragen aan het bij elkaar brengen van partijen en aan een nog betere samenwerking, stemt mij zeer positief,” aldus Beursmanager Tjettje Miedema.

Landbouwbeurs 2018
“Er is nu al animo voor de beurs in 2018”, konden organisatoren Tjettje Miedema en Douwina Yntema tevreden vaststellen. “We gaan deze editie samen met de deelnemers evalueren, maar dat er in 2018 weer een Landbouwbeurs komt, staat nu al vast. Zelfs de datum is al bekend, namelijk van woensdag 12 tot en met zaterdag 15 december 2018.”

www.wtclandbouw.nl

Noord Nederlandse Landbouwbeurs

Winnaar Gouden Hef 2016 bekend

By |

15073438-1_wtc_nnlb_2016_website2

Een onafhankelijke jury heeft zojuist onder leiding van voorzitter Robert Ellenkamp bij de opening van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs, Hoogland B.V. met Alkagrain beloond met de stimuleringsprijs “Gouden Hef”. Het winnende eiwit vervangende diervoederproduct Alkagrain is samen met de andere 23 genomineerde innovatieve producten nog tot en met zaterdag 17 december te bewonderen op de Landbouwbeurs in het WTC Expo te Leeuwarden.
Hoogland met Alkagrain prijswinnaar “Gouden Hef”
Alkagrain van het Friese familiebedrijf Hoogland B.V. uit Ferwert is door de jury uitgeroepen tot meest vernieuwende product dat tijdens de Landbouwbeurs wordt getoond. “Een briljant alternatief voor de geïmporteerde Amerikaanse soja, met direct voordeel voor iedere melkveehouder. Duurzaamheid, een betere voederwaarde voor de koe en een lager fosfaatgehalte dan in soja. Daarmee levert Alkagrain een bijdrage aan het oplossen van de huidige mest-problematiek. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van voertarwe uit eigen land, dus het vergroot ook nog eens de afzetmogelijkheden van de Noord-Nederlandse akkerbouwsector,” aldus juryvoorzitter Robert Ellenkamp. Naast Alkagrain waren ook de Innovado, het automatisch voersysteem van Schuitemaker en het SSAS mestbeluchtingssysteem genomineerd.

Winnaar Gouden Hef 2016

Meer informatie over de winnaar en andere innovaties die de agrarische sector naar een hoger plan weten te tillen, is te vinden op http://wtclandbouw.nl/noviteiten. Alle innovaties zijn nog tot en met zaterdag te bewonderen op de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs.
Friesland ‘kicking alive’
Na een welkomstwoord door beursmanager Tjettje Miedema stonden Gedeputeerde Johannes Kramer en Dairy Campus-directeur Kees de Koning tijdens de opening stil bij de ontwikkelingen in de agrarische sector. Het zijn zorgelijke tijden door het fosfaat-plafond wat veel boeren boven het hoofd hangt. Tegelijk benadrukten beide sprekers het enorme belang van de sector voor Noord-Nederland en dat het juist nu tijd is om naar voren te kijken, tijd voor kansen en innovaties. “Friesland is ‘kicking alive’ als het gaat om nieuwe initiatieven voor de melkveehouderij,” aldus Kees de Koning. Samenwerken, verbinden, kennisdelen, clusteren, de handen uit de mouwen steken, daar zet Dairy Campus op in. Net als de provincie Friesland. “Dairy Valley is daar een recent voorbeeld van. Een samenwerking binnen de Agri- en Zuivelsector die hoopt uit te groeien tot hét Zuivelhart van Nederland. Ook het nieuwe initiatief Potato Valley, een kennisplatform van 800 Groningse en Friese aardappeltelers, wordt door de provincie gestimuleerd. Tijd dus om kansen te pakken, deze beurs biedt daarvoor volop innovatieve voedingstof, “aldus gedeputeerde Johannes Kramer.
Praktische informatie Noord-Nederlandse Landbouwbeurs 2016
Van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 december 2016 wordt de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs gehouden in het WTC Expo Leeuwarden. De beurs is op woensdag en donderdag geopend van 13.00 tot 22.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie: www.wtclandbouw.nl.
Noord Nederlandse Landbouwbeurs

Noord-Nederlandse Landbouwbeurs belooft veel innovaties

By |

15073438-1_wtc_nnlb_2016_website2

 

Komende week zal het WTC Expo te Leeuwarden het toneel worden van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs. Een beurs die inmiddels een begrip is in ons land. De voorbereidingen zijn momenteel in volle gang. “We verwelkomen dit jaar veel primeurs en noviteiten,” laat Tjettje Miedema, Beursmanager, weten. De agrarische sector wordt tijdens deze 21e editie volop in de spotlight gezet.

Met nog een kleine week te gaan, hebben zich in de verschillende categorieën al zo’n 25 baanbrekende innovaties op agrarisch gebied aangekondigd voor deelname aan de Landbouwbeurs. Tjettje Miedema: “Veel deelnemers zien de Landbouwbeurs als het juiste platform om hun nieuws op het gebied van bijvoorbeeld landbouwmachines en -werktuigen, veevoeders, zaaizaden en stalinrichting te tonen. Enkele noviteiten betreffen echt nieuws vers van de pers.”

Innovaties
Op de website van de Landbouwbeurs staat de complete lijst met noviteiten. Van een volautomatisch voer uithaalsysteem, digitale mestanalyse via een app, een nieuw afdichtsysteem voor sleufsilo’s tot een unieke kistenkantelaar en een CO2 neutrale verwarmer van spoelwater. “We kunnen nog allerlaatste primeurs verwachten op de beurs. Want sommige deelnemers houden dat zelfs voor ons als organisatie geheim,” aldus Tjettje Miedema.

Gouden Hef
Tijdens de officiële opening van de Landbouwbeurs op woensdag 14 december a.s. wordt de winnaar bekend gemaakt van de “Gouden Hef”. Deze inmiddels felbegeerde prijs is door de organisatie in het leven geroepen ter stimulering van nieuwe ontwikkelingen en slimme ideeën, om hiermee de agrarische sector op een hoger niveau te ‘heffen’.

Ticketverkoop
De online kaartverkoop voor de Landbouwbeurs is in volle gang. Entreekaarten aan de kassa kosten 12,50 euro per stuk. Online bestellen kan voor € 10,50.

Praktische informatie Noord-Nederlandse Landbouwbeurs 2016
Van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 december 2016 wordt de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs gehouden in het WTC Expo Leeuwarden. De beurs is op woensdag en donderdag geopend van 13.00 tot 22.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie: www.wtclandbouw.nl.

Caravana

Caravana 2017 volgeboekt!

By |

caravana2017-978x127

Caravana 2017 volgeboekt!

Dat het de kampeerbranche voor de wind gaat, is meer dan ooit te merken aan het aantal inschrijvingen voor de Caravana 2017. Op een aantal kleine plekken na is het complex tot de laatste vierkante meter volgeboekt met caravan- en camperprimeurs, tenten, vouwwagens, kampeeraccessoires én campings. Met ruim 45.000m2 aan expositieruimte mag de Caravana zich dan ook nog steeds de grootste kampeerbeurs van Nederland noemen!

Thema: ‘Proef de vrijheid!’
Het thema van de Caravana 2017 is ‘Proef de vrijheid!’. Met dit thema vieren we dat kamperen ons het ultieme gevoel van vrijheid geeft. Met de camper langs de kust van Frankrijk, met de caravan naar die ene fantastische camping in Italië of met de vouwwagen naar de prachtige Adriatische kust in Kroatië. En als het niet bevalt? Dan rijden we door naar de volgende bestemming. Dát is vrijheid!

Verkiezingen
In het kader van de twee verschillende wedstrijden is er veel innovatie te zien op de Caravana 2017. Het gaat hierbij om de Caravan en Camper van het Jaar, een initiatief van de ANWB Kampeer & Caravan Kampioen. Daarnaast worden op donderdag 19 januari om 11:00 de NKC kampeerauto’s van het jaar bekend gemaakt.

Primeurs
Een van de primeurs op de Caravana is de presentatie van de nieuwe Paradiso Vouwcaravan. Vanuit het gedachtegoed van de oude Paradiso is een volledig nieuw product ontwikkeld passend bij deze tijd. De Paradiso vouwcaravan heeft een modern design en kan naar wens aangepast worden.
Tevens kan men dit jaar op de Caravana terecht voor een milieuvriendelijker alternatief voor traditioneel aangedreven trekauto’s. Op de stand van Lexus Groningen en Toyota-dealer Galema uit Leeuwarden krijgen bezoekers uitleg over de hybride voordelen van de Lexus NX 300h AWD, Lexus RX 450h en Toyota RAV4 Hybrid AWD.

Femke Beekink, beursmanager van de Caravana 2017: “We zijn ontzettend trots en dankbaar dat we ook dit jaar weer de prachtigste primeurs en noviteiten aan de bezoekers mogen presenteren. We vinden het belangrijk om de diversiteit en innovatie van onze branche over te brengen aan de bezoeker. Dat we nu binnen de meeste segmenten al volgeboekt zitten zegt wat over de populariteit van de Caravana en de positiviteit in de kampeerbranche!’’

Het noviteitenoverzicht is te vinden op www.caravana.eu

Noord Nederlandse Landbouwbeurs

Unieke samenwerkingen Noord-Nederlandse Landbouwbeurs

By |
Noord-Nedrlandse Landbouwbeurs 2016
Van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 december 2016 staat het WTC Expo Leeuwarden volledig in het teken van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs. Ruim 25.000 belangstellenden uit de agrarische sector bezoeken naar verwachting het evenement. Hiermee is de beurs uitgegroeid tot één van de topevenementen in het WTC Expo. Klein begonnen, bestrijkt de Landbouwbeurs met 45.000 m2 nu de gehele beursvloer van het WTC-complex. De komende weken wordt ingezet op een uitgebreide mediacampagne. Daarbij eisen zelfs de bekende Omrin bedrijfsafvalauto’s de aandacht van het publiek op.

De 21e editie van de Landbouwbeurs belooft een levendig en dynamisch evenement te worden. Met nog een paar weken te gaan, telt de lijst circa 250 deelnemers. “De beurs zit praktisch boordevol,” aldus Beursmanager Tjettje Miedema. “Een groot aantal trouwe exposanten is aanwezig. Daarnaast verwelkomen we tientallen nieuwe deelnemers, waardoor we nog completer zijn dan afgelopen editie in 2014. Ik kan natuurlijk niet voor individuele bedrijven spreken, maar het lijkt er op dat de agrarische sector goed boert. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat deze editie een groot succes wordt.”

Uitgebreid activiteitenprogramma
Aan activiteiten geen gebrek tijdens de Landbouwbeurs 2016. Op de beursvloer is meer  te doen dan ooit. Maar voor het eerst is er ook buiten het nodige te beleven. In mei 2016 is de Dairy Campus officieel geopend. Een inspirerende ontmoetingsplek voor iedereen die iets met de zuivelsector van doen heeft. Voor slechts € 15,00 kunnen geïnteresseerden de Landbouwbeursbeurs bezoeken, inclusief een excursie met rondleiding op de Dairy Campus. Woensdag 14, donderdag 15 en vrijdag 16 december staat er om 14.00 uur een bus klaar voor deze excursie. Rond 16.00 uur is men weer terug bij het WTC Expo. Een overzicht van alle activiteiten staat weergegeven op www.wtclandbouw.nl.

Ludieke mediacampagne met Omrin
Nu exposanten zich massaal hebben aangemeld, is het de hoogste tijd voor een uitgebreide bezoekerscampagne. De komende vier weken ziet u overal in de provincie het thema “Voedingsstof voor een rijke oogst” in de rode boerenzakdoek-stijl terug. Op billboards, in advertenties, in de samenwerking met Agrio, maar ook in bladen met speciale acties. Niemand kan om de samenwerking met Omrin Bedrijfsafval heen. Mooi vormgegeven reclame-uitingen op meerdere bedrijfsafvalwagens van Omrin zullen dagelijks uw aandacht trekken. In het verkeer of op uw boerenerf. “Omrin Bedrijfsafval is trotse partner van WTC Expo en ook van deze Landbouwbeurs. Wij zijn zelf uiteraard deelnemer aan de beurs en maken graag deze uitzondering om de Landbouwbeurs extra te promoten. Een mooie win-win situatie!”, aldus Klaas Wijnsma, manager Commercie & Logistiek van Omrin Bedrijfsafval. Via onderstaand filmpje krijgt u een impressie van deze ludieke mediacampagne.

Samenwerking Omrin

Praktische informatie Noord-Nederlandse Landbouwbeurs 2016
Van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 december 2016 wordt de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs gehouden in het WTC Expo Leeuwarden. De beurs is woensdag en donderdag geopend van 13.00 tot 22.00 uur en vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie: www.wtclandbouw.nl.

Tweede editie CLASSICSNL overtreft verwachtingen

By |

afbeelding1

Tweede editie CLASSICSNL overtreft verwachtingen

In oktober 2015 beleefde CLASSICSNL- de beurs voor klassieke automobielen in Leeuwarden- een uitstekende start. Kwalitatief goed en hoogwaardig commercieel aanbod en klassiekers voor expositie doeleinden vormden uitstekende uitgangspunten om het hoogwaardige imago van CLASSICSNL te vestigen. Dit jaar groeide de beurs op alle vlakken. Het vloeroppervlak, het aantal deelnemers en de ambiance werden naar een hoger niveau getild. En de poorten van het WTC Expo in Leeuwarden werden van 28 tot en met 30 oktober door duizenden bezoekers méér gepasseerd.

“Ik denk dat we er in geslaagd zijn om onze belofte en ambitie waar te maken”, zegt beursmanager Pieter Fokkema. We hebben nóg meer aandacht besteed aan de aankleding van CLASSICSNL. Daarnaast zijn we er samen met – en dankzij onze deelnemers – in geslaagd om het aanbod óók naar een hoger niveau te tillen. Ook hebben we in de aanloop naar de beurs een gevarieerd mediaprogramma uitgevoerd en hiermee veel media-exposure gegenereerd. De liefhebbers hebben het opgepikt en zijn in groten getale – en vanuit heel het land – naar Leeuwarden gekomen. Het feit dat bezoekers ook echt de tijd namen om alles tot zich te nemen geeft aan dat de beurs de mensen heeft gepakt. Mooi is ook het feit dat diverse deelnemers een “verkocht” bordje op een aantal van de aangeboden klassiekers plaatsen. We kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagd evenement.”

Het themaplein “100 jaar BMW” in samenwerking met de BMW Klassieke Autoclub gaf cachet aan CLASSICSNL. Een heldere stand met belangrijke en bijzondere modellen uit de geschiedenis van BMW trok veel belangstelling. En dat gold ook voor de fraaie stands van de professionele klassiekerbedrijven, particulieren, clubs en branche gerelateerde organisaties. Ook het themaplein “hulpverlening uit vroeger jaren” trok veel aandacht. Het hart van het plein werd gevormd door het 70-jarig bestaan van de ANWB Wegenwacht. De motoren en fraaie Citroëns van de Gele Brigade werden in een historische setting- met veel beeldmateriaal- gepresenteerd. Ook de Klassiekerveiling- door CLASSICSNL in samenwerking met Onlineveilingmeesters.nl- trok nadrukkelijk aandacht. Meerdere auto’s wisselden van eigenaar.

In alle opzichten groeide CLASSICSNL. En in alle opzichten is de 2016 editie van CLASSICSNL geslaagd. Pieter Fokkema besluit: “Vorig jaar hebben we met deze beurs vooral gezaaid. Onze entree gemaakt binnen de wereld van klassiekerbeurzen. Dit jaar hebben we onze naam binnen deze wereld denk ik gevestigd. We zijn dan ook trots op het feit dat alle voorbereidingen voor en alle componenten van CLASSICSNL in het laatste weekend van oktober op een prachtige wijze samenkwamen. En resulteerden in een beurs waar we niet alleen trots op mogen zijn, maar die ook verse uitgangspunten biedt voor de 2017-editie. Want dat we op deze wijze door willen gaan, staat absoluut vast.” 

Hobby & Vrije tijd groeit door

By |

Persbericht 27  oktober 2016

Hobby & Vrije tijd groeit door

Na een succesvolle terugkeer in 2015 staat Hobby & Vrije Tijd 2016 weer voor de deur en de belangstelling is gegroeid. Waren er vorig jaar in totaal nog zo’n 170 standhouders, zijn het er dit jaar al ruim 200. De beurs is dan ook al bijna vol, en de laatste plekken worden vergeven.  Hobby & Vrije Tijd 2016 staat weer bol van activiteiten, creativiteit, vermaak en inspiratie.

De beursvloer
Net als in 2015 staan er weer 2 grote hallen vol met alles op het gebied van modelbouw. Naast natuurlijk de vaarvijver, het vlieggebied, de treinsporen en modeltrucks is er dit jaar, nieuw op de beursvloer, ook een model racebaan aanwezig welke is uit te proberen door de aanwezige kinderen!

Daarnaast is een hal gevuld met vele hobby’s en materialen, workshops en sportieve activiteiten. Van Scrapbooking tot plotteren, van kaarten maken tot haken en breien, van oude ambachten tot lego en meccano. Bij binnenkomst wordt men verrast met een straat vol kunst!

Volop vermaak en activiteit
Hobby & Vrije Tijd staat ook dit jaar weer garant voor vermaak en activiteit. Jeugdcircus Saranti presenteert de nieuwe show “Hotel d’Botel” en RadioNL neemt enkele spraakmakende artiesten mee. Verder haken we weer mee met de grootste gehaakte deken van de wereld en zijn er talloze workshops en demo’s over de gehele beursvloer op het gebied van modelbouw, sport, kunst en creatieve hobby’s.

Kortom: shoppen, meedoen, bewonderen en inspiratie opdoen op Hobby & Vrije Tijd van 11 t/m 13 november! De beurs is op vrijdag 11 november geopend van 13.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag 12 en zondag 13 november van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Kijk voor all informatie over de beurs op www.wtchobbyenvrijetijd.nl

CLASSICSNL is klaar voor de tweede editie

By |
afbeelding1
Leeuwarden – Van 28 tot en met 30 oktober vindt in het WTC Expo in Leeuwarden de tweede editie van CLASSICSNL plaats. Alles is in gereedheid gebracht om de klassiekerbeurs een nog groter succes te laten worden dan de al geslaagde debuuteditie van 2015. “Alle stands zijn uitverkocht en we zijn er in geslaagd om CLASSICSNL opnieuw van een aantal prachtige attracties te voorzien. Bovendien is de beurs groter van opzet”, zegt beursmanager Pieter Fokkema. De uitgangspunten blijven hetzelfde: we richten ons op klassiekers die zich in een conditie van goed tot en met concoursstaat bevinden.
100 jaar BMW
Als hoofdthema heeft CLASSICSNL dit jaar het 100 jarige bestaan van BMW uitgekozen. In samenwerking met de BMW Klassieke Autoclub wordt een indrukwekkende invulling gegeven aan het thema. Illustere Beierse iconen als de BMW 507 en de BMW 326 zullen -samen met nog eens 15 iconische BMW’s- invulling geven aan het hoofdthema in Leeuwarden.
70 jaar Wegenwacht
Een andere publiekstrekker zal worden ingekleurd door het 70-jarig bestaan van de ANWB Wegenwacht. De bezoekers gaan in Leeuwarden terug in de tijd. Het themaplein wordt onder meer opgeluisterd door de aanwezigheid van onder meer een originele Citroën Ami, twee Wegenwacht BSA’s en een originele bestel 2 CV van de gele brigade. Naast de ANWB Wegenwacht voertuigen is er op dit plein nog een aantal bijzondere historische hulpverleningsvoertuigen te aanschouwen.
Veiling
Nieuw op CLASSICSNL is de veiling van klassieke auto’s, die in samenwerking met de Online Veilingmeesters uit Groningen wordt georganiseerd. Net als het overige aanbod op de beurs, bevinden de te veilen klassieke auto’s zich tenminste in een goede staat. In totaal worden er 35 voertuigen aangeboden en binnen het aanbod bevindt zich een aantal exclusieve klassiekers en auto’s die uitstekend geschikt zijn om als dagelijks vervoermiddel in te zetten. De kavellijst met auto’s staat online en er kan reeds geboden worden. De kijkdagen zijn tijdens de openingsdagen tijdens de beurs. Op zondagmiddag 30 oktober vanaf 13.30 uur worden de auto’s live op de beurs afgehamerd. Het loont bijzonder de moeite om minimaal een kijkje te nemen of om alvast online te bieden.
Tijdens CLASSICSNL staat het WTC Expo volledig in het teken van klassieke auto’s en youngtimers. CLASSICSNL biedt plaats aan een grote verscheidenheid van professionele deelnemers, specialisten, particuliere eigenaren, branche gerelateerde organisaties en clubs. Zij zullen gezamenlijk een grote verscheidenheid aan klassiekers, youngtimers, automobilia en dienstverlening tonen in een hoogwaardige, sfeervolle en bijzonder toegankelijke entourage. In een omgeving waar mooie klassiekers, specialismen en pure liefde voor het vak de klassiekerbeleving bij de bezoekers zeker zullen vergroten. Een bezoek aan CLASSICSNL is daarom voor de liefhebber en aspirant klassiekerrijder een absolute must.
Tickets bestellen
De beurs is van vrijdag 28 tot en met zondag 30 oktober dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur. Voor bezoekers is inmiddels de kaartverkoop gestart. In de online voorverkoop bedraagt een toegangsbewijs € 11,50. Te bestellen via de website. www.classicsnl.nl.
Noord Nederlandse Landbouwbeurs

Samenwerking centraal op Noord-Nederlandse Landbouwbeurs 2016

By |

16034139-1_wtc_landbouw_banner_728x90-1

Het doel van een beurs als de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs is het bevorderen van samenwerking in de agrisector. Dit vergroot de kennis en versterkt de expertise bij de agrariërs. En dat wordt in de huidige economische markt steeds belangrijker. “Ook als agrarisch ondernemer red je het niet meer om op je eigen eilandje te blijven zitten en je niks aan te trekken van de wereld om je heen,” aldus Tjettje Miedema, Beursmanager. “We zien dit terug in diverse samenwerkingsverbanden en gezamenlijke deelnames aan pleinen op de komende Landbouwbeurs in het WTC Expo te Leeuwarden.”

Vanuit een unieke samenwerking tussen elf bedrijven, die gezamenlijk de melkveesector bedienen, is “Melk van het Noorden” ontstaan. Tjettje Miedema: “Tijdens de beurs zijn al deze bedrijven gesitueerd op één groot plein. Ook veel dealers zien we gezamenlijk optrekken als het om beursdeelname gaat. Een positieve ontwikkeling. Hetzelfde geldt voor de importeurs. Velen vinden de weg weer terug naar Leeuwarden, zoals Goeweil, Bressel und Lade en Tjalma. Dit werkt ondersteunend voor de dealers in het Noorden. De Landbouwbeurs is altijd een succesvolle beurs geweest. Ook nu lopen de inschrijvingen weer prima en liggen de verwachtingen zowel qua bezoekers als exposanten hoger dan in 2014. Kortom, we zijn meer dan tevreden.”

Gouden Hef
In 2014 werd de drogestofmeter voor grasland Pasture Reader uitgeroepen tot winnaar van de “Gouden Hef”. Dit leverde Pasture Reader de titel duurzaamste jong agrarisch ondernemer op. Ook dit jaar kunnen deelnemers in aanmerking komen voor deze felbegeerde prijs, die door de beursorganisatie in het leven is geroepen ter stimulering van nieuwe ontwikkelingen en slimme ideeën, om hiermee de agrarische sector op een hoger niveau te heffen. Vernieuwende deelnemers kunnen zichzelf via de website voordragen of zich door een ander laten voordragen voor de “Gouden Hef” 2016.

Samenwerking Bildtse Aardappelweken
Het Bildt, één van de kerngebieden voor export van pootaardappels, organiseerde in 2012 de eerste Bildtse Aardappelweken. In 2018 keert dit succesvolle evenement terug, het jaar waarin Leeuwarden Culturele Hoofdstad is. Maar naast Leeuwarden is dan ook Valetta (Malta) Culturele Hoofdstad van Europa. Er zijn daarom vele lopende uitwisselingsprojecten met aardappeleiland Malta, waaronder ‘Potatoes Go Wild’. Tijdens de Landbouwbeurs laat de Stichting Bildtse Aardappelweken al haar projecten zien aan het publiek. Zo is de Landbouwbeurs aanwezig bij de ondernemerslunch in 2018. Een vruchtbare samenwerking met het oog op 2018, het jaar waarin ook de Landbouwbeurs weer wordt georganiseerd.

Veiling
De unieke agrarische veiling van jong gebruikte landbouwmachines trekt van oudsher veel bezoekers. Voor de derde maal op rij pakt Troostwijk Veilingen weer groots uit op de Landbouwbeurs. Tijdens de beurs kunnen bezoekers jong gebruikte machines bekijken, waarna er online kan worden geboden.

Sieperda-symposium 2016
De agribusiness heeft een sterke invloed gehad op de moderne Friese economie. Zo zijn de Friese koe en de bijbehorende zuivelindustrie wereldwijd bekend. Op 16 december 2016 wordt in het kader van de Landbouwbeurs het Sieperda-symposium “Graven naar de wortels van de Friese kenniseconomie” georganiseerd. De bijdragen op het symposium in het WTC Expo concentreren zich op voorbeelden uit het agrarische bedrijfsleven en de zuivelindustrie. De organisatie is in handen van de Fryske Akademy en het Fries Genootschap.

Praktische informatie Noord-Nederlandse Landbouwbeurs 2016
Van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 december 2016 wordt de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs gehouden in het WTC Expo Leeuwarden. De beurs is op woensdag en donderdag geopend van 13.00 tot 22.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie: www.wtclandbouw.nl.

Vrouw! Experience – ben jij er klaar voor?

By |
15309-WTC-Expo_Beurs-Vrouw!-Experience_Facebook-Header-851x315px
LEEUWARDEN – op 7, 8 en 9 oktober is het weer drie dagen genieten van alles wat vrouwen leuk vinden. Dan vindt in het WTC Expo in Leeuwarden de tweede editie plaats van Vrouw! Experience, het kleinere zusje van de voorjaarseditie in maart. De beurs is op ten top beleving en zet de vrouw centraal. Het is een dag lang shoppen, je laten verwennen en inspireren door de ruim 150 deelnemers, workshops, demonstratie en modeshows.
Vorig jaar was de debuuteditie van de beurs een groot succes. Dit heeft er aan bijgedragen dat de tweede editie behoorlijk in de lift zit. Anouk Kuperus, beursmanager ligt toe: “Vrouw! Experience is kleiner van opzet dan de voorjaarseditie, heeft een eigen karakter en is meer thematisch ingericht.
Dit wordt enorm gewaardeerd door onze bezoekers en exposanten. Voor dit jaar zijn we zeer tevreden over de grotere opzet waarbij we veel nieuwe deelnemers mogen begroeten. Nieuw is o.a. Cafe Marakesh waar je aan kunt schuiven bij workshops en proeverijen van dit heerlijke drankje. Weleda laat je kennis maken met de heerlijkste verzorgingsproducten en op het nieuwe Oer lekker
plein geniet je van heerlijke Friese producten. “
Nieuw op Vrouw! Experience – Gezond & Fitplein
Een compleet nieuw interactief plein op Vrouw! Experience waarbij alles draait om gezondheid, je fit voelen en ontspanning. Op het plein kun je bij Terpstra Cycling World de nieuwste Giant Liv testen, op het Gezond & Fit podium schuif je o.a. aan bij lezingen over gezonde voeding van Gezond met Femke. Eet jij wanneer je moe, blij, verdrietig of onrustig bent? En kan je eigenlijk heel goed afvallen als je dat niet doet? Schuif dan aan bij de workshop Emotie- eten de baas van Judith van Gennip.
Vrouw! modeshow en live optredens
Onder het genot van een hapje en drankje geniet je samen met je vriendinnen, zus of moeder van de inspirerende Vrouw! Experience modeshow door Jamm Models, begeleid door Arjen Baakman (bekend van The Voice of Holland). In samenwerking met de Nacht van Friesland wordt een podium neergezet waar iedere dag een optreden is van Friese artiesten. Op vrijdagavond komt Jelle B langs, zaterdag kun je genieten van de nieuwe single van Syb van der Ploeg en Piter Wilkens en zondag komt Johannes Rypma met de Bounty Hunters langs. Feest gegarandeerd dus.
Ga gratis met Arriva naar Vrouw! Experience
Weet je nog niet op welke manier je naar Vrouw! Experience toe gaat? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou! WTC Expo is namelijk een samenwerking met Arriva aangegaan waarbij iedere bezoeker op vertoon van haar E-ticket kosteloos met het openbaar vervoer van Arriva vanuit Friesland en Groningen (trein) naar Vrouw! Experience kan rijden. Er worden vanaf het station Leeuwarden speciale Vrouw! pendelbussen ingezet die de dames naar het WTC Expo brengt en weer terug naar het station. Je stapt samen met je vriendinnen op de trein en/of bus en wordt voor de deur afgezet. Hoe leuk is dat! En….wanneer je online je ticket koopt profiteer je ook nog eens van € 2,00 korting.

Klassiekerbeurs CLASSICSNL behoorlijk groter van opzet

By |

CLASSICSNL

Leeuwarden – Van 28 tot en met 30 oktober 2016 wordt in het WTC Expo Leeuwarden de tweede editie van de klassiekerbeurs CLASSICSNL georganiseerd. Met nog ruim 6 weken te gaan tot aan de beurs mag de organisatie nu al concluderen dat de beurs is gegroeid. Ze is behoorlijk groter van opzet als de succesvolle debuuteditie van vorig jaar.
De verantwoordelijken koppelen een hoge mate van ambitie aan de beurs CLASSICSNL. Ze zijn meer dan tevreden met de positieve ontwikkeling en groei die de tweede editie laat zien. Beursmanager Pieter Fokkema licht het graag toe. “Voor de tweede editie mogen we een groter en nog gevarieerder aanbod auto’s en deelnemers begroeten. Dat de beurs 35% is gegroeid maakt deze alleen maar aantrekkelijker. Wij verwachten dan ook een toename van het aantal bezoekers. Hiermee zorgen we er voor dat de beurs steeds meer op de agenda komt van klassieker minnend Nederland en daarbuiten”.
100 jaar BMW
Het hoofdthema van CLASSICSNL 2016 staat in het teken van het eeuwfeest van BMW. In samenwerking met de BMW Klassieke Autoclub zal een bijzondere invulling worden gegeven aan het 100-jarig bestaan en zullen 15 iconen uit de indrukwekkende modelhistorie van het Beierse merk het centrale themaplein opluisteren. De BMW 507- het legendarische ontwerp van Graf Koertz- en de BMW 326 vormen slechts een kleine greep uit de eye-catchers uit München, die hun opwachting in Leeuwarden zullen maken. Een ander aansprekend thema wordt ingekleurd door het 70 jarig jubileum van de Wegenwacht. Op dit ruim opgezette themaplein zullen illustere Wegenwacht auto’s uit vroeger tijden worden gepresenteerd.
Hoogwaardige opzet
In het WTC Expo worden de hallen gevuld met hoogwaardig commercieel aanbod, klassiekers voor expositiedoeleinden en daarnaast vele branchegerichte activiteiten. De specifieke, hoogwaardige stijl van CLASSICSNL zal voor de tweede editie op dezelfde wijze worden doorgezet als die van de eerste editie. Want CLASSICSNL richt zich andermaal op een gevarieerd aanbod van klassiekers, die zich in een staat bevinden van goed tot concoursstaat.”
Beschikbare expositieruimte zo goed als ingevuld
Een keur aan deelnemers heeft zich inmiddels ingeschreven voor de tweede editie van CLASSICSNL. De beschikbare vloeroppervlakte voor de beurs is dan ook zo goed als ingevuld. Partijen die nog willen deelnemen wordt dan ook verzocht zich spoedig te melden, om zo nog verzekerd te zijn van standruimte op de beurs.
Veiling
Op de tweede editie van CLASSICSNL is er in samenwerking met Online Auctionmaster uit Groningen een veiling van klassieke auto’s. Zowel particulier als bedrijfsmatig aanbod mag worden ingebracht. Net als het overige aanbod op de beurs, is het uitgangspunt dat de te veilen klassieke auto’s zich tenminste in een goede staat bevinden. Aanmelden voor de veiling kan tot 7 oktober aanstaande. Vanaf die datum staan de te veilen auto’s online en kan er reeds geboden worden. De kijkdagen zijn op de beurs op vrijdag 28-10, zaterdag 29-10 en deels op zondag 30-10. Op zondagmiddag 30-10 worden de auto’s live op de beurs afgehamerd. Voor meer informatie en aanmelden voor de veiling kunt u terecht op website.
Tickets bestellen
Voor bezoekers is inmiddels de kaartverkoop gestart. In de online voorverkoop bedraagt een toegangsbewijs € 11,50. Te bestellen via de website, www.classicsnl.nl.

afbeelding1

Gratis met Arriva bus of trein naar Vrouw! Experience!

By |
15309 WTC-Expo_Beurs Vrouw! Experience_Header 978x127 px
LEEUWARDEN – WTC Expo en Arriva zijn een samenwerking aangegaan voor de beurs Vrouw! Experience. Iedere bezoeker van Vrouw! Experience met een e-ticket kan tijdens de beursdagen op 7, 8 en 9 oktober 2016 gratis met het openbaar vervoer van Arriva in Groningen en Friesland. Hoe leuk is dat!
Gedurende de beursdagen kun je op vertoon van het e-ticket overal in Friesland gratis op een bus of trein van Arriva stappen. Er worden vanaf het station Leeuwarden speciale Vrouw! pendelbussen ingezet die de dames naar het WTC Expo brengen en weer terug naar het station. Het is de eerste keer dat Arriva op deze manier gratis vervoer aanbiedt naar een beurs in het WTC Expo. De samenwerking met Vrouw! Experience is een eerste pilot, mocht het een succes blijken dan wordt ook gekeken naar een samenwerking voor andere beurzen van het WTC Expo. ‘Wij kunnen onze bezoekers op deze manier iets extra’s bieden’ vertelt Anouk Kuperus, beursmanager Vrouw!. ‘Je stapt samen met je vriendinnen op de trein en/of bus en wordt voor de deur afgezet.’
Voor meer informatie over de actie, bijbehorende voorwaarden en Vrouw! Experience kijk op website.

Vrouw! Experience